Forberedelse. 20 minutter

Tilberedning: 40 minutter

Nok til: 8 personer


Ingredienser:

Bund

  • 2½ dl. mel
  • 1¼ dl. havregryn
  • 1¼ dl. brun farin
  • 100 g. smør
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æg

Fyld

  • 1¼ dl. sukker
  • 2 dl. peanutbutter
  • 1 æggehvide
  • 2 dl. jordbærsyltetøj

Sådan gør du:

  • Start med at blande mel, havregryn, brun farin, smør, salt og æg i en skål. Brug en pastry cutter til at mikse hele blandingen sammen. Eller smid det i foodprocessoren
  • Find en form på ca. 21 x 21 cm. frem, smør den grundigt og pres dejen ud i bunden
  • Bland sukker, peanutbutter og æggehvide i en ny skål og bred det ud over bunden i formen
  • Bag den i 10 minutter ved 180 grader, tag den ud og hæld jordbærmarmeladen ud over kagen
  • Bag videre i 25-30 minutter og tag den derefter ud af ovnen
  • Lad den køle helt af, inden du skærer den i små tern. Så er dine PB&J’s klar til servering

Jeg indrømmer straks, at denne kage ikke er en af mine favoritter, men min papsøn var rigtig glad for den. Måske jeg ikke kan lide den fordi jeg simpelthen ikke kan fordrage peanutbutter, men da Patrich elsker sin peanutbutter & jelly madder, så var den her lige noget for ham. Og det var da også for hans skyld jeg lavede den. Nogle gange skal ungerne forkæles lidt ekstra og så laver jeg noget, som jeg er sikker på de vil elske, også selvom jeg absolut ikke selv har nogen intentioner om at spise det. Jeg mener det er min ret som papmor at oversvømme dem med kærlighed og forkælelse.

Kagen her vil kun blive lavet i særlige tilfælde og kun til Patrich, for der var ikke mange andre i huset her, der brød sig om den. Så hvis dine børn elsker peanutbutter & jelly madder, så er det her måske lige noget for dem.

1

Til disse PB&J squares skal du bruge peanutbutter (døh), jordbærmarmelade (dobbelt døh), mel, havregryn, brun farin, smør, salt, æg, sukker og æggehvide.

2

Start med at komme 100 g. smør ned i en skål.

3

Hæld 2½ dl. mel ned i samme skål

4

Efterfulgt af 1¼ dl havregryn.

5

Og 1¼ dl. brun farin.

6

Og ¼ tsk. salt.

7

Og til sidst 1 æg. Det var alle ingredienserne til bunden, smør, mel, havregryn, brun farin, salt og æg.

8

Brug nu din pastry cutter til at mikse hele blandingen sammen. Du burde efterhånden have indset, at du ikke kan leve uden en pastry cutter, bukket under for presset og bestilt en på nettet. Ellers må jeg gruppepresse dig lidt mere. Presse, presse, presse, presse.

9

Tag nu en form i ca. 21 x 21 cm. størrelsen og smør den godt.

10

Pres bunden ud i bunden (hi hi hi, undskyld jeg er vist lidt træt) af formen.

11

I en ny skål blander du nu 1¼ dl. sukker.

12

Og 2 dl. peanutbutter. Du bestemmer selv om det skal være chunky eller smooth.

13

Hæld 1 æggehvide ned i skålen. Og hvis du er en totalt uansvarlig forælder, der er fuldstændig ligeglad med salmonella, så skynd dig at bruge æggeblommen til en æggesnaps. Ungerne her i huset elsker æggesnaps.

14

Bland nu det hele godt sammen. Så er peanutbutterfyldet klar, sukker, peanutbutter og æggehvide. Du kan også tage 1-2 dl. hakkede jordnødder og komme i fyldet, men det kunne jeg ikke finde i vores lille dagligvarebutik, så vi undlod. Og nej, jeg tror ikke jordnødder havde gjort den helt store forskel for mig, jeg ville stadig ikke kunne lide den.

15

Kom alt fyldet ned i formen til bunden.

16

Og spred det godt ud over det hele. Sæt nu kagen i ovnen ved 180 grader.

17

Efter 10 minutter tager du den ud af ovnen, men sluk ikke ovnen.

18

Tag nu 2 dl. jordbærmarmelade og hæld ud over hele kagen. Du kan bruge en marmelade med jordbær i, men jeg valgte den blendede, børnevenlige udgave.

19

Ud over det hele med marmeladen og så tilbage i ovnen i 25-30 minutter.

20

Så er vores PB&J kage færdig. Nogle steder var marmeladen blevet til faretruende store bobler, men det var ikke noget en hurtig punktering ikke kunne klare.

21

Når kagen er kølet helt af skærer du den ud i små tern på ca. 3 x 3 cm. Så er der PB&J squares til folket. God fornøjelse til dem af jer, der kan lige en PB&J sandwich.