Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 700 gram svinemørbrad
  • Dijonsennep
  • Røget skinke
  • Ost i skiver
  • 2 mellemstore rødløg
  • 3 store tsk. karry
  • 1 store tsk. mel
  • 140 g. tomatpure
  • ½ l. fløde

Sådan gør du: 

  • Start med at afpudse din mørbrad og skær den i bøffer på 2-3 cm. tykkelse
  • Krydr dem med salt og peber og steg dem let på panden i en god klart margarine
  • Tag dem af og læge dem ned i et ildfast fad
  • Smør dem med rigelig dijonsennep, læg en skive røget skinke på hver og dernæst en skive ost på hver
  • Skær dit rødløg i tern
  • Kom karry og mel på panden og rør det ud i margarinen
  • Kom løg på panden og rør det hele godt sammen
  • Kom dernæst tomatpure og fløde på panden. Rør det hele godt sammen og lad det komme i kog
  • Hæld derefter sovsen over bøfferne og sæt fadet i ovnen ved 225 grader i 30 minutter
  • Serveres med ris

Den her opskrift kommer oprindeligt fra en anden af mine yndlings hjemmesider, nemlig dk-kogebogen.dk. Også her har jeg tilpasset opskriften efter min egen smag og behov. Det er en yderst velsmagende måde at få svinemørbrad på. Og så er den rigtig god med ris. Faktisk besluttede jeg mig for at lave den i dag, fordi jeg trængte til ris og jeg synes ofte, det er svært at finde gode opskrifter med ris til. Så må jeg endnu engang igennem alle mine kogebøger efter en opskrift, der passer til mit behov. Jeg er enormt lyststyret på det område, jeg spiser efter, hvad jeg kan mærke, jeg har lyst til, trænger til, har behov for. Nogle perioder spiser jeg masser af grøntsager, andre mere ris og pasta. Nogle gange masser af fjerkræ og så en periode med masser af gris og ko. Jeg tror, det er min krop, der fortæller mig, hvad den har behov for, og så parerer jeg egentlig bare ordre. Sjovt nok virker den til altid at have behov for chokolade. Det er nok det eneste punkt, hvor vi er rimelig uenige og hvor jeg ofte oplever at vi skændes. Altså min krop og jeg. Men nu er jeg opdraget til at være autoritetstro, så ind i mellem må jeg bøje mig. Nå det var et sidespor, det var mørbrad og sennep vi kom fra. Og ris.

1

Ingredienserne er enkle. Et styk afpudset mørbrad på ca. 700 gram, ost, sennep, røget skinke, fløde, tomatpure, rødløg og karry.

2

Start med at skære din mørbrad i bøffer på 2-3 cm. tykkelse. Giv dem godt med salt og peber.

3

Steg dem let på en pande i en gang margarine. Hurra for stavekontrol, for af en eller anden grund, kan jeg ikke stave til margarine. Og jeg fik ellers topkarakterer i retstavning i folkeskolen. Men det er selvfølgelig også et år eller 15 siden jeg gik ud af folkeskolen, så måske har jeg glemt noget igen.

4

Læg bøfferne i et ildfast fad. Vi fordelte bøfferne i to fade, så havde vi en portion til i aften og en frisk portion, der bare skal i ovnen i morgen. Men er I 4 personer, så kom endelig dem alle i et stort fad og lav hele portionen med det samme.

5 

Smør hver bøf med et godt lag dijonsennep. Vær ikke bange for at smøre rigeligt på. Jeg skal fortælle din en hemmelighed, jeg kan faktisk ikke lide sennep, men jeg smører stadig godt med sennep på hver bøf. Nogle gange er sennep bare helt fantastisk.

6

Tag en skive røget skinke, fold den på midten og dæk hver bøf med en skive. Jeg brugte denne gang Bauern Schinken, men jeg kunne også have fundet på at bruge Schwartzwalder skinke. Bare find en der er rigtig godt røget.

7

Læg nu en skive ost på hver bøf. Hvilken ost jeg bruger er som regel lidt hip som hap, det vi skal bruge er konsistensen. Du kan selvfølgelig bruge en god skarp ost og bibringe smagen til retten. Jeg valgte bare en mellemlagret på tilbud.

8

Tag to mellemstørrelse rødløg og hak dem fint. Jeg halverer løget, skærer 5-6 snit på langs og så er det ellers bare at skære skiver fra en ende af.

9

Kom nu tre store teskefulde karry på din pande. Der skulle gerne være noget margarine tilbage på panden efter bøfferne, ellers kom en klat på inden du hælder karryen på panden.

10

Så tilføjer du en god stor teskefuld mel. Ja, jeg ved godt, jeg glemte det på det første billede, men jeg satser på din tilgivelse. Undskyld! UNDSKYLD! Jeg skal aldrig mere glemme en ingrediens på første billede. Eller jo, det kommer jeg jo nok til igen, men jeg er jo også kun et menneske.

11

Rør det hele godt sammen i margarinen.

12

Kom nu dine løg på panden. Det er for resten rødløg jeg har brugt denne gang, fordi jeg kom til at købe lidt rigeligt rødløg den anden dag, uden at tænke på, at jeg allerede havde rødløg herhjemme. Så nu skal de bruges. Ellers mobber min mand mig med min elendige hukommelse.

Rør løgene godt sammen med karryblandingen.

13

Kom nu en stor dåse tomatpure på panden.

14

Og kom til sidst ½ liter fløde på panden. Rør det hele godt sammen og lad det komme i kog.

15

Så er sovsen klar og hold da op, den er god. En blanding af karry og tomat og fløde og løg. Jenne gur sawer, som vi siger her i Vestjylland. Det betyder ene gode ting. Så lærte du også lidt jysk i dag.

16

Hæld sovsen over dine bøffer i fadet. Igen husk nu, at vi delte opskriften i to portioner, en til ovnen og en til køleskabet. Den bliver varmet op i morgen. Nem mad er mit yndlingsmad.

17

Efter en halv time i ovnen ved 225 grader, er bøfferne klar til at blive fortæret.

18

Server med en god gang ris og nyd det. Se hvor dygtig jeg er til at få det til at se lidt fint ud. Eller så fint det nu kan se ud, når nu det er ganske almindelig mad og ikke Masterchef fint og umuligt at lave mad. Jeg har det helt fint med at lave almindelig mad. Det er jeg sikker på, jeg lever meget bedre af.