Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 25 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 8 madpandekager
  • 300 g. oksefars
  • Olivenolie
  • 2 groftrevne gulerødder
  • 1 porre i tynde strimler
  • ¼ hvidkål i tynde strimler
  • 3 spsk. nasi goreng mix eller en anden krydderimix
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 1 tsk. paprika
  • 1 dl. ketchup efter behov
  • Revet ost

Sådan gør du:

  • Start med at klargøre alle grøntsager
  • Brun kødet i lidt olivenolie
  • Kom dernæst alle grøntsager ned i gryden og lad dem simre sammen med kødet i 3-4 minutter
  • Når grøntsagerne er faldet sammen, kommer du paprika, sød chilisauce og måske ketchup ned i gryden. Lad det hele simre nogle minutters tid
  • Kom fyldet på pandekagerne og rul dem
  • Læg dem på en bageplade og drys med ost
  • Sæt dem i ovnen ved 220 grader i 5 minutter, til osten er smeltet
  • Så er der serveret fyldte pandekager, gerne med frisk salat

Pandekager med fyld er altid en succes. Og de her er sådan nogle sunde udgaver af arten, fyldt med grøntsager og andre sunde sager. Så du kan med god samvittighed spise et par stykker af dem her.

Generelt er jeg glad for opskrifter, hvor jeg kan skjule en masse grøntsager, de mætter bare så meget mere og ofte opdager man slet ikke grøntsagerne.

Til denne opskrift skal du bruge noget oksefars, groftrevne gulerødder, porre i tynde skiver, hvidkål i tynde strimler, olivenolie, sød chilisauce, revet ost, paprika og nasi goreng mix. Det sidste kunne vi ikke finde, så vi fandt en anden krydderimix. Den var nu også ganske spændende.

Nå ja, du skal selvfølgelig også bruge madpandekager. Det er lidt nemmere, at lave fyldte pandekager, hvis man husker pandekagerne. Bare et godt råd fra mig til dig.

Start med at brune oksefarsen i en sjat olivenolie.

Når kødet er brunet tilføjer du gulerødder, hvidkål og porrer. Ca. nu gik jeg i panik og tænkte, at det her aldrig nogensinde ville kunne være i pandekagerne. Men så var det at Claus mindede mig om, at grøntsagerne naturligvis falder sammen under tilberedningen.

Når grøntsagerne og kødet har fået lidt tid sammen, ca. 3-4 minutter, kan du komme dit krydderimix ned til det. 3 spsk. nasi goreng, hvis du kunne finde det og ellers griber du blot en af de tusind mange andre muligheder, der findes i butikkerne.

Kom så 2 spsk. sød chilisauce ned i gryden.

Der skal også 1 tsk. paprika ned til grøntsagerne og kødet.

Og så var det ca. nu, vi blev enige om, at blandingen var noget for tør, så vi kom 1 dl. ketchup ned til det hele. Det er selvfølgelig helt op til dig, mærk dig frem, smag det til. Og hvis du synes blandingen virker for tør, så kom lidt ketchup ved. Det fylder alt sammen. Lad alt simre sammen i få minutter og så er det med at komme i gang.

Tag nu dine fine pandekager og kom en god portion på.

Rul pandekagerne og læg dem pænt på en bageplade med papir.

På med et godt drys revet ost på hver, husk vi kun bruger friskrevet ost. I ovnen med det i 5 minutter ved 220 grader.

Så er der lækre fyldte pandekager med smeltet ost.

Så er der serveret fyldte pandekager med lækker salat til. Så blev det lige en tand sundere. Jeg siger dig, de her smagte godt, de fyldte helt gevaldigt og så er de sunde. Så bliver aftensmaden ikke meget bedre.