Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 45-50 minutter

Nok til: 12-16 personer


Ingredienser:

  • 5½ dl. mel
  • 2¼ tsk. bagepulver
  • 4 æg
  • 5 dl. sukker
  • 1 tsk. vanilje ekstrakt
  • 2 spsk. reven citronskal (ca. 2 citroner)
  • 3 spsk. citronsaft (ca. 1 citron)
  • 3 dl. mælk
  • 140 g. smør

Sådan gør du:

  • Start med at komme mælk og smør i en lille kasserolle og lad det smelte sammen. Og husk nu det der med at skære smørret i tern, så smelter det hurtigere. Blandingen må ikke komme i kog, så med det samme smørret er smeltet, tager du det af blusset
  • Slå æggene ud i en stor skål og pisk dem godt til de er lysegule og luftige
  • Kom sukkeret i og pisk igen til blandingen er luftig og lys
  • Kom vanilje ekstrakt, citronsaft og citronskal i skålen og bland igen
  • Bland mel og bagepulver let sammen og kom det så ned i skålen
  • Til sidst blander du smør og mælk i. Og nu er dejen jo så virkelig virkelig flydende
  • Mel din randform, hæld dejen i og bag den ved 180 grader i 45-50 minutter
  • Lad den køle lidt af på en rist, inden du vender den ud på en tallerken
  • Lad kagen køle helt af, inden du pynter den med glasur

Jeg har nu forsøgt mig med noget nyt. Patrich skrev til mig den anden dag, om jeg ville bage kage til et arrangement på hans skole om fredagen. Det skulle bare være noget bradepandekage, men jeg laver helst ikke bradepandekager. Når jeg har grund til at lave kage, så er det alletiders mulighed for mig til at afprøve nye ting. Og jeg har længe haft en ønske om at afprøve en bundt cake. Det er egentlig bare kage lavet i en randform, men jeg er helt vild med navnet bundt cake. Det lyder hyggeligt og de ser altid mega gode ud, når jeg ser billeder af dem på Pinterest.

Så da Patrich bad om kage til skolen, greb jeg chancen for at lave to forskellige bundt cakes. Heldigvis havde Patrich noget af den her med hjem igen, så jeg fik mulighed for selv at smage den. Mums siger jeg bare. Han kaldte den dog konsekvent for en citronmåne, så vi måtte lige forklare ham forskellen på en lemon bundt cake og en citronmåne. Formen er f.eks. forskellige.

Opskriften er faktisk meget enkel. Du skal bruge noget smør, mel, sukker, mælk, bagepulver, æg, vanilje ekstrakt, revet citronskal og citronsaft.

Du starter med at komme mælk og smør i en lille kasserolle og lader det hele smelte sammen. Opskriften sagde, at jeg skulle skære smørret i tern, men jeg tænkte ikke det var nødvendigt. I bagklogskabens klare lys ser jeg nu, at det ville have gjort processen hurtigere, men så ved vi det til en anden gang. Vær ikke som mig, gør som opskriften siger, skær smørret i tern. Blandingen må ikke komme i kog, så snart det hele er smeltet sammen, tager du det af blusset.

Slå dine æg ud i en stor skål.

Og pisk dem til de er luftige og blandingen er lysegul.

Så hælder du sukkeret i. Og der er meget sukker, det her er absolut ikke en opskrift for diabetikere. Beklager. Pisk det hele godt sammen, til en luftig og lys blanding. Det er for resten det her jeg kalder for et action shot, fordi sukkeret er meget action-agtig.

Så skal vi have lidt vanilje ekstrakt i blandingen.

Du hælder også citronsaften ned i blandingen.

Og citronskallen. Og så pisker du lidt igen, bare for hyggens skyld.

Hæld bagepulver og mel sammen og bland det let.

Og så skal melet ned i blandingen i skålen.

Jeg morede mig lidt med at piske i dejen og se den falde af i lange slimede tråde. Der skal så lidt til at more mig nogle gange.

Du skal nu begynde at hælde smør/mælk blandingen ned i dejen ganske langsomt, mens du rører det hele sammen.

Dejen er virkelig virkelig flydende. Meget flydende. Det er okay, det bliver godt til sidst.

Tag nu din randform eller bundt pan og mel den. Det gør du ved først at spraye den med bagespray og derefter ryste mel rundt i den, indtil alt er dækket. Bank overskydende mel ud af formen.

Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter. Stik et træspyd i den, hvis der er små krummer på den, så er den fin.

Tag kagen ud og lad den stå og køle lidt. Okay måske jeg ikke skulle have puttet alt dejen i én form. Næste gang vil jeg nøjes med halvdelen og så lave to.

Vend den ud på en tallerken og tag forsigtigt formen af.

Og så er det blot at pynte den med f.eks. gul glasur. Du kan også rive lidt ekstra citronskal ud over kagen. Ser den ikke fin ud? Rygtet vil vide, at den blev vel modtaget, så jeg tæller den her som en succes.