Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 40 minutter

Nok til: 12 personer


Ingredienser:

Bunden

  • 4 ¾ dl. mel
  • 1 ¼ dl. sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 250 g. smør

Fyldet

  • 3½ dl. sukker
  • ½ dl. + 1 spsk. mel
  • 4 æg
  • 4 citroner

Sådan gør du:

  • Vi starter med at lave bunden. Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smør i tern ned i skålen og brug en pastry cutter til at arbejde tingene sammen, til det ligner store krummer
  • Smør en form grundigt og pres krummeblandingen ned i formen
  • Bag bunden ved 180 grader i 20 minutter, eller indtil bunden begynder at blive gyldenbrun i kanten
  • Mens bunden bages, laver du fyldet
  • Vask citronerne og riv skallen på alle fire. Pres derefter saften ud af alle fire citroner
  • Bland sukker og mel i en skål
  • Slå fire æg ud i skålen og pisk det hele sammen
  • Tilføj citronsaft og citronskal og pisk igen det hele godt sammen
  • Hæld fyldet ud over den bagte bund og bag kagen ved 180 grader i 20 minutter
  • Sæt kagen på køl i minimum 2 timer og drys den med flormelis inden servering.
  • Sørg for at din form har en størrelse, så bunden ikke bliver tykkere end 1 cm. og fyldet ikke bliver tykkere end 1½ cm.

Denne opskrift kommer direkte fra min madguru The Pioneer Woman. Det er ikke så længe siden hun delte opskriften på sin hjemmeside og straks hun havde lagt den ud på facebook, taggede min svoger mig i kommentarfeltet. Han havde allerede købt citronerne og var helt klar på at skulle lave kagen. Derfor troede jeg, da jeg lavede den et par uger efter, at han allerede havde lavet den. Men nej, jeg nåede det først, ha ha.

Jeg har på ingen måder ændret i opskriften, så den fulde ros skal gå direkte til The Pioneer Woman.

1

Til denne opskrift skal du bruge mel, sukker, salt, smør, æg og citroner.

2

Start med at hælde 4 ¾ dl. mel op i en skål.

3

Tag dernæst 1 ¼ dl. sukker og hæld det ned til melet.

4

Kom desuden ¼ tsk. fint salt ned i blandingen og rør så det hele godt sammen.

5

Skær 250 g. smør i tern og kom det ned i skålen. Sørg for at smørret er koldt, så fungerer det bedst.

6

Og så skal vi igen bruge en pastry cutter. Hvis du ikke har fået fat i en endnu, så skynd dig, for du skal bruge den nu. Skær smørret ind i melblandingen til det ligner krummer.

7

Sådan her skal det se ud.

8

Tag så en firkantet form, smør den grundigt og pres så krummeblandingen ned i bunden af formen. Min form var lidt lille, så jeg fordelte bunden i to forme. Bag nu bunden ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller indtil kanterne begynder at blive gyldne.

9

Så er bundene klar.

10

Mens bundene bager, gør du fyldet klar. Start med at vaske dine citroner og riv skallen på alle fire.

11

Pres derefter saften ud af alle fire citroner. Jeg kan for øvrigt berette, at hvis du for et par dage siden har klippet et stykke af en af dine fingre, ligesom mig, så anbefaler jeg, at du så vidt muligt presser citronerne uden at få saften ind i såret. Det gør pænt nullernaller. Også selvom du tror såret er lukket.

12

Hæld 3½ dl. sukker op i en ny skål.

13

Hæld ½ dl. mel + yderligere 1 spsk. op i skålen. Rør mel og sukker godt sammen.

14

Slå 4 æg ud i skålen og pisk det godt sammen.

17

Kom nu både citronskal og citronsaft ned i skålen. Tænk ikke så meget over mængden af citronsaft, bare sørg for at presse så meget saft ud af de fire citroner som muligt.

18

Pisk det hele godt sammen og vær opmærksom på, at det er pænt flydende nu. Det sprøjtede ud over hele mit køkken, så læg evt. et viskestykke over håndmixeren og skålen.

19

Hæld fyldet ud over de bagte bunde. Bag dem i 20 minutter ved 180 grader. Og tænk ikke på, om de virker lidt bløde og flydende, når du tager dem ud. De skal nok sætte sig.

20
Så er mine citronkager færdige. De skal nu sættes i køleskabet i minimum 2 timer, inden du serverer dem.

21

Lige inden servering drysser du flormelis ud over hele kagen. Godt med flormelis. Skær kagen ud i tern og server den evt. med friske jordbær, vaniljecreme eller blød vaniljeis.

22

Se det kalder jeg en desserttallerken. Det var sidste aften af ungernes ferie hos os, og eftersom vi overhovedet ikke havde fået spist is og dessert hele ferien, så gav vi den gas den sidste aften. Istærte med hindbær og Oreo’s, chokolademuffinisskål med vaniljeis og Lemon squares. Så bliver en desserttallerken ikke bedre.