Hvidløgsrejer

Denne forret fik vi første gang en aften min papdatter Freia havde valgt maden. Jeg blev lidt imponeret af barnet, da hun ofte ikke kan lide varme rejer, men hun mente det så lækkert ud og skulle prøves. Og så skal jeg i hvert fald ikke være den, der stopper hende. Jeg hylder nysgerrighed og initiativ, så selvfølgelig skulle vi have hvidløgsrejer til forret.

Jeg syntes, det var på tide med en forret igen, så da vi havde bestemt os for lækre bøffer med cream corn casserole til aftensmad en aften, mente jeg det var tid til at gentage forretten. Især fordi jeg mente den ville passe godt med det focaccia jeg netop havde bagt.

1

Til retten her skal du bruge kæmperejer, tomater, smør, hvidløg, persille og en kvist rosmarin. Brødet er mit focaccia med timian og det smagte fantastisk til.

2

Start med at rense rejerne for tarm og halestykker. Jeg indrømmer straks, at jeg købte en pose frosne rejer, så der var kun halestykker, der skulle fjernes.

3

Tag to fed hvidløg og hak dem groft. Vi brugte her hele hvidløg og tog derfor den mindste i nettet.

4

Tag et bundt frisk persille og hak det. Vær ikke bange for også at hakke stilkene med, de giver også smag.

5

Tag nu dine cherrytomater og halver dem. Hvis du er så heldig at kunne finde forskellige cherrytomater i forskellige farver, så tag dem, de giver et fantastisk farvespil i retten.

6

Smelt 3 spsk. smør på en pande.

7

Smid dine rejer på panden og steg dem på begge sider i 1-2 minutter.

8

Tag dine rejer op af panden og læg dem i et ildfast fad. Hæld ikke smørret ud.

9

Så hælder du din hakkede persille ned i fadet.

10

Dernæst det hakkede hvidløg.

11

Og til sidst tomaterne. Bland det hele godt sammen.

12

Læg en hel kvist rosmarin ned i fadet. Du kan evt. lægge den på et bræt først og med skaftet af en kniv, banke kvisten, for at frigive aromaen.

13

Hæld nu smørret fra panden ud over rejerne og sæt den i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.

14

Når rejerne er færdige i ovnen, smider du rosmarinkvisten ud.

15

Fordel rejerne på fire tallerkner, sørg endelig for at få hvidløg, tomater og væde med og server med godt lækkert brød, koldt smør og måske en skaldyrsdressing, hvis du føler behov for det.

____________________

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Nok til: 4 personer

____________________

Ingredienser:

600 g. tigerrejer eller kæmperejer

200 g. cherrytomater

2 fed hvidløg

1 bundt persille

1 kvist rosmarin

3 spsk. smør

____________________

Rens dine rejer og fjern al skal.

Hak hvidløg og persille og halver tomaterne.

Smelt smørret på en pande og steg rejerne på begge sider i 1-2 minutter. Læg rejerne over i et ildfast fad.

Hæld persille, hvidløg og tomater ned i fadet og bland det hele sammen. Læg rosmarinen ned i fadet og hæld smørret fra panden ud over.

Sæt fadet i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.

Fjern rosmarinen og server med lækkert brød.