Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Nok til: 2 personer


Ingredienser:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 forårsløg
  • 60 g. babymajs
  • 60 g. sukkerærter
  • ½ fiskebouillonterning
  • ½ liter vand
  • ½ lime
  • 1 tsk sojasauce
  • 1 blok nudler
  • 125 g. rejer

Sådan gør du:

  • Start med at sætte den halve liter vand i kog og plop den halve bouillonterning derned. Lad den blive godt opløst i vandet og sæt det til side
  • Rens forårsløgene og skær dem i skiver, halver sukkerærterne og skær majsene i den størrelse der nu passer dig
  • Varm olien op i en kasserolle og kom forårsløgene derned. Lad dem stege ved middel varme i 2 minutter
  • Hæld derefter bouillon, saften af den halve lime og sojasaucen derned, rør det sammen og lad det simre i 3 minutter
  • Kom majsene i kasserollen og lad dem koge med i 2 minutter
  • Kom nu sukkerærterne i kasserollen og lad dem koge med i to minutter
  • Kom så nudlerne i gryden og løs dem forsigtigt fra hinanden med en gaffel, når de begynder at blive bløde
  • Kom rejerne i gryden og lad dem koge med de sidste 2-3 minutter

Ind i mellem forsøger jeg at finde nogle opskrifter, der er nemme, hurtige og velsmagende. Min hverdag lader mig ikke altid have flere timer til overs til tilberedning af aftensmaden, så det er rart med et lager af hurtige opskrifter, der er både nærende og velsmagende, på de dage, hvor jeg mangler et par timer ekstra for at få døgnet til at hænge sammen. Jeg har overvejet, om det der soveri rent faktisk er nødvendigt, men jeg bliver så cranky, hvis jeg ikke får min søvn. Og hvis jeg er cranky, bliver det en meget lang dag, for alle omkring mig. Min mand påstår, at jeg kan prøve at skrue ned for aktiviteterne, men mænd siger så meget sludder ind i mellem, så jeg hører ikke efter.

1

Til denne neme og lynhurtige opskrift skal du bruge olivenolie, forårsløg, lime, nudler, fiskebouillon, babymajs, sukkerærter og rejer. Jeg tror du kan bruge en hvilken som helst slags rejer du lyster. Næste gang tager jeg de kæmpe store rejer, bare fordi jeg kan.

2

Start med at hælde ½ liter vand i en gryde og plop en halv bouillonterning deri. Lad det komme i kog, så terningen er helt opløst og stil det til side.

3

Jeg valgte at skære mine 60 g. sukkerærter i halve, fordi jeg syntes de blev for store ellers. Jeg tog mine 60 g. babymajs og skar dem i 1 cm. brede stykker. Til sidst rensede jeg mine 3 forårsløg og skar masser af skiver. Jeg fandt for nyligt ud af, at man også kan bruge en stor del af den grønne stilk. Det anede jeg ikke, mennu har jeg heller ikke brugt forårsløg særlig tit før.

4

For filans altså, jeg glemte sojasaucen på det første billede. Find sojasaucen frem og undskyld.

5

Tag en god størrelse kasserolle frem, varm 2 spsk. olie og kom forårsløgene derned. Lad dem stege ved middelvarme i 2 minutter.

6

Hæld så hele bouillonportionen ned i kasserollen.

7

Halver limen og pres saften af den ene halvdel ned i kasserollen. Den anden halvdel pakker du ind, lægger den ind i køleskabet til de andre og gør klar til at lave limetærte i morgen.

10

Kom nu 1 tsk. sojasauce ned i kasserollen.

12

Rør det hele sammen og lad det simre i 3 minutters tid.

13

Kom nu alle dine små majs ned i kasserollen og lad dem koge med i 2 minutter.

15

Så kommer du sukkerærterne ned i kasserollen og lader dem koge med i 2 minutter.

16

Til sidst kommer du nudlerne i kasserollen og lader dem koge med. Løs dem forsigtigt med en gaffel, når de begynder at blive bløde.

17

Til sidst kommer du dine 125 g. rejer ned i gryden og lader dem få 2-3 minutter i blandingen. Så er der serveret.

18

Der er lige nøjagtig nok til to personer i denne portion. Jeg var sikker på, at vi ville gå sultne i seng den aften, men hold nu op hvor det mættede. Og det smagte fantastisk. Nem mad på ca. 20 minutter, er det ikke fantastisk? Selvom det er begyndt at blive sommer (siger kalenderen i hvert fald), og jeg normalt kun spiser suppe efterår og vinter, så kan denne suppe sagtens bruges på denne tid af året, fordi den er frisk og anderledes og har lækre sprøde grøntsager i sig.