Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 40 minutter

Nok til: 8 personer


Ingredienser:

Kage

  • 125 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 2 æg
  • 225 g. mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 30 g. kakaopulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. Cocio

Glaze

  • 1½ dl. flormelis
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 3 spsk. Nutella
  • 2-3 spsk. mælk

Sådan gør du:

  • Start med at piske sukker og blødt smør sammen
  • Pisk æggene i, ét af gangen
  • Bland mel, kakaopulver, vaniljesukker og bagepulver i en skål for sig
  • Kom melblanding og Cocio i den første skål på skift, indtil du har samlet hele dejen
  • Mel en randform og hæld dejen i
  • Bag kagen ved 190 grader i 40 minutter. Husk at tjekke om kagen er gennembagt med et træspyd
  • Lad kagen køle i formen, inden du vender den ud på et fad
  • Bland flormelis, kakaopulver, Nutella og mælk i en skål. Kom mælken i lidt af gangen, til du har den konsistens du ønsker
  • Fordel glazen ud over kagen, pynt som du lyster og server

I januar fik jeg en ny kollega i mit team, en sød ung dame ved navn Chanett. I starten var jeg ikke begejstret, jeg syntes hun var for ung. Kun 24 og nyuddannet socialrådgiver. Der er som sådan ikke noget i vejen med hverken alderen eller uddannelsen, men mit lille team har været ekstremt sårbar de sidste par år og jeg syntes ikke det var smart at ansætte en ung kvinde, hvor vi uden tvivl kan se frem til barselsorlover. Men jeg fik ikke lov at bestemme, og det er nok meget godt. For jeg kan faktisk godt lide hende. Til trods for at hun har stjålet min mangeårige titel som yngste medarbejder på Jobcenteret. Det tog mig altså lige et halvt års tid at komme over det tab.

Nu har jeg arbejdet sammen med Chanett i snart et år og vi har efterhånden i teamet opdaget, at Chanett er en noget kræsen ung dame, når det kommer til kage. Det skulle vi nok lige have haft tjekket, inden vi ansatte hende, men det er jo lidt sent nu. Til tider er det noget af en udfordring, at finde torsdags-kage, som hun kan lide og efterhånden har vi blot givet op og køber hende nu en romkugle eller en chokolademuffin. Chanett kan nemlig ikke lide snask. Så ingen glasur, ingen kage med fyld, ingen kanel (absolut ingen kanel) osv. Ikke engang en lille hindbærsnitte kan gå an. Suk. Hun sætter min bagekreativitet på prøve.

I går havde Chanett fødselsdag, hun fyldte 25. Og hun kan ikke lide kanel, så jeg kan ikke engang bage hende en kanelkage. Men med lidt kreativ hjælp fra min gode kollega Merete, fandt vi frem til denne kage. En Cocio chokolade kage med Nutella glaze. Chanett er nemlig rigtig glad for kakao og Nutella, så denne kage må da lige være noget for hende. Håber jeg. Kryds fingre, jeg tager den med på arbejde i morgen til hende.

Vi starter som altid med ingredienserne. Cocio (eller en anden kakaomælk), sukker, mel, kakaopulver, smør, æg, bagepulver og vaniljesukker.

Start med at piske sukker og blødt smør sammen. Mit smør har stået på køkkenbordet siden morgenmaden, så det er meget blødt og meget stuetemperatur.

Begynd så at piske æggene i, et af gangen.

I en anden skål blander du mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver.

Begynd så at komme melblandingen i dejen lidt af gangen.

Først lidt melblanding, så lidt Cocio, så lidt melblanding og så lidt Cocio igen. Sådan fortsætter vi på skift, til alt mel og Cocio er brugt.

Så er vores dej klar. Den ligner en rigtig chokoladekagedej, så det kan da ikke gå helt galt.

Tag en randform, spray den med bagespray og ryst den med mel, så den er helt dækket, inden du kommer dejen i formen.

Kagen bages ved 190 grader i ca. 40 minutter. Tjek den med en træpind, så du er sikker på, den er helt gennembagt. Lad den stå og køle af i formen, inden du vender den ud på et fad.

Så kom vi til vores glaze. Vi skal bruge flormelis, kakao, Nutella og mælk.

Start med at hælde flormelis og kakao op i en skål og rør det godt sammen.

Kom så Nutella ned i skålen.

Og hæld mælk i skålen. Vent med at hælde alt mælken i med det samme, tag lidt af gangen til du har den konsistens, du ønsker.

Så er hele herligheden blandet godt sammen. Jeg kom det i en sprøjtepose, klippede et stort hul og fordelte det hele ud over kagen.

Dernæst brugte jeg en kniv til at smøre det ned over siderne og så pyntede jeg med glade, gule Smiley-sukker-dimser.

Så er Cocio chokolade bundt cake med Nutella glaze klar til Chanett i morgen. Nu håber jeg dælme, at hun kan lide den, ellers giver jeg op.

Jeg lavede en mini-udgave til mig selv, jeg lover dig, den smager fantastisk. Og jeg slikkede skeen efter at have lavet Nutella glaze. Og jeg slikke skålen. Og så drak jeg et stort glas mælk.