Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: 20 stykker


Ingredienser:

  • 100 g. smør
  • 100 g. mørk chokolade
  • 1 dl. sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 ¼ dl. mel
  • 1 stor håndfuld grofthakkede valnødder (hvis du er til den slags)

Sådan gør du: 

  • Kom smørret i en lille kasserolle og lad det begynde at smelte
  • Kom derefter chokoladen ned i kasserollen og lad de to ting smelte godt sammen
  • Tag derefter kasserollen af varmen og lad blandingen køle lidt af, inden du fortsætter
  • Kom sukker, vaniljesukker og æg i kasserollen og rør det hele godt sammen
  • Kom derefter melet ned i dejen og rør det hele godt sammen
  • Tilføj evt. nødder, hvis du synes 
  • Smør en form grundigt, eller brug Jamie Olivers trick med det våde bagepapir og hæld dejen ned i formen
  • Bag kagen i ovnen i maks. 20 minutter ved 175 grader. Den skal stadig være blød, når du tager den ud af ovnen
  • Lad den sætte sig og brug så din brownie i en isdessert eller til brownie kabobs

Denne opskrift kommer fra min dejlige kogebog med amerikanske kager, som jeg fik for en del år siden af to dejlige kolleger. Jeg har slet ikke kigget nok i den bog, men da jeg ledte efter en god opskrift på brownie, fandt jeg en helt perfekt en af slagsen i denne kogebog. Den er både nem og super hurtig. To af mine yndlingskvaliteter i en kage. Og så er der masser af muligheder i brownies. Tjek f.eks. det sidste billede her og misund mig den lækre dessert vi fik her til aften.

1

Til denne, verdens nemmeste brownie, skal du bruge mørk chokolade, 2 æg, smør, mel, sukker og vaniljesukker. Seks ingredienser, der burde være at finde i dit køkken. Så bliver det da ikke nemmere.

2

Start med at smide 100 g. smør i en lille kasserolle. Lad smørret begynde at smelte en smule.

3

Kom derefter 100 g. mørk chokolade ned i kasserollen. Jeg hakkede mig i grove stykker først, så det smeltede hurtigere. Og så bruger jeg selvfølgelig mørk Marabou som altid. Den eneste rigtige chokolade til alle former for kager i mit køkken. Når chokolade og smør er smeltet og rørt godt sammen, tager du kasserollen af varmen og lader blandingen køle lidt.

4

Når blandingen er kølet lidt af, kommer du 1 dl. sukker ned i kasserollen. Rør det godt sammen.

5

Tilføj så 1 tsk. vaniljesukker.

6

Og de to æg. Rør det hele godt sammen. Hvis du ikke lader blandingen køle lidt af først, risikerer du, at æggene tilberedes i chokoladeblandingen og det er dumt.

7

Hæld nu 1 ¼ dl. mel ned i kasserollen og rør det godt sammen. Jeg elsker at jeg kan lave dejen i en kasserolle og kun bruge et piskeris. Minimum af opvask, hurra!

8

Her er et lille trick, jeg lærte af Jamie Oliver den anden dag. Tag dit bagepapir, krøl det sammen under en løbende vandhane og lad det blive godt gennemblødt. Kram vandet ud af det og læg det ned i din form. Nu former det sig ligeså fint efter formen, helt uden problemer. Tak Jamie, det var et super godt trick.

9

Hæld dejen ned i formen og bag nu din brownie i ca. 20 minutter ved 175 grader. Du kan for øvrigt tage en god håndfuld grofthakkede valnødder og putte i dejen. Jeg valgte at lade være, for jeg kan ikke lide nødder. Jeg er sikker på, jeg skal dø, hvis jeg spiser nødder.

10

Så er vores brownie klar. Husk at den godt stadig må være godt blød i det, når du tager den ud af ovnen. Den sætter sig.

11

Her har jeg brugt små stykker af min brownie i en dessert med vaniljeis og topping efter eget valg. Bountysauce og krokant til min mand og chokoladesauce og chokoladekrymmel til mig.

12

Jeg brugte også nogle stykker til brownie kabobs. Du kan se opskriften her, selvom jeg næppe vil kalde det en rigtig opskrift. Men pyt med det. Det var sådan jeg serverede desserten for min mand her til aften og lad mig bare sige, han var pænt tilfreds.