Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 7 minutter

Nok til: 64 stk.


Ingredienser:

  • 100 g. marcipan
  • 200 g. blødt smør
  • 225 g. mel
  • 90 g. sukker
  • 1 appelsin – revet skal
  • Mørk smeltechokolade

Sådan gør du:

  • Start med at ælte marcipanen sammen med 100 g. smør
  • Kom derefter mel, sukker, appelsinskal og resten af smørret i samme skål og bland det hele godt sammen
  • Del dejen i fire lige store klumper og rul hver klump ud i en tyk pølse. Del hver pølse i 16 lige store klumper
  • Rul klumperne til kugler og rul dem derefter flade og tynde på midten. Klem derefter hver ende flad med en finger eller paletkniv
  • Bag dem ved 180 grader i 7 minutter. Lad dem køle af, inden du tager dem af pladen
  • Smelt chokoladen over et vandbad i en stål- eller glasskål. Dyp den ene ende af hver afkølet kage i chokoladen og læg dem tilbage på bagepapiret. Når chokoladen er stivnet fuldstændig, kan du pakke kagerne i lufttætte kagedåser

Jeg har aldrig prøvet at lave kattetunger før, men der er chokolade involveret, så kan det kun blive godt. Så da Bettina og jeg fandt opskriften, var vi ikke i tvivl om, at den skulle med på listen til vores julebageweekend.

Når vi holder julebageweekend er det både for at lave lidt julegodter til os selv, men det er i høj grad også for at sikre masser af juleguf til motorcykelklubbens juleafslutning i december. Det er en hyggelig aften, hvor vi får gløgg, varm kakao, slik, julesmåkager og hygger os med alle ungerne, mens vi pynter juletræ. Mere hyggelig og højlydt aften findes næsten ikke, og vi elsker at hygge os sammen i klubben. Især med kage. Det er også derfor, at jeg er så glad for at Bettina vil hjælpe mig med at bage. Bettina er en af børnene fra klubben, og hun er super god til at hjælpe mig med alt det her julebageri. Jeg ville ikke kunne klare det uden hende. Min liste ville heller ikke være så lang uden hende, men pyt nu være med det. Vi skal jo sørge for at få det hele med.

1

Dejen til disse er meget enkel. Sukker, mel, smør, marcipan og appelsin. Det var da lige til at komme om ved.

2

Start med at komme 100 g. blødt smør og 100 g. marcipan i en skål. Bland de to ting godt sammen.

3

Hæld 225 g. mel ned i skålen.

4

Dernæst 90 g. sukker og reven skal af appelsinen. Husk at vaske appelsinen først, så du får sprøjtegift vasket af.

5

Kom til sidst de sidste 100 g. smør ned i skålen, stik så begge hænder ned i blandingen og bland det hele godt sammen. Bliv ved med at mosle det sammen, til du ikke længere finder smørklumper inde i dejen.

6

Sådan skal din dej gerne se ud. På nuværende tidspunkt pakkede jeg min ind i vita vrap, smækkede et mærkat på den og smed den i køleskabet til næste dag. Jeg lavede næsten alle deje til vores julebageweekend om fredagen, så vi kun skulle koncentrere os om at bage.

7

Del dejen i 4 klumper.

8

Rul hver klump ud i tykke strimler og skær hver stang i 16 lige store stykker.

9

Rul stykkerne til små kugler.

10

Rul kuglerne tynde på midten, så den halvvejs ligner en lille knogle.

11

Brug en finger eller paletkniv til at klemme hver ende flad.

12

Sådan skal de gerne se ud, når de er klar til bagning. Tynde midtpå og flade, runde i hver ende.

13

På pladen med dem og i ovnen ved 180 grader i 7 minutter.

14

Sådan ser de ud, når de er bagte. Lad dem stå på pladen og køle af, ellers knækker de for nemt, når du trækker papiret af bagepladen. Flyt dem først, når de er kølet af og stivnet.

15

Tag nu en plade mørk chokolade frem. Du kan bruge Marabou, som jeg gjorde, men jeg vil faktisk denne gang anbefale dig, at du måske bruger almindelig smeltechokolade. Du bestemmer selvfølgelig selv, det tager bare ekstra tid for Marabou’en at stivne igen.

16

Kom chokoladen i en metal- eller glasskål over et varmt vandbad og lad den smelte langsomt.

17

Dyp den ene ende af hver kattetunge i chokoladen og læg den tilbage på pladen. Kun dyp og op, ikke noget med at rode rundt i chokoladen, for så knækker du bare din småkage.

18

Se bare der. Ih altså, det var en skam, nu er jeg jo nok til at spise den. Det var vel nok trist.

19

Så er min første plade klar. Nej sørme, der var to der knækkede, som vi så var nødt til at spise. Det var vel nok ærgerligt og ganske tilfældigt passede det jo godt, når nu vi var to bagere.

20

Så er der serveret lækre kattetunger, med et hint af appelsin og mørk chokolade. Hold nu op, hvor er de bare gode. De kunne godt gå hen og komme på listen over mine julefavoritter, og det er en meget kort og eksklusiv liste.