Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 35 minutter

Nok til: 8 personer


Ingredienser:

  • Amo brownie (shake and bake)
  • 2 æggehvider
  • 2-2½ dl. brun farin eller lys muscovadosukker
  • Nødder, pecan, valnød eller hasselnød (valgfrit)
  • Chokoladeknapper, Hershey’s e.l.
  • Små skumfiduser

Sådan gør du:

  • Start med at blande brownie-dejen som skrevet på æsken. Eller lav en browniedej fra bunden, hvis du er i det humør
  • Hæld dejen op i en form, der er foret med bagepapir
  • Pisk æggehviderne stive og vend farin eller muscovadosukker forsigtigt i
  • Drys nødder, chokoladeknapper og skumfiduser ud over brownie-dejen
  • Fordel marengsen over fiduserne og sørg for at den dækker alt
  • Bag den ved 175 grader i 35 minutter, lad den evt. stå på eftervarmen, hvis du vil være sikker på, brownien ikke er løbende

Lad den køle lidt af ved stuetemperatur og server den i fine klistrede firkanter. Eller gem den til i morgen og server den for dine kolleger. Den behøver ikke være lun ved servering, for at være god.


Det her er verdens nemmeste og hurtigste snydekage. Den lå som en video på Facebook, hvor min mand taggede mig i opslaget. Det er hans måde at fortælle mig, at jeg stærkt bør overveje at lave det snarest. Jeg er en god kone (host host, ahøm), så jeg lavede den allerede dagen efter.

Den er fyldt med genveje, den tager ingen tid og så er den dejligt klistret og snasket, men på den gode måde. Det er sådan en, du kan banke sammen på fem minutter efter arbejde, smide i ovnen i en halv time og så har du en hurtig kage til kaffen i aften eller til dine kolleger i morgen. Hurra for hurtige løsninger.

1

Til denne totale snydekage skal vi bruge en æske brownie fra Amo, eller som jeg plejer at kalde dem ”shake and bake”, du skal bruge brun farin, eller lys muscovadosukker, det bestemmer du selv, 2 æg, faktisk kun to æggehvider, små skumfiduser, de kan som regel altid findes i Søstrene Grene, små chokoladeknapper, jeg havde lige en posefuld Hershey’s, og lidt pecannødder, hvis du er til den slags.

2

Start med at hælde browniepulveret op i en skål. Puha, jeg får jo næsten sved på panden.

3

Gør som der står på æsken, i dette tilfælde hæld 1 dl. vand ned i pulveret.

4

Rør det godt sammen, som der står på æsken. Det var første del.

5

Tag nu din form og læg bagepapir ned i den. Jeg anbefaler bagepapir, for det er virkelig en klistret kage, bagepapir gør det nemmere at tage den op og skære ud. Jeg plejer at krølle midt bagepapir sammen under rindende vand, indtil det er godt gennemblødt. Så klemmer jeg vandet ud af det og vupti, så har du et vældigt samarbejdsvilligt stykke bagepapir. Super nemt. Tak Jamie Oliver.

6

Kom brownie-dejen ned i formen og sørg for at det har fordelt sig ud over det hele.

7

Kom 2 æggehvider op i en skål og pisk løs. Jeg har det faktisk ikke for godt med at piske for tiden, mest fordi min håndmixer er begyndt at lyde enormt sær, når den skal piske ved høj tempo. Den lyder lidt som om, den er ved at eksplodere i hænderne på mig.

8

Pisk det helt stift, så du kan vende skålen på hovedet, uden at der sker noget.

9

Tag nu 2-2½ dl. brun farin (eller lys muscovadosukker) og plop det ned i de stive æggehvider. Jeg brugte brun farin første gang og lys muscovadosukker anden gang. Jeg er umiddelbart selv mest til den lyse muscovadosukker, jeg synes brun farin godt kan få en lidt brændt smag.

10

Vend forsigtige sukkeret i dine æggehvider, indtil det hele er blandet godt. Det har en lidt sjov farve, hvilket til dels skyldes den brune farin og til dels skyldes mit elendige køkkenlys om aftenen (mangel på ordentligt lys, faktisk).

11

Fuldstændig frivilligt, men hak evt. nogle pecannødder groft. Det kan også være valnødder, hasselnødder eller ingen nødder, du bestemmer.

12

Drys dem ud over brownie-dejen. I dette tilfælde blev der kun drysset i den ene side, for jeg er altså ikke meget til nødder. Venstre side var til min mand, højre side til mig.

13

Tag nu ca. 1-1½ dl. chokoladeknapper af en eller anden art og drys ud over brownien.

14

Dernæst et par håndfulde små skumfiduser samme vej. Det ser allerede helt godt ud, ikke sandt?

15

Hæld nu din marengs ud over hele herligheden og spred den ud, så alt er dækket.

16

Efter 35 minutter i ovnen ved 175 grader, skulle du gerne have denne herlighed. Opgiv på forhånd alt om at stikke en nål eller pind i kagen, for at se om den er bagt igennem, de smeltede chokoladeknapper og skumfiduserne snyder dig. Hvis du er i tvivl, så lad den stå i ovnen på eftervarmen lidt tid. Lad den køle af et stykke tid, inden du forsøger at skære i den.

17

Løft den op af formen, løsn den forsigtigt fra papiret rundt langs kanten og skær nogle gode stykker. Det er klistret, det er brownie og marengs, det smeltet chokolade og skumfiduser, der opfører sig som smeltet ost på en pizza. Mums, det er godt.