Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 10-15 minutter

Nok til: Afhænger af hvor store toppe du laver


Ingredienser:

  • 250 g. kokosmel
  • 250 g. sukker
  • 4 æggehvider
  • Mørk chokolade

Sådan gør du:

  • Bland sukker og kokosmel først
  • Rør derefter æggehvider i blandingen, til det hele er rørt godt sammen
  • Form små kugler til små grantrætoppe, pyramider eller hvad du nu vil kalde formen
  • Sæt dem på et stykke bagepapir og bag dem ved 165 grader i ovnen i 10-15 minutter. Hold øje med dem konstant, de må kun blive gyldne
  • Lad dem køle helt af
  • Smelt chokoladen og dyp bunden af hver makrontop i chokoladen. Stil dem tilbage på bagepapiret og lad dem tørre fuldstændig, inden du pakker dem i en lufttæt kagedåse

Dette er endnu en af kagerne fra den lange liste over julebageri, Bettina og jeg skrev. Vi syntes, den lød så nem, at den garanteret ingen tid ville tage at lave. Og så kan min lille mandse godt lide kokos, så vi lavede dem også for hans skyld. Selv er jeg overhovedet ikke til kokos, så det bliver en af dem, jeg hopper over selv at smage på. Men nu er det egentlig også sjældent for min egen skyld, at jeg bager, det er som oftest for alle andres skyld. Sådan en ”hvis jeg bager kage til dig, vil du så elske mig” ting. Ja, jeg ved godt, der er store tegn på lavt selvværd, men det kan jeg godt leve med, så længe folk omkring mig kan leve med, at skulle spise en hulens masse kage.

1

Du skal bruge sukker, kokosmel, æggehvider og chokolade. Det var da meget nemt, ikke sandt?

2

Start med at hælde 250 g. kokosmel op i en skål.

3

Kom derefter samme mængde sukker ned i samme skål. Bland de to ting godt sammen.

4

Smid så 4 æggehvider ned i skålen og bland det godt sammen.

5

Det virker fint at bruge en almindelig ske, til at blande de tre ting sammen. Vupti, så har du dejen klar. Blev du lidt stresset der? Det var også en meget lang og teknisk svær opskrift.

6

Form nu små grantrætoppe på en bageplade. Og lyt nu til mig, nej du kan ikke proppe det i en sprøjtepose, det vil overhovedet ikke komme ud. Tag en klump op i hænderne, klem godt sammen om den, så den klemmes fast, form derefter en lille top og sæt den på en bageplade. Det er super klistret og Bettina meldte sig ikke frivilligt til at gøre forsøget, så jeg måtte stikke fingrene i snasket.

7

Bag dem nu ved 165 grader i 10-15 minutter. Hold konstant øje med dem, de skal kun være gyldne ikke brune eller brændte. Jeg tror faktisk vores nærmede sig 20 minutter, men alle ovne er forskellige, så hold øje med dem. Lad dem nu køle helt af, inden du fortsætter.

8

Smelt en god klat chokolade og dyp bunden godt ned i chokoladen.

9

Sørg for at så meget som muligt af bunden er dækket af chokolade.

10

Sæt dem tilbage på bagepapiret og lad chokoladen stivne fuldstændigt, inden du pakker dem i en lufttæt kagedåse.

11

Så er der serveret kokostoppe med chokoladebund, måske til et lille glas gløgg. Så er det jul.