Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 5 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • Brød
  • Pesto
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bøfmozzarella

Sådan gør du: 

  • Skær dit brød i 8 skiver
  • Varm olivenolie i en grillpande og rist brødet på panden på begge sider. Du kan også lægge dem på en brødrister, hvis du ikke har en grillpande, eller ikke gider svine din grillpande til
  • Skær peberfrugt og mozzarella i stykker og skiver
  • Smør pesto ud over det grillede brød og fordel peberfrugt og mozzarella ud over pestoen
  • Sæt brødene på en rist i ovnen ved 200 grader i 3-5 minutter

Dette er en de opskrifter vi får afprøvet, fordi børnene bare er mere eventyrlystne end vi voksne er. Så dette er en af Freia’s valg til aftensmaden, den skulle vist have været en forret, men hun valgte at vi skulle servere det hele samlet til aftensmad. Og det passede da egentlig meget godt sammen, når nu hun også havde valgt lasagne. Brødene tog os ca. 15 minutter at lave, så det er en hurtig, nem og lækker løsning på et lækkert tilbehør. Og så er det faktisk min første gang med både pesto og bøfmozzarella. Ofte er det de voksne, der forsøger at lære børn, ikke at være kræsne og at turde prøve nye ting. Jeg synes det er helt perfekt, at børnene gengælder tjenesten, og lærer os voksne at prøve nye ting og lade være med at være kræsne.

1

Til disse brød fandt jeg et af mine foccacia frem fra fryseren og lod det tø helt op. Jeg valgte et foccacia med rosmarin, fordi det var det brød jeg fandt først. Ingen dybere mening, ingen bagved liggende plan eller tanke, bare ren tilfældighed. Sådan er verden også nogle gange. Eller sådan er min verden i hvert fald. Du skal også finde et glas pesto frem, en rød peberfrugt og en bøfmozzarella.

2

Jeg skar mit brød på skrå, så jeg fik så store skiver som muligt. Jeg fik 8 gode skiver ud af det, og det passer jo ganske godt, når nu vi er fire mennesker.

3

Freia fandt en grillpande frem, hældte godt med olivenolie på og skruede helt op for varmen.

5

Mens Freia passede panden, skar jeg peberfrugt i brede stykker og mozzarellaen i skiver.

6

Freia begyndte at grille brødet på panden. Der skal en hel del olie til undervejs, for brødet er meget tørstigt. Grill brødet på begge sider, til det er gyldent og sprødt.

7

Så er første omgang brød klar. Herfra gik det altså galt for mig, jeg glemte at tage billeder af de næste trin, så jeg håber du har en god visuel evne. Du skal smøre pesto på brødet og fordele peberfrugt og ost ud over pestoen. Kan du se det for dig?

8

Læg brødene på en rist i ovnen og giv dem 3-5 minutter ved 200 grader.

9

Mums mums det er lækkert brød. Tak til søde Freia, for at have valgt noget mad, jeg aldrig selv ville have valgt.