Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 25 minutter

Nok til: 2 personer


Ingredienser:

  • 2 store porrer
  • ½ kg. gulerødder
  • 1 bundt blegselleri
  • 2 laksefileter
  • 2 citroner
  • Smør
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Start med at skære porrerne i tynde skiver og rens dem godt
  • Skræl gulerødderne og riv dem groft
  • Vask selleristænglerne grundigt og skær dem i tynde skiver
  • Af den ene citron skræller du tynde skiver af skal, som du snitter fint, hvorefter du presser saften ud af citronen
  • Den anden citron skæres i skiver
  • Kom smør på en pande og kom porrer, gulerødder og blegselleri på panden. Lad dem stege til de falder sammen og tilføj så citronskal og citronsaft. Smag til med salt og peber
  • Kom grøntsagerne i et ildfast fad. Læg to tynde skiver smør på, én i hver ende af fadet
  • Læg derefter to laksefileter med skindsiden ned ovenpå grøntsagerne
  • Kom en skive smør på hver filet, godt med salt og peber og derefter to skiver citron på hver filet
  • Sæt dem i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter og se er der serveret

På min arbejdsplads har vi en helt fantastisk kantine, der altid laver super lækkert mad til os. Desværre er vores madmor ikke meget for at dele sine opskrifter med os, så når vi får noget, vi er helt vilde med, går mine kolleger og jeg i gang med at identificere så mange ingredienser som muligt, så vi kan google os til en opskrift, der er så tæt på som mulig. Vi lader os da ikke stoppe, bare fordi hun ikke vil dele.

Det var sådan vi fandt frem til opskriften med pandekager, laks og spinat og nu får du så også denne ovnbagte laks på grøntsagsbund. Om den er helt magen til vores madmors, kan jeg ikke garantere, men den er helt fantastisk god, og sund er jeg sikker på. Faktisk er den da vist helt enormt sund. Det må være en fejl. Der er hverken bacon eller ost i den, der er ingen pasta, ris, kartofler eller brød. Der er masser af grøntsager og så er der fisk. Hold da op, den her opskrift falder jo helt uden for de opskrifter, jeg normalt deler med jer. Jeg håber, I kan tilgive mig dette sundhedstrip.

1

Til denne lækre, men sunde, ret skal du bruge gulerødder, porrer, blegselleri, citroner, smør, salt og peber og laks.

2

Tag to store porrer, skær dem i skiver og skyl dem godt. Der kan gemme sig en masse jord i ringene.

3

Tag så også et halvt kilo gulerødder, skræl dem og riv dem groft.

4

Så meget orange skønhed. Måske skulle jeg have taget en større skål at rive dem ned i, men sikke et flot bjerg af gulerødder.

5

Tag et bundt blegselleri, vask dem grundigt og skær dem i tynde skiver.

6

Pres saften ud af en citron.

7

Tag skallen og skær den i tynde strimler.

8

Et godt råd, hold øjnene på kniven, skærebrættet og skallen, indtil du er færdig med at snitte. Ikke noget med at tro, at du har styr på det hele og lige kigge over på din mand for at sige noget mens du snitter videre, det koster fingre. Ret meget faktisk. Og så skal man til at smide alt det snittede skal ud og finde en ny citron frem, skrælle lange strimler og så snitte igen. Og det kan faktisk godt gøre lidt ondt, når nu man har en finger der er delvist amputeret.

9

Kom en klat smør på en pande og lad det smelte.

10

Kom derefter porrer, gulerødder og blegselleri på panden.

11

Rod godt rundt i det og lad dem begynde at blive møre.

12

Kom nu den snittede citronskal ned til grøntsagerne. Altså citronskallen uden finger. Og negl, jeg tror faktisk også der forsvandt noget negl.

13

Kom saften fra citronen ned på panden og rør det hele sammen. Mums hvor det dufter. Husk at krydre med salt og peber.

14

Kom det hele i et ildfast fad.

15

Kom to tynde skiver smør på grøntsagerne.

16

Og læg så laksestykkerne ovenpå grøntsagerne med skindsiden ned.

17

Kom en tynd skive smør på hver fisk og krydr godt med salt og peber.

18

Kom to skiver citron på hver laks og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter afhængigt af hvor store dine fiskestykker er. Jeg klarede mig med 25 minutter.

19

Så er vores laks klar til servering.

20

Hold nu op det dufter godt. Og lækkert. Og så smager det helt fantastisk. Der var mere end rigeligt her til os to mennesker og jeg indrømmer, at jeg forår mig i de lækre grøntsager, men hold nu op, hvor det altså smagte godt og af mere. Det må jeg snart lave igen.