Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 1 bundt broccoli i små buketter
  • 1 brik mornaysauce
  • 2½ dl. madlavningsfløde
  • 1 stor rød snackpeber i små tern
  • 2 pakker bacontern (eller 1 hvis du vil spare lidt på kødet)
  • 200 g. frisk pasta

Sådan gør du: 

  • Start med at koge din broccoli i saltet vand i fem minutter
  • Steg din bacon sprødt på en pande
  • Bland mornaysauce og fløde i en skål, tilføj peber, men absolut ingen salt
  • Kog pastaen et minuts tid
  • Bland alle ingredienser i et ildfast fad og sæt det i ovnen ved 200 grader i 15 minutter
  • Så er der serveret

Jeg er nu begyndt at stjæle opskrifter fra familien. Den anden aften delte min lillebror og svigerinde et billede af deres aftensmad på facebook og det så simpelthen for lækkert ud. Så jeg måtte jo straks have opskriften, så jeg kunne lave retten og dele den med alle jer andre. Jeg informerede selvfølgelig min svigerinde om min plan, hvilket hun fuldt ud støttede. Så alt ros (eller ris) for denne ret tilfalder dem.

Det er en af de der retter, der er sindssygt enkel at lave, hurtig at tilberede, indeholder få, men lækre ingredienser og mætter helt vildt godt. Jeg troede, jeg skulle bruge den som tilbehør til noget kød, men da jeg fandt tingene frem fra køleskabet, bestemte jeg mig alligevel for at lytte til min svigerinde og nøjes med det her til aftensmad. Og hun havde jo ret. Sshhh det siger vi ikke til hende.

1

Der skal bruges en broccoli skåret i små buketter, en brik mornaysauce, 2½ dl. madlavningsfløde, 2 pakker bacontern, en pakke pasta på 200 gram og så tog jeg en stor snackpeber og skar i små tern. Jeg ved ikke hvad det er med peberfrugt for tiden, men jeg putter det i næsten alt hvad jeg kommer i nærheden af. Hvis ikke jeg vidste bedre, ville jeg sige at jeg er gravid og har en af de der mærkelige lyster til en bestemt slags mad, som jeg har hørt om. Men jeg er ikke gravid. Så jeg googlede peberfrugt og fandt ud af, at de indeholder kæmpe store mængder C vitaminer. Den er faktisk bedre end både appelsiner og citroner. Der stod, at den er en antiforkølelses-bombe og fremmer optagelsen af jern. For lidt jern er tit et problem jeg har, så oplever jeg at blive svimmel og det sortner for øjnene, hvis jeg rejser mig for hurtigt. Så måske det er min krop, der fortæller mig, at vi har brug for peberfrugt lige nu. Nå det var et meget lærerigt og informativt sidespor, lad os så komme tilbage til maden.

2

Start med at koge broccolien i saltet vand i ca. fem minutter. Okay jeg tog måske en lidt lille gryde her, men det gik.

3

Smid baconternene på panden og begynd at strege dem sprøde. Nu er det så et rigtig godt tidspunkt at tjekke, at de blus du har tændt for, også er de blus du har gryder og pander stående på. Fandt jeg ud af. Jeg kunne heller ikke forstå, det dumme vand til pastaen ikke ville komme i kog.

4

Hæld hele brikken af mornaysauce og 2½ dl. madlavningsfløde op i en skål.

5

Tilføj godt med peber, men lad for guds skyld være med at putte salt i. Der er allerede salt ved din broccoli og bacon er også rigeligt salt.

6

Rør saucen sammen. Ca. heromkring fik jeg en voldsom trang til sommer, solskin og koldskål. Det lignede altså koldskål. Lækker frisk koldskål med godt med friske jordbær og kammerjunker. Åhhhh sommer, kom hjem, vi savner dig!!! Tilbage til virkeligheden, det grå marts-vejr, blæst og regn. Suk.

7

Nææ se, et lille stykke bacon, der forsøger at undslippe. Haps haps haps, den spiste jeg. Muahahaha.

8

Når din broccoli har kogt i de fem minutter, hælder du vandet fra. Er det ikke fantastisk, hvordan fem minutters kogetid, kan få broccoli til at se så smukt grønt ud?

9

Kog pastaen i et minuts tid. Sådan noget pasta skal ikke koge særligt længe, så hold øje med en og hæld vandet fra, så snart den er klar.

10

Kom pasta og peberfrugttern op i fadet. Peberfrugten har vi ikke fortilberedt overhovedet, den er hældt op i fadet rå.

11

Kom derefter broccoli og bacon op i fadet. Bland det hele let sammen.

12

Hæld saucen ud over alle de lækre ting.

13

Mums, hvor ser det godt ud. Ind i ovnen med det i 15 minutter ved 200 grader, og så er der serveret.

14

Det dufter helt fantastisk nu. Og hvor ser det lækkert ud. Jeg måtte standse min mand, så han ikke begyndte at skovle op på en tallerken, inden jeg fik taget dette billede til dig.

15

Hvis ikke det her ser syndigt lækkert og sundt ud, så ved jeg ikke hvad gør. Altså hvis vi ser bort fra bacon, fløde og mornaysauce. Sshhh.

16

Nina! Prøver du at snyde mig til at spise sundt og grønt? For så er du tilgivet, hold nu op det smagte godt. Der skal så absolut ikke andet til, bare spis det her, som det er. Tak for mad Nina og Mike.


2 thoughts on “Pasta i flødesauce med bacon og broccoli”