Forberedelse: Se chokolademarengsbunde og lys chokolademousse

Tilberedning: 20minutter 

Nok til: 6-8 personer


Ingredienser:


Sådan gør du:

  • Start med en bund og fordel syltetøjet ud over
  • Fordel en god del af frugten ud over syltetøjet
  • Fordel halvdelen af moussen ud over frugten og læg næste bund ovenpå
  • Fordel resten af moussen ovenpå bunden
  • Fordel resten af frugten, gerne rigeligt, ud over moussen, pynt med citronmelisse og server straks, eller stil den i køleskabet et par timer og lad den sætte sig

Chokolade pavlova. Lyder det ikke på én gang både lækkert og avanceret? Jeg lover dig, det er lækkert, men det er faktisk meget simpelt. Og fik jeg sagt, at det er lækkert?

1

Du skal bruge friske bær. I dette tilfælde har jeg valgt friske jordbær i skiver, hindbær og brombær. Derudover skal du bruge en lys chokolademousse, 2 chokolademarengsbunde og et glas kirsebærsyltetøj. Den sidste der var lidt svær at finde, det er ikke lige noget de har i den lokale Dagli’ Brugsen, men så findes der jo heldigvis Bilka.

2

Først fandt jeg mit flotte kagefad på fod frem. Den har jeg fået af mine søde kolleger og jeg elsker at bruge den, for det giver lige det ekstra pift til en flot kage. Start med en marengsbund og spred ca. 1-1½ dl. kirsebærsyltetøj ud over bunden. Se lige bort fra, at min bund faktisk er knækket lidt, det kan skjules med syltetøj.

3

Kom godt med jordbær og hindbær ud over hele bunden.

4

Fordel halvdelen af den lyse chokolademousse ud over bærrene.

5

Læg næste bund ovenpå. Den er altså ikke knækket, det er kun overfladen der har en revne. Jeg undskylder det dårlige lys, jeg havde glemt at slå blitzen til.

6

Fordel resten af den lyse mousse ud over bunden.

8

Kom godt med jordbær og hindbær på igen. Så rigeligt med bær, du kan faktisk ikke overpynte den på dette tidspunkt.

9

Tag en god stak brombær, halver dem hvis muligt og fordel dem ud over toppen. Og pynt så med et par blade citronmelisse.

10

Og fortæl mig så, om ikke det ser hamrende lækkert ud. Den vil faktisk være fin at lave om formiddagen, sætte den i køleskabet og så servere den til eftermiddagskaffen. Den bliver kun bedre af at få lov at sætte sig lidt.

11

Ja den er lidt svær at skære og anrette pænt, men den smager hamrende godt. Og lækkert. Og der er masser af muligheder for at skifte frugten ud med f.eks. blåbær, banan, ribs osv. Giv den gas og pynt løs.