Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 25 minutter

Nok til: 10 personer


Ingredienser:

  • 1 kg. broccoli med stok
  • 4 store gulerødder
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 Philadelphia naturel
  • 4 spsk. letmælk
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 3-4 dl. revet ost
  • 2 pk. bacontern

Sådan gør du:

  • Start med at smide bacontern på panden og lad dem riste. Tag dem af, inden de bliver for sprøde
  • Skræl gulerødder og skær dem i skiver
  • Rens broccolien, skær dem i små buketter og kom dem i en gryde letsaltet vand sammen med gulerødderne. Sæt det i kog
  • Rens forårsløgene og skær dem i skiver
  • Bland Philadelphia, mælk og hvidløgspulver i en skål
  • Når broccoli og gulerødder har kogt i 2-3 minutter, hælder du alt vandet fra, men gem et glas vand, i tilfælde af, at du får brug for det
  • Kom Philadelphia-blandingen ned i gryden sammen med forårsløg. Bland det hele godt sammen, til broccoli og gulerødder er smurt ind. Hvis du har brug for det, så hæld lidt broccolivand ned til blandingen
  • Kom det hele i et ildfast fad, fordel osten ud over og top af med baconternene
  • Sæt den tildækket i ovnen ved 215 grader i 20 minutter. Fjern staniolen og giv den yderligere 5 minutter

Her er årets nyhed til Thanksgiving i min familie. Jeg syntes, vi trængte til lidt mere grønt i menuen, og faldt over denne opskrift. Broccoli er da sundt. Og gulerødder. Og det er både LIGHT Philadelphia og LETmælk, der skal bruges, det er da også sunde valg. Ikke? Faktisk er denne ret bare rigtig sund hele vejen rundt. I hvert fald hvis jeg selv skal sige det.

1

Du skal bruge broccoli, gulerødder, forårsløg, letmælk, Philadelphia, bacontern, ost og hvidløgspulver.

2

Start med at smide bacontern på panden. Lad dem stå og passe sig selv lidt, mens du forbereder alt det andet.

3

Riv en god portion ost. Jeg brugte ca. 3-4 dl. revet cheddar.

4

Skræl 4 gulerødder og skær dem i skiver på 2-3 mm.

5

Smid gulerødderne ned i en gryde.

6

Tag to store broccoli og skær dem i små buketter. Min mor har lige lært mig, at du skal lægge dem i letsaltet vand, efterhånden som du skærer de små buketter, så kravler alle de ulækre dyr ud af dem. Jeg fik pludselig et helt andet forhold til broccoli. Skyl dem og kom dem derefter over i gryden til gulerødderne. Vand og salt ved og sæt dem i gang med at koge. De skal koge i 2-3 minutter.

7

Mens nu både bacon og broccoli klarer sig selv på komfuret, gør du et bundt forårsløg klar.

8

Snit dem i skiver på størrelse med gulerødderne.

9

Kom 2 bøtter light Philadelphia ned i en skål og derefter 4 spsk. letmælk. Det er så sundt det her.

10 (1)

Kom 2 tsk. hvidløgspulver ned i blandingen. Nu begynder det at dufte som en virkelig god dip.

10 (2)

Rør det godt sammen og stil skålen til side.

11

Dine bacontern skulle gerne være blevet stegte, men ikke sprøde nu. Tag dem af og læg dem på et stykke køkkenrulle.

12

Når broccoli og gulerødder har kogt i 2-3 minutter, hælder du vandet fra, MEN VENT!

13

Gem lige et glas vand, det kan ske, du får brug for det.

14

Når vandet er hældt fra broccoli og gulerødder, hælder du Philadelphia-dippen ned til grøntsagerne.

15

Også forårsløgene skal derned.

16

Rør det hele godt sammen, til det hele er dækket af dippen. Hvis du synes, der mangler lidt væde, så kom lidt af broccolivandet i. Jeg havde ikke brug for det.

17

Hæld hele blandingen over i et ildfast fad. Eller i dette tilfælde en aluform, for jeg har ikke fade nok til alt det mad, der skal laves til Thanksgiving.

18

Fordel osten over broccolien. Ost er godt, husk vi har brug for vores kalk.

19

Fordel derefter alt bacon over osten. Det bliver godt det her. Min storebror er ikke glad for mad med ost i, men jeg satser på, at baconet skjuler det, så han får smagt på det, inden han opdager, at han spiser ost. Sæt det i ovnen dækket med sølvpapir i 20 minutter ved. 215 grader. Fjern derefter sølvpapiret og giv det yderligere 5 minutter.

20

Yum yum yum, så er der lækker broccoli bacon casserole. Det kan altså godt anbefales, kan jeg fortælle dig. Og så er det jo sundt, skal du huske.