Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 55-60 minutter

Nok til: 12-16 personer


Ingredienser:

Chokoladekage

  • 260 g. mel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 6 spsk. kakaopulver
  • 225 g. blødt smør
  • 300 g. sukker
  • 1½ tsk. vaniljepulver
  • 3 æg
  • 1 dl. varmt vand
  • 1 ¼ dl. mælk

Peanutbutterdej

  • 2½ dl. peanutbutter, creamy udgave
  • ¾ dl. flormelis
  • 4 spsk. smør, smeltet
  • 1 tsk. vanilje ekstrakt
  • 1/8 tsk. salt

Mørk chokoladeglasur

  • 1 dl. fløde
  • 50 g. smør
  • 300 g. mørk Marabou

Sådan gør du:

  • Start med at piske sukker, vaniljepulver og smør sammen og rør derefter æggene i
  • Bland mel, kakaopulver og bagepulver sammen i en skål og mælk og vand i en kande
  • På skift hælder du melblanding og mælkeblanding i skålen, til du har samlet det hele til en tyk, flydende dej. Stil den skål til side
  • I en ny skål blander du alle ingredienser sammen til peanutbutterdejen
  • Smør en randform godt og kom halvdelen af chokoladedejen i formen først
  • Kom derefter peanutbutterdejen i, men pas på, at den ikke kommer helt ud til formens kanter
  • Og til sidst kommer du resten af chokoladedejen i formen, så den slutter tæt om peanutbutterdejen
  • Bag kagen ved 200 grader i 55-60 minutter. Tjek kagen efter 45 minutter med et træspyd
  • Når kagen er kølet af, laver du glasuren
  • Start med at smelte smør og fløde sammen og lad det komme i kog
  • Når blandingen koger, tager du kasserollen af komfuret og kommer alt chokolade i på én gang. Rør sammen indtil alt chokolade er smeltet
  • Lad blandingen køle lidt, inden du hælder den over kagen. Stil den eventuelt på en rist, så overskydende glasur kan løbe af
  • Smør glasuren godt ned af siderne og pynt som du vil

Da jeg nu var i fuld gang med at afprøve bundt cakes, var jeg også nødt til at lave den her, af to årsager: 1: Patrich elsker peanutbutter og 2: jeg har en frygtelig masse peanutbutter i mit køkkenskab. Det vidste sig at være en succes, ifølge Patrich blev Chocolate Peanutbutter udsolgt på kun 20 minutter. Det er jeg meget godt tilfreds med.

Opskriften jeg fandt på nettet kunne kun delvis bruges. De er frygteligt glade for at bruge shake n’ bake når de skal lave sådanne kager her og det er altså ikke altid min stil. Tag ikke fejl, jeg er vild med Amo’s chokoladetærte, men lige her ville jeg altså helst lave kage fra bunden af.

Så jeg brugte min opskrift på chokoladekage og kombinerede den med opskriften på peanutbutter fyld fra Pinterest og overtrak den med mørk chokolade glasur. Det blev alt i alt yderst vellykket. Så nu har jeg været på nettet og fundet intet mindre end 5 forskellige bundt pans jeg simpelthen MÅ have til min fødselsdag (eller jul).

Vi starter med 225 g. blødt smør og 300 g. sukker i en skål. Nå ja og 1½ tsk. vaniljepulver.

I en anden skål blander vi 260 g. mel, 6 spsk. mørk kakaopulver og 1½ tsk. bagepulver.

I en lille kande blander vi 1 dl. lunt vand med 1¼ dl. mælk.

Og så finder vi 3 æg frem.

Når sukker og smør er pisket sammen, kommer vi æggene i og pisker igen.

Kom så på skift melblanding og mælkeblanding i, mens der piskes på livet løs. Og så er chokoladedejen klar.

Til peanutbutterfyldet skal vi bruge creamy peanutbutter, salt, flormelis, smeltet smør og vanilje ekstrakt.

Kom 2½ dl. peanutbutter op i en skål sammen med 1/8 tsk. salt.

Kom 1 tsk. vanilje ekstrakt i skålen.

Kom så til sidst ¾ dl. flormelis i skålen sammen med 4 spsk. smør, du har smeltet. Altså mål smør op først og smelt bagefter. Ja jeg glemte at tage et billede, hvor jeg kom smørret i, jeg er ikke perfekt.

Når det er rørt godt sammen er peanutbutterdejen også klar.

Find din randform frem og mel den godt. Bagespray først og derefter rystes melet godt rundt til alle flader er dækket. Og så bankes overskydende mel ud af formen igen.

Kom halvdelen af chokoladedejen i formen.

Kom så peanutbutterdejen ned i formen, hele portionen, men pas på det ikke kommer helt ud til siderne, der skal lige være plads til at chokoladedejen lukker sig omkring fyldet.

Kom resten af chokoladedejen ovre kagen og så bager vi den i ca. 55-60 minutter ved 200 grader.

Når kagen har bestået træspydstesten (den hvor kun krummer og ikke våd dej følger med op), tager du den ud og sætter den til afkøling på en rist.

Jeg blev altså lidt bekymret undervejs, næste gang tager jeg den store form til den her. Når kagen er kølet godt, vender du den forsigtigt ud på en tallerken og krydser fingre for, at den ikke sidder fast nogen steder, for så knækker den altså der hvor peanutbutterfyldet er. Jeg løsnede min med en kniv hele vejen rundt indvendig og udvendig, inden jeg vendte den.

Så laver vi den mørke chokoladeglasur. Vi har lavet den før til chokolade-nødde kagen med jordbærtopping. Først kommer vi 50 g. smør og 1 dl. fløde i en kasserolle.

Tingene skal smelte sammen og gerne komme i kog.

I mellemtiden gør du 300 g. mørk chokolade klar, altid gerne Marabou, det ved du godt.

Når fløde og smør koger, kommer du alt chokoladen i og begynder at røre rundt. Og tager kasserollen af blusset.

Så er vores mørke chokoladeglasur klar. Vi lader den lige køle lidt af, så den ikke render så stærkt.

Kagen satte jeg på en rist over en plade med sølvpapir på.

Og så hældte jeg langsomt og forsigtigt glasuren over og fordelte den ned over siderne både inde og ude.

Til sidste, og kun fordi jeg kunne, pyntede jeg den med gule smileys. Den blev bare så fin og pyntet og ikke mindst udsolgt på 20 minutter. Det tager jeg som et godt tegn. Nu håber jeg bare at køberne også kunne lide peanutbutter, ellers er de blevet slemt overraskede og skuffede. Patrich fik også selv smagt på kagen og han var yderst tilfreds. Men nu er han også rigtig glad for både chokoladekage og peanutbutter, så en kombination af de to kan kun være en succesoplevelse for ham.