Forberedelse: 20 minutter

Sættetid: 24 timer

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 250 g. mascarpone
  • 50 g. sukker
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • ¾ dl. stærk, afkølet kaffe
  • ¾ dl. marsala eller amaretto
  • Ladyfingers
  • Kakaopulver

Sådan gør du:

  • Start med at røre mascarpone, sukker og æggeblomme godt sammen
  • Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i mascarponeblandingen
  • Bland kaffe og marsala og vend ladyfingers i blandingen. Pas på ikke at lade dem ligge og blive bløde i blandingen
  • Læg et lag ladyfingers i bunden af en form, fordel 1/3 af mascarponecremen ud over dem og gentag yderligere to gange
  • Glat overfladen ud og sæt den i køleskabet i min. 24 timer
  • Drys med kakaopulver inden servering

Denne opskrift er ikke en af mine favoritter, men det kan den ikke gøre for. Jeg kan bare ikke lide tiramisu. Men det kan min mand og papsøn, og eftersom det var Patrich’s tur til at vælge aftensmaden og desserten, så blev det tiramisu. Denne opskrift er faktisk grusomt enkel, tager ingen tid og smager, if. Patrich og Claus, helt fantastisk. Jeg stoler på dem, jeg har bare ikke tænkt mig at efterprøve deres udtalelser, for jeg kan ikke lide tiramisu. Eller, det tror jeg i hvert fald ikke jeg kan. Jeg ved i hvert fald, at jeg ikke kan lide kaffe, og jeg er ret sikker på, at jeg heller ikke er for vild med det der alkohol-ting i den, og det der mascarpone, tror jeg for resten heller ikke jeg kan lide. Jeg er lidt sær på den måde.

1

Du skal til denne klassiske dessert bruge: kaffe, sukker, ladyfingers, mascarpone, pasteuriserede æggeblommer, pasteuriserede æggehvider og marsala. Mange bruger amaraetto, men min mand bruger altid marsala, der er en hedvin fra Sicilien. Det er hans foretrukne.

2

Start med at komme 250 g. mascarpone i en skål. Du kan selvfølgelig doble opskriften, hvis du lyster. Så skal du bare gange alle ingredienserne med to. Hvis det er for svært er der vist en lommeregner i din mobiltelefon (fnise fnise).

3

Kom derefter 50 g. sukker ned til mascarponen.

4

Og kom så 1 pasteuriseret æggeblomme ned til mascarponen og sukkeret.

5

Rør det godt sammen og sæt det til side.

6

Tag så 1 pasteuriseret æggehvide og hæld den ned i en ny skål.

7

Pisk æggehviden så stiv, at du kan holde skålen med bunden i vejret over hovedet uden at få en ny ansigtsmaske. Vend derefter æggehviderne i mascarponeblandingen.

8

Hæld ¾ dl. marsala (eller amaretto) op i en ny skål. Vi er vilde med at svine skåle til i dag.

9

Hæld derefter ¾ dl. stærk, afkølet kaffe op i skålen til alkohollen og rør det sammen.

10

Tag dine ladyfingers og vend dem i kaffeblandingen. Lad dem ikke ligge for længe, så de bliver for bløde.

11

Læg et lag vendte ladyfingers i bunden af en form og fordel 1/3 af mascarponecremen hen over dem. Gentag yderligere to gangen.

12

Glat cremen ud og sæt tiramisuen i køleskabet i gerne 24 timer.

13

Nu er min mand og papsøn ikke særligt tålmodige, så de angreb tiramisuen allerede samme aften. De var vilde med den, men min mand nød det sidste stykke endnu mere, dagen efter da den havde haft tid til at sætte sig ordentligt. Giv evt. kagen et drys kakaopulver. Det glemte de også i deres hastværk.