Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 2 minutter (til at blande det hele sammen i)

Nok til: 6 personer


Ingredienser:

  • 2 dl. ukogt suppehorn
  • ½ agurk
  • 1 peberfrugt
  • ½ rødløg
  • 3-4 forårsløg
  • 1 lille dåse majs
  • 200 g. cherrytomater
  • 2 pk. bacontern

Sådan gør du:

  • Kog pastaen efter anvisning på posen. Hæld vandet fra, hæld dem op i en si, skyld dem godt i koldt vand, evt. lad dem ligge i koldt vand, til de er kølet helt af
  • Kog baconternene sprøde, læg dem på køkkenrulle og lad dem køle helt af. Kom dem derefter op i en skål for sig
  • Skyl majsene
  • Skær tomater i kvarte, snit peberfrugten i fine små tern, det samme med rødløget, skær agurken i kvarte stave og derefter i skiver og skær forårsløgene i tynde skiver
  • Bland pasta, agurk, peberfrugt, rødløg, forårsløg, majs og tomater i en stor skål
  • Server salaten med bacontern drysset over

Det her er min mors pastasalat og jeg elsker den. Den er fyldt med sommer og lækkerhed og smag og bacon, jæne gu’r sawer, som vi siger på jysk. Det er sådan en pastasalat, jeg kan finde på at lave dagen i forvejen og tage med, når vi skal på familietur eller bare skal have en grillaften hjemme i haven. Det er også sådan en salat, jeg elsker at have med til frokost på arbejde om sommeren, for den mætter godt og er en dejlig nem madpakke. Og bedst af alt, så kan den bruges til stort set alt, du kan fjerne ting fra den, komme andre ting i den og den vil næsten uanset hvad, være helt fantastisk.

1

Grundelementerne i denne salat er de små suppehorn eller små macaroni og bacontern. Jeg bruger desuden cherrytomater, majs, peberfrugt, agurk og denne gang også et rødløg og lidt forårsløg, fordi jeg havde det liggende.

2

Start med at smide baconternene på en pande og steg dem sprøde.

3

Og start med at sætte en gryde vand i kog. Jeg hældte 2 dl. ukogt pasta i gryden, og det passede fint til os to og rester. Lad dem blive helt kogt færdige, ikke noget al dente her.

4

Med det samme de er kogte, hælder du dem ud i en si, hælder det varme vand fra og overhælder dem med kold vand, til de er kølet helt ned. Lad dem gerne stå i det kolde vand, huske at skifte det ud et par gange. På den måde klistrer de ikke sammen.

5

Tag en halv agurk, skær den i kvarte stave og derefter i skiver.

6

Tag en lille dåse majs, hæld dem op i en si og skyld dem godt.

7

Peberfrugten skæres i små tern.

8

Og det samme gør du med et halvt rødløg. Det her er generelt en opskrift, hvor små dele er passende.

9

Mine cherrytomater skar jeg også i kvarte.

10

Jeg tog ca. det halve af et bundt forårsløg og skar dem i fine skiver.

11

Først op i en stor skål med rødløg, majs, agurk og peberfrugt.
NB: Ingen fingre kom til skade under tilberedningen af denne salat.

12

Dernæst tomat og forårsløg efterfulgt af de nu kolde, kogte pasta.

13

Det hele rodes godt rundt, se bare en farvesymfoni vi her har gang i.

14

Dine bacontern har du selvfølgelig ladet køle på fedtsugende papir, inden du hælder dem op i en skål for sig.

15

Og så er der serveret, i dette tilfælde blev salaten serveres med honning-soya kylling og groft brød. Og selvfølgelig bacontern drysset over. Det var simpelthen en skøn blanding.