Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 450-500 g. majs
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 bdt. forårsløg
  • 225-250 g. cherrytomater
  • 1 rød chili
  • 3 spsk. hakket persille
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. sukker
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. mayonnaise
  • ¼ tsk. sød chilisauce
  • 1 spsk. hakket basilikum

Sådan gør du:

  • Afdryp dine majs først
  • Skær tomaterne i kvarte, snit persillen, snit forårsløg fint, skær peberfrugten og chilien i små tern
  • Kom tomater og persille op i en skål
  • Varm olivenolie op på en pande og kom majs, peberfrugt, forårsløg og chili på panden
  • Lad grøntsagerne stege i ca. 5 minutter, vend dem undervejs og sørg for, at alle grøntsager er blevet møre
  • Mens grøntsagerne steges blander du dressingen. Kom sukker, hvidvinseddike, dijonsennep, mayonnaise, chilisauce og hakket basilikum op i en skål og rør det godt sammen
  • Kom de lune grøntsager over i skålen med tomat og persille, hæld dressingen over og rør det hele godt sammen

Om vinteren går jeg altid på jagt efter spændende salater, mest fordi jeg gerne vil have lidt mere grønt og sundt på menuen, men også fordi min krop begynder at hungre efter vitaminerne og mineralerne fra de grønne sager. Men jeg gider ikke den der standard iceberg, agurk, tomat, majs, peberfrugt osv. Jeg vil godt prøve noget nyt og noget anderledes. Og så var det jeg faldt over denne her, som jeg allerede første gang forelskede mig kraftigt i. Min mand var også rigtig godt tilfreds med denne salat allerede fra første hug, og det er ret fantastisk, når nu han faktisk ikke rigtig gider tomater i sin salat. To fantastiske salater, begge med tomat (som jeg elsker) og min mand er lige stor fan af begge salater. Yay.

Til salaten skal du bruge majs på dåse, en grøn peberfrugt, et bundt friske forårsløg, cherrytomater, gerne i flere farver og former, det sætter kulør på salaten, en rød chili og frisk persille.

Start med at hælde de tre dåser majs ud i en si og lad dem dryppe af. Jeg plejer at give dem et hurtigt skyl.

Tag dine tomater og skær dem i kvarte på kryds og tværs. Det behøver ikke være fint.

Skær peberfrugten i små tern.

Og snit forårsløgene fint.

Sidst men ikke mindst skær chilien i små stykker. Hvis du vil have en lidt stærkere salat lader du membran og frø sidde, når du hakker chilien.

Hak frisk persille så du har ca. 3 spsk.

Kom persille og tomater i den skål, du vil servere din salat i. Og stil det så til side.

Kom 2 spsk. olivenolie på en pande og varm det op. Jeg brugte en olivenolie med basilikum i, derfor ser min olivenolie lidt grisset ud.

Kom majs, peberfrugt, forårsløg og chili på panden og lad dem stege i ca. 5 minutter.

Husk at vende det hele et par gange undervejs, så alt bliver godt varmt og mørt.

Smæk grøntsagerne over i skålen med tomat og persille.

Så skal vi sørme også have lavet en dressing til salaten. Du skal bruge mayonnaise (den der står på hovedet, hvorfor ser jeg først sådan noget bagefter), sukker, sød chilisauce, hvidvinseddike, dijonsennep og frisk basilikum.

Kom ½ tsk sukker, 2 spsk. hvidvinseddike, ½ tsk. dijonsennep, 1 spsk, mayonnaise og ¼ tsk. chilisauce ned i en skål. Jeg gad ikke tage et billede af hver enkelt ting, så du må leve med at alle ting er kommet i skålen på dette billede (eller jeg glemte at tage billeder og derfor får du kun dette billede).

Kom også en dusk frisk basilikum ned i skålen. Dette er min minihakker og derfor har jeg ikke hakket urten først. Brugte jeg en lille skål til at samle det hele i, havde jeg hakket basilikummen først.

Rør det hele godt sammen, eller giv det en snurretur i minihakkeren.

Hæld dressingen over den lune majssalat.

Og bland så det hele godt sammen. Det smagte fuldstændig vidunderligt til ovnbagte kartofler og kylling.