Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 40 minutter + 15 minutter til at trække

Nok til: 2-4 personer, afhængigt af om du bruger den som tilbehør eller kun serverer denne


Ingredienser:

  • 1 rulle tærtedej
  • 250 g. babyspinat
  • 250 g. ricottaost
  • 4 æg
  • 50 g. friskrevet parmesan
  • 12-15 soltørrede tomater
  • 1 pakke bacon i tern
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Start med at rulle tærtedejen ud, læg den ned i tærteformen og prik huller i bunden med en gaffel
  • Fold kanten af dejen ud over kanten af formen og forbag den ved 200 grader i 5 minutter
  • Steg baconternene på en pande
  • Bland æg, ricotta og parmesan i en skål, skyl spinaten grundigt, tør den godt og bland den i ricottaen
  • Skær tomaterne i mindre stykker og bland dem i sammen med spinat, salt og peber
  • Tilføj bacontern og kom det hele ned i den forbagte tærtebund
  • Bag tærten ved 190 grader i 40 minutter og lad den stå og trække i omkring 15 minutter inden servering

Sjældent har jeg spist så meget spinat, som jeg har gjort her på det sidste. Og her gik jeg og troede, at jeg slet ikke kunne lide spinat, men det har vist sig at smage helt fantastisk. Har du f.eks. prøvet pandekagerne med spinat og laks?

Her har vi en ny ret med spinat. Faktisk har spinat hovedrollen i denne ret. Vi tænkte dog, at lidt bacontern som birolle ikke kan skade. Bacon kan stort set aldrig skade. Og eftersom vi ikke havde tænkt os, at lave andet til tærten, måtte vi have lidt kød i tærten. Hvis du fjerne kødet, har du dog en glimrende vegetarret, eller du kan bruge den som tilbehør til en lækker steg, kylling eller hvad du nu lyster. Mulighederne er endeløse, og det er noget af det jeg elsker allermest ved mad. Det kan mixes og matches på tusindvis af forskellige måder, du kan sætte dit eget personlige præg på din mad, du kan fjerne eller tilføje ting, du kan lege med det og du kan opleve tusindvis af nye smagsindtryk. Hvordan kan man ikke elske mad?

1

Til denne enkle ret skal du bruge frisk spinat, soltørrede tomater, bacontern, ricottaost parmesan, æg og en tærtedej. Jeg indrømmer min dovenskab, jeg købte en færdig tærtedej. Nogle gange må man godt springe over, hvor gærdet er lavest, og eftersom at jeg er doven anlagt, så springer jeg generelt helst ikke over noget som helst.

2

Rul tærtedejen ud, læg den ned i en tærteform og prik huller i bunden med en gaffel. Jeg vil altid, altid, altid anbefale dig at bruge tærteforme med høj kant. Selv bruger jeg altid aluforme, da jeg oplevede, at mine tærteforme blev ødelagte, var for små og jeg havde aldrig nok. Jeg er tærteformsmisbruger.

3

Jeg lærte i et eller andet madprogram, at folde dejens kant ned om formens kant. På den måde krymper dejen ikke ned i formen, når du forbager den. Denne tærtebund forbager du nu i 5 minutter ved 200 grader.

4

Herefter smed vi en pakke bacon på panden. Hvor meget du steger din bacon er helt op til dig, om du overhovedet vil bruge bacon er også helt op til dig. Det slog mig lige, at et stykke laks i små tern i tærten garanteret også vil være fantastisk.

5

Slå nu 4 æg ud i en skål. Der er altså fire, mine blommer gik bare lidt i stykker. Og selvom jeg om lidt skal til at piske dem sammen, så irriterer det mig alligevel, når blommerne går i stykker. Irrationelt.

6

Pisk de godt sammen med en gaffel. Nu må blommerne gerne gå i stykker, de skal faktisk helst gå i stykker nu.

7

Tag nu en hel pakke ricottaost og smid ned til æggene. Ikke for voldsomt, så sprøjter der bare æg ud over det hele. Det her er faktisk min første gang med ricottaost. Det bliver spændende.

8

Da jeg begyndte at røre i det, tænkte jeg, at det her aldrig ville samle sig til en ordentlig masse, men ret hurtigt kom det til at se sådan her ud.

9

Tag nu din parmesan og riv ca. 50 gram ned i ricottablandingen.

10

Tag en stor pose spinatblade og vask dem grundigt. Meget grundigt, der er meget sand i blandt bladene.

11

Tag nu 12-15 soltørrede tomater og lad dem dryppe af for olie.

12

Hak dem groft, stykkerne må ikke blive for små. Jeg troede aldrig jeg ville komme til at bruge soltørrede tomater i min madlavning, jeg var faktisk også ret sikker på, at jeg heller ikke kunne lide dem. Men det viser sig at de er ret okay.

13

Når spinater er vasket grundigt, anbefaler jeg at du enten lader det dryppe godt af, sender det gennem en salatslynge eller tørrer dem i et rent viskestykke. Kom derefter spinat og soltørrede tomater ned til ricottaen og bland det godt sammen.

14

Kom godt med peber og en smule salt i. Husk der er salt i baconternene, men hvis du ikke bruger bacon, skal du tilføje lidt mere salt til spinaten.

15

Kom nu dine bacontern i blandingen og rør igen det hele godt sammen.

16

Kom nu hele fyldet ned i den forbagte tærtebund. Det ser altså helt godt ud det her.

17

Bag tærten ved 190 grader i ca. 40 minutter. Når du tager den ud, skal du lade den stå og trække i omkring 10-15 minutter, så den kan nå at sætte sig. Hvis du stikker en kniv i den, lige når du har taget den ud af ovnen, vil du opdage, at den stadig er flydende. Lad den stå, lad den trække og du vil opdage, at den slet ikke er så flydende længere alligevel.

18

Så er aftensmaden serveret, og jeg må sige, jeg blev meget tilfreds med resultatet. Hold nu op det smager godt. Og så er spinat jo sprængfyldt med sunde og gode ting, bare spørg Skipper Skræk. Det er sundt for dig.