Forberedelse: 15 minutter + 1 times trækketid

Tilberedning: Gerne 1 times trækketid i køleskabet

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • ½ rødkål eller rød spidskål
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 pk. bacontern
  • ½ dl. friskpresset citronsaft
  • 1 dl. mayonnaise
  • Peber

Sådan gør du:

  • Start med at snitte kålen fint tyndt, læg den op i en skål med groft salt og lad den trække på køkkenbordet i en time
  • Hæld vandet fra kålen, læg den op i et viskestykke og vrid så meget vand som muligt ud af kålen
  • Snit forårsløg fint og steg bacontern sprøde
  • Bland dressingen af citronsaft, mayonnaise og peber. Og evt. lidt sukker, men smag på det
  • Bland kål, forårsløg, bacontern og dressing i en stor skål og stil det derefter på køl, gerne en times tid, så det kan trække

Nu hvor vi er i gang med den store grill-sæson, er det også tid at kigge på tilbehøret. Her har vi fundet en ny udgave af coleslaw, eller det vil sige, jeg har faktisk set denne røde udgave flere gange. Er jeg den eneste, der tænker, at ”rød” er totalt misvisende? Eller er jeg farveblind?

Denne ”lillacoleslaw” smager helt fantastisk både som tilbehør til ribs og i en pulled pork burger. Den er vi bestemt ikke færdige med at lave.

Det er faktisk en meget nem opskrift, du skal kun bruge en rødkål (eller i dette tilfælde en rød spidskål, for det var det, Claus kunne finde), forårsløg, bacontern, citron og mayonnaise. Og lidt salt og peber.

Start med at halvere kålen. Er den ikke smuk, jeg kan blive helt fascineret af, hvor smuk sådan en ting er indeni. Og nej, jeg hakkede den ikke over, jeg satte kniven i toppen af kålen og indså straks de tusind måder, jeg kunne skade mig selv på. Så jeg overlod kniven til Claus og tog fat i kameraet. God arbejdsfordeling.

Claus snittede den ene halvdel af kålen i tynde strimler. Den anden halvdel lagde jeg på køl til en anden dag.

Så smed vi kålen op i en stor skål og dryssede med ca. 1 spsk. groft salt. Vendte det hele godt rundt og lod skålen stå i fred på køkkenbordet den næste time.

I mellemtiden tog vi en pakke bacontern og stegte dem sprøde på panden. Lækkert.

Claus (igen) snittede forårsløgene i tynde strimler.

I mellemtiden fik jeg lov at halvere en citron og presse saften ud af den. Du skal bruge ½ dl. saft.

Og så skal du bruge 1 dl. mayonnaise.

I en skål med begge dele og lidt peber og rør det godt sammen. Smag det til og er det for surt, kan du evt. tilføje 1-2 spsk. sukker. Det gjorde vi i anden omgang.

Når kålen har trukket en time, hælder du forsigtigt alt vandet fra den. Det er det saltet har gjort for os den sidste time, det har trukket en masse vand ud af kålen.

Så tager du kålen, lægger det i et rent viskestykke, samler viskestykket og vrider så meget vand som muligt ud af kålen.

Op i en skål med kål og forårsløg.

Og dressingen selvfølgelig.

Og til sidst også baconternene.

Rør nu det hele godt sammen og stil så evt. din rødcoleslaw på køl, indtil du skal bruge den. Den må gerne trække en times tid eller to i dressingen, det tager den ikke skade af.

Først fik vi rødcoleslawen om fredagen til hot ribs. Muuums.

Og så fik vi det igen om søndagen med BBQ pulled pork. Dobbelt op på muuuums. Og farverigt, det kan jeg lide.