Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: Det kommer an på, hvor mange du laver


Ingredienser:

  • Saltkringler
  • Fudge
  • Pecannødder
  • Smeltechokolade

Sådan gør du:

  • Start med at lægge dine saltkringler ud på en bageplade
  • Skær fudgen i passende størrelse og læg et stykke på hver kringle
  • Sæt pladen i ovnen ved 165 grader i ca. 4 minutter, indtil fudgen begynder at blive blød og ser ud til at være ved at smelte. Den må ikke begynde at løbe
  • Tag pladen ud og pres hurtigt en nød ned i hver fudge. Pres den godt ned, så fudgen kommer op omkring nødden og holder den fast
  • Smelt chokoladen og læg en teskefuld på bagepladen
  • Læg en saltkringle ned i chokoladen og lad chokoladen stivne helt, inden du pakker dine pretzel turtles i en lufttæt æske
  • Du kan også dyppe hver turtle i chokoladen, så chokoladen dækker den ene ende af både pretzel, nød og karamel

Vi kan stærkt anbefale, at du også prøver med lakrids fudge, den er om muligt endnu mere populær end originalen.


Den her “småkage” er meget hurtigt blevet en yderst efterspurgt favorit. Jeg laver den ofte flere gange i løbet af året, ofte til særlige lejligheder, hvilket jo bare gør den endnu mere speciel. Mere end en gang har jeg haft den med i fitness centret, når vi har haft et arrangement og hver gang har jeg måttet uddele opskriften efterfølgende. Den er altså også helt fantastisk nem at lave og min absolut mest populære småkage. Prøv den eventuelt også med lakrids fudge, rygtet vil vide at den er endnu mere populær end originalen.

1

Først skal du have fundet en pose saltkringler. Jeg kan ikke huske hvor jeg fandt mine, men da jeg fandt dem, købte jeg to poser. Da jeg skulle bruge dem, var der kun en pose i skabet. Hmmm… Du skal også bruge fudge, og her er det vigtigt, at du gør resten af familien opmærksom på, at det ikke er til dem. Jeg købte en pose, satte dem i bageskabet og tænkte ikke videre over dem. En aften sad min mand og spiste noget af en pose, jeg ikke lige kunne genkende og jeg spurgte ham, hvad det var han spiste. ”Det er da de her fudge, du har købt til mig skat”, svarede han. Så måtte jeg pænt forklare ham, at det ikke er alt spiseligt her i huset, der er til ham. Og så måtte jeg ud og købe en ny pose. Til sidst skal du bruge chokolade og pecannødder. Du kan også bruge valnødder, hvis du har svært ved at finde pecannødder, men de kan som regel findes i Bilka, Føtex og lignende.

2

Start med at halvere din fudge, så det bliver til fine små kvadrater.

3

Få din dygtige køkkenhjælper til at lægge en hel masse saltkringler ud på et stykke bagepapir på en plade.

4

Læg et stykke fudge på hver kringle, og sæt så pladen i ovnen ved 165 grader i 6-8 minutter. Fudgen skal begynde at smelte, uden helt at løbe væk. Den skal stadig være lidt i form.

5

Pres nu en nød ned oveni hvad blød fudge. Pres den godt ned, så fudgen kommer op omkring nødden og holder den fast, når den stivner igen.

6

Smelt chokoladen og læge en teskefuld på bagepladen.

7

Læg en kringle oven på hver klat chokolade og lad dem stå, til chokoladen er stivnet.

8

Så har vi en hel plade pretzel turtles klar. Hvis ikke du har presset nødden godt nok ned i karamellen, så kan de finde på at falde af igen. Pak dem i en lufttæt boks og stil dem køligt.

9

Så er der serveret pretzel turtles på juledisney tallerken. Det er så hyggeligt og de er meget populære. Så selvom det lyder meget mystisk, og alle dine alarmer lyser rødt, så prøv alligevel. Der vil uden tvivl være nogle, som ikke kan lide dem, men der vil med garanti være flere, der er helt vilde med dem.