Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 60 minutter

Nok til: 12 personer


Ingredienser:

  • 2 poser frossen bærsymfoni (uden jordbær) eller 7 dl. friske bær
  • 2 spsk. mel
  • 360 g. mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 350 g. sukker
  • Revet skal af en citron
  • 240 g. blødt smør
  • 3 æg
  • ½ tsk. vaniljeessens
  • 1¾ dl. kærnemælk

Glasur

  • 4 spsk. citronsaft
  • 150 g. flormelis
  • Frugtfarve hvis du lyster

Sådan gør du:

  • Start med at vende bærrene med de 2 spsk. mel og sæt dem til side
  • Bland mel, salt og bagepulver i en skål og sæt det til side
  • Pisk smør, sukker og citronskal sammen
  • Kom æg og vaniljeessens ned i skålen og pisk igen
  • Kom melblandingen over i skålen og pisk
  • Kom kærnemælk i skålen og pisk igen
  • Vend forsigtigt bærrene i dejen, pas på du ikke knuser dem
  • Kom dejen over i en smurt og melet randform og bag kagen ved 180 grader i 60 minutter
  • Når den er kølet godt af i formen, vender du den ud på en tallerken
  • Når den er kølet helt af, laver du glasuren og pynter den

Denne kage er ikke fra Thanksgiving. Den er fra en dag, hvor jeg havde lyst til at bage, gerne ville afprøve opskriften og brugte mine kolleger som undskyldning for at være nødt til at bage. Målet helliger midlet. Jeg kan godt lide at bage til mine kolleger, jeg har bare så sjældent tid til det. Men de er et godt testpanel, også et lidt vanskeligt testpanel, og jeg får altid ærlige vurderinger, gode ideer og råd og så er det altid hyggeligt at få en snak om madlavning, bagning, teknikker, ideer osv.

Til denne opskrift skal vi bruge en masse bær. Jeg valgte at gå den nemme vej og købe to poser frosne, blandede bær. Vi skal også bruge mel, bagepulver, salt, smør, sukker, skallen af en citron, vaniljeessens, æg og kærnemælk.

Start med at hælde bærrene op i en skål og vend dem med 2 spsk. mel. På den måde sikrer du, at dine bær fordeler sig pænt igennem hele kagen i stedet for at synke til bunds. Og det virker faktisk. Jeg tog jordbærrene fra, de var så voldsomt store, så dem ville jeg ikke have med.

Hæld 360 g. mel op i en skål og kom 1 tsk. salt ned til melet.

Kom også 2 tsk. bagepulver ned til melet og bland det hele godt sammen.

Kom 350 g. sukker op i en skål sammen med 240 g. blødt smør og reven skal af en økologisk citron. Pisk det godt sammen.

Kom tre æg op i skålen.

Og følg efter med ½ tsk. vaniljeessens. Pisk det hele godt sammen.

Kom så melet ned i skålen og pisk igen.

Og til sidst hælder du 1¾ dl. kærnemælk ned i dejen. Igen rør det hele godt sammen.

Kom bærrene i dejen og vend det forsigtigt. Vi skal helst ikke knuse bærrene. Og det er noget nemmere at undgå med frosne bær, end med friske. Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at bruger jeg friske bær, vil der ikke være så meget som en enkelt lille uskadt blåbær tilbage, jeg fungerer ikke i ”forsigtigt” mode.

Kom dejen over i en smurt og melet randform og bag kagen ved 180 grader i 60 minutter. Husk at tjekke med et træspyd, om den er bagt helt igennem. Nej, du kan ikke bruge en tandstik, den kan ikke komme langt nok ned.

Når kagen er kølet af, kan du vende den ud på en tallerken. Se så fin den er, jeg er helt stolt.

Når kagen er kølet helt af, kan du lave glasuren til den. Jeg anbefaler, at du pynter maks. En halv time før servering. Ellers kommer din glasur til at se træls ud, når den for længe har haft kontakt med bærrene. Du skal bruge flormelis og citron.

Start med 4 spsk. citronsaft og kom så flormelis i, til du har den tykkelse på din glasur, du ønsker. Jeg snød lidt, jeg kom gul frugtfarve i, jeg synes den skulle være lidt farverig. Jeg brugte ca. 150 g. Tror jeg.

Sæt en pose ned i et glas, med et hjørne ned i glasset. Kom glasuren i, og vupti, så har du en sprøjtepose.

Jeg pyntede kagen med rigeligt med glasur, lod det løbe ned over kanterne og pyntede til sidst med frysetørrede bær. Jeg tænkte, det passede meget godt til kagen og så ser det farverigt ud. Kagen var super lækker, blød og saftig, god smag, frisk med citronglasuren over. Jeg var selv helt vild med den og jeg er ellers sjældent glad for kager. Jeg plejer bare at lytte til andre menneskers vurderinger, men denne gang var jeg også selv vild med den.