Samlet tid: 1 time, hvor du går til, når du venter på at det smelter og stivner

Nok til: Så mange du gider lave


Ingredienser:

  • Skumfiduser i størrelse normal
  • Deco melts i grøn (eller orange, hvis du laver græskar) eller grøn chokolade
  • Grillspyd i træ
  • Flamingoklump eller andet der kan holde dem mens de tørrer
  • Glasur til pyntning

Sådan gør du:

  • Start med at smelte det grønne chokolade over et vandbad
  • Når chokoladen begynder at smelte, dypper du den flade ende af spyddene i det og stikker den ind i skumfidusen. Sæt skumfidusen i flamingoklumpen og lad det stivne, mens du venter på, at chokoladen smelter helt
  • Dyb dine skumfiduser ned i chokoladen, slå overskydende chokolade af og sæt dem tilbage flamingoklumpen. Sørg for at lægge bagepapir under, for de drypper. Du kan også bare lægge dem direkte på bagepapir og vente på, at chokoladen er fuldstændig stivnet, men så får de en flad bagside
  • Lad chokoladen stivne helt, inden du laver en chokoladeglasur. Pynt de små monstre med ansigter, ar, hår, skruer på siden af hovedet og så videre. Hav det sjovt
  • Brug evt. en klud til at tørre grønne løbere af pindene, ellers får ungerne grønne fingre

Jeg elsker at lave skæve og sjove ting, som ikke nødvendigvis er mad, men som alligevel er super godt. I dette tilfælde blev det Halloween marshmallow pops. I mit bageskab findes der skumfiduser i tre størrelser, lille, almindelig og kæmpe. Man ved aldrig hvornår, man får brug for en skumfidus.

F.eks. i din kakao. Hvert år i december besøger vi Øster Skovgård nær Herning. Det er en hyggelig gård, hvor vi kan hente vores juletræ, shoppe løs i julebutikken, gå en tur på nissestien og bagefter gå ind i Kaffeladen og få æbleskiver og varm kakao. Jeg medbringer altid selv en pose små skumfiduser, fordi ungerne elsker at få skumfiduser i deres varme kakao. For et par år siden sad vi der i Kaffeladen med æbleskiver og varm kakao efter en tur rundt på nissestien. Ved siden af os sad nogle forældre og børn, der også netop havde taget runden. Jeg fandt min pose frem fra tasken og Patrich og Freia begyndte at fylde skumfiduser i kakaoen. Ved siden af sad en lille dreng og fulgte meget nysgerrigt med. Han lignede en, der rigtig gerne ville prøve. Forældrene fulgte også med, du ved sådan lidt i smug, som vi voksne jo gør, for det er jo pinligt at spørge vildt fremmede mennesker, hvad pokker de har gang i, og de skal helst ikke opdage, at man holder øje med dem. Den lille dreng var gået helt i stå i sin kakao og sad og fulgte mine ungers mindste bevægelse med store øjne. Til sidst fik jeg spurgt ham, om han også ville prøve og han tog glad imod skumfiduserne. Du ved, det er jo ikke så velset at tilbyde fremmede børn slik, men jeg kunne se han var ved at dø af nysgerrighed. Forældrene fik endelig spurgt, hvorfor vi brugte skumfiduser og jeg skal ærligt indrømme, at jeg ved ikke hvorfor. Jo jeg ved det godt, fordi jeg så det i en film en gang og tænkte det skulle prøves, men da jeg ikke drikker varm kakao, eller kakao i det hele taget, blev det ungerne, der måtte prøve. Og siden da har de elsket deres kakao med skumfiduser. Ungerne forklarede forældrene, at det bare var så meget bedre, fordi de bliver bløde og store og varme og lækre i den varme kakao. Den lille dreng så umiddelbart ikke ud til at være uenig. Moralen er, husk altid at have rigeligt med skumfiduser på lager.

1

Til denne sjove…. slik, tror jeg, at jeg vil kalde det, skal du bruge almindelige skumfiduser. Vi kan bedst lide Haribo’s udgave, de har den bedste smag når de bliver varme. Ja der er forskel.

2

Du skal også bruge en stak grillpinde, grillespyd eller hvad du nu kalder de små træspyd, du bruger på grillen om sommeren. Og en stor klump flamingo pakket ind i sølvpapir vil også være en god ide. Jeg har haft min klump i nogle år nu, den står bare og fylder i skabet, lige indtil jeg laver marshmallow pops.

3

Til disse pops har jeg hentet grønne smelteknapper fra England. De fås også i røde, gule, blå, lilla, orange og alle mulige andre farver. Men til Halloween skal de være grønne. I hvert fald hvis du laver Frankenstein monstre.
Udvalget er blevet større med årene, så nu kan de også fås herhjemme i alverdens farver, f.eks. ved bageBixen eller Kagegrisen.

4

Her er de så, i en stålskål, der står i et vandbad. Mens vandet langsomt varmes op, smelter knapperne så fint. Min mand spurgte mig, om det var grøn chokolade, og jeg granskede bøtten nøje. Det er i hvert fald ikke grøn chokolade. Det er alt muligt mystisk, der sikkert er giftigt for dig, men skal det ikke også være lidt giftigt til Halloween?

5

Når knapperne begynder at smelte, stikker du den flade ende af spyddet ned, så der kommer en lille klat på spidsen af pinden.

6

Stik den ind i en skumfidus. Når det stivner, låser det skumfidusen fast på pinden. Smart tænkt Fru Madsen.

7

Fortsæt med samme procedure og stik pindende ned i flamingoklumpen efterhånden. Lad dem stå og stivne mens resten af knapperne smelter helt. Hvis du bruger disse knapper, kan du tynde det lidt op ved at hælde 1-2 spsk. olivenolie eller rapsolie ned i skålen og røre det ud i massen. Altså hvis du ønsker en lidt tyndere blanding. Rør rundt med en gaffel, meget, ellers bliver det en mystisk klumpet blandingen, som du er tæt på at opgive.

8

Nu glemte jeg nok måske lige at tage et billede af næste trin, men du tager din skumfidus, dypper den ned i knapperne, banker overskydende grønt af, ved at banke pinden mod kanten af skålen, mens skumfidusen er hen over skålen og stik den derefter tilbage i flamingoen. Det drypper og løber af dem, selvom du synes du har banket alt overskydende af, så læg evt. et stykke bagepapir under flamingoklumpen.

Den grønne masse ser måske lidt klumpet/grynet ud, når du dypper skumfidusen, men med det samme det rammer skumfidusen, bliver det blankt og flot.

9

Når det grønne stads er helt stivnet, kan du fortsætte med pyntningen. Jeg lavede en omgang chokoladeglasur på flormelis, kakaopulver og lidt vand.

10

Jeg kom en lille pose ned i et glas med det ene hjørne ned i bunden, kom glasuren deri, lukkede den tæt og klippede et meget lille hul i spidsen. Og så er det bare at sætte i gang med pyntningen.

11

Hvor fede er de lige??? Jeg er så vild med mine små Frankenstein marshmallow pops. Og ungerne var vilde med dem. Min mand puttede en i munden som den første, tyggede, sank og udbrød: ”De smager faktisk godt”, på den der lidt overraskede måde. Tak, tror jeg nok.

Jeg brugte en hel pose skumfiduser, men havde rigeligt grønt stads til at kunne have lavet en posefuld mere. Men jeg gad ikke mere.