Forberedelse: 35 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: 2 personer


Ingredienser:

  • 2 store stykker laks
  • 2 spsk. soyasauce
  • 4 spsk. honning
  • ½ tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. presset hvidløg

Sådan gør du:

  • Bland soyasauce, honning, ingefær og hvidløg i en skål
  • Hvis der er skindside på din laks, skal den fjernes
  • Kom laksen i en pose sammen med marinaden, luk den tæt, sørg for der er marinade overalt og læg dem i køleskabet i 30 minutter
  • Tag laksen ud af posen og læg dem ned i et fad med sølvpapir i bunden
  • Hæld marinaden op i en lille skål
  • Sæt laksen i ovnen ved 175 grader i 20 minutter i alt
  • Efter 10 minutter hælder du resten af marinaden over laksen og giver den de sidste 10 minutter i ovnen
  • Server med frisk salat, lun brød og husk at bruge marinaden i fadet som en sauce, du hælder over laksen

Jeg har et par kolleger, der driller mig en smule med, at vi altid får ost eller bacon eller begge dele i vores aftensmad. Så jeg har sat mig for, at jeg i år vil have minimum én uge uden ost i maden og én uge uden bacon i maden. Min papsøn mener, at det vil være nemmest at gøre begge dele i samme uge, for så er det overstået. Han er udmærket klar over, hvad konsekvensen ved en oste- og baconfri uge er. Klog dreng.
PS: Indtil videre går det ikke for godt med at finde en uge uden ost og bacon.

Det er nu ikke altid skidt at vælge en aftensmad uden ost og bacon. Jeg fik pludselig en voldsom trang til fisk, fandt denne fantastiske opskrift og har fået et helt nyt syn på laks. Vi skal meget snart have laks igen.

1

Til denne ret skal du bruge to store stykker laks, honning, hvidløg, ingefær og soyasauce. Jeg ved godt, der er asparges på billedet, men jeg fik en voldsom trang til asparges, da jeg fandt opskriften på laksen her. Du behøver ikke asparges, hvis ikke du vil.

2

Start med at komme 2 spsk. soyasauce ned i en skål.

3

Følg efter med 4 spsk. flydende honning.

4

Riv ingefæren og kom ½ tsk. ned i skålen.

5

Pres hvidløgene og kom 1 tsk. presset hvidløg ned i skålen.

6

Rør det hele sammen og sæt skålen til side.

7

Tag laksen frem og hvis der er en skindside, så fjern det. Jeg klarede det helt selv og har fortsat alle fingre i behold. Wohoo!

9

Kom laksen ned i en pose og hæld alt indholdet fra skålen ned til dem.

10

Luk posen tæt og sørg for at rode gode rundt, så begge stykker er fedtet ind i marinaden. Læg den i køleskabet i 30 minutter.

11

Når laksen er færdig med at marinere, tager du den op og lægger den ned i et fad, du har foret med sølvpapir. Sæt laksen i ovnen ved 175 grader i 20 minutter.

12

Marinaden fra posen hælder du op i en ny lille skål.

13

Når laksen har været i ovnen i 10 minutter, hælder du den resterende marinade ud over laksen igen. Sæt den tilbage i ovnen i 10 minutter mere.

14

Så er laksen klar. Marinaden, der har samlet sig i den ene ende, skal du bruge.

15

Så er der serveret honning og hvidløgsmarineret laks med blandet salat, groft brød og lynstegte asparges. Tag en ske og hæld marinaden fra fadet over laksen som en sauce og spis løs. Hoooooooly moly det smagte godt. Lækkert smør på det lune brød og så dyppe det i marinaden/saucen. Hold nu op det var godt. Og laksen var fuld af smag og kraft og sødme.