Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 1 time

Nok til: 15 personer


Ingredienser:

Nøddeblanding

  • 160 g. sukker
  • 1 spsk. kanel
  • 80 g. hakkede valnødder

Dej

  • 450 g. mel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. natron
  • 150 g. smør
  • 260 g. sukker
  • 3 æg
  • 365 g.græsk yoghurt
  • 1½ tsk. vaniljeessens

Sådan gør du:

  • Start med at blande sukker kanel og valnødder til nøddeblandingen i en skål og stil det til side
  • Bland mel, natron og bagepulver i en anden skål og stil det til side
  • Pisk smør og sukker luftigt og rør derefter ét æg i af gangen
  • Tilføj vaniljeessens
  • Bland mel og græsk yoghurt i på skift, indtil hele dejen er samlet
  • Mel en randform og hæld halvdelen af nøddeblandingen ned i bunden
  • Fordel halvdelen af dejen ud over nøddeblandingen og kom resten af nøddeblandingen ud over dejen
  • Fordel resten af dejen ud over andet lag af nøddeblanding og bag kagen ved 180 grader i ca. 1 time. Hvis kagen begynder at blive for mørk, dækker du den til med sølvpapir
  • Lad den køle en halv time på en rist, inden du vender den ud af formen
  • Frys den ned eller pynt den som du lyster, f.eks. helt enkelt med hvid glasur og valnødder

Det er faktisk ikke nemt for mig, at finde kageopskrifter, som jeg også tænker, jeg selv kan lide. Hvis det stod til mig, skulle alle vores Thanksgiving kager være chokoladekager, for så er jeg på den sikre side og ved at jeg kan lide dem. Derfor vælger jeg altid en stor stak kager ud, som jeg synes ser interessante og flotte ud, og så går forhandlingerne i gang med Claus. Han siger 2 kager, jeg siger 8 kager. Vi købslår frem og tilbage som et par kræmmere og vi lander på et kompromis, der hedder 5 kager, hvilket er det jeg hele tiden er gået efter. Der skal være en med banan til min ene svigerinde og der skal være en, som jeg er forholdsvis sikker på, at jeg kan lide. Resten må Claus bestemme.

Kagerne bliver bagt, de bliver frosset, de bliver taget op dagen før Thanksgiving, de bliver pyntet på selve dagen, de serveres, gæsterne spiser af dem, og jeg konstaterer bagefter, at 2 kager havde været nok. Claus kommer med sit ”jeg sagde det jo”, hvorefter jeg forsvarer de 5 kager igen, for der skal jo også være noget forskelligt og alle har hver deres favorit og jeg vil gerne gøre alle glade. Så går den næste uge med at få spist kagerester, heldigvis rigtig godt hjulpet på vej af mine søde kolleger, der absolut ikke klager over at få rester.

Det er vores rytme, det virker, men i år vil jeg måske prøve noget nyt. Hvem ved, måske der slet ikke bliver kage til overs til kollegerne. Det gør der nu nok.

Denne kage er fra sidste års Thanksgiving og langt de fleste var vilde med den. Jeg var ikke selv så begejstret, men jeg er altså heller ikke god til valnødder. Hvilket på ingen måde forklarer, hvorfor jeg i år har ønsket mig et valnøddetræ i fødselsdagsgave. Men jeg synes det kunne være sjovt at høste mine egne valnødder til mine Thanksgiving kager. Og der skal helst være en valnøddekage, for mange i familien kan godt lide valnødder. Og jeg er en pleaser, jeg skal helst sikre mig, at alle får deres yndlings et-eller-andet, hvilket forklarer den evigt voksende menu til Thanksgiving.
Nu kom jeg vist ud på et sidespor igen.

Hvis du er til valnødder, så er det her absolut en kage du må prøve.

Til vores dej skal vi først bruge mel, sukker, græsk youghurt, vaniljeessens, bagepulver, natron, smør og æg.

Til vores nøddeblanding skal vi bruge valnødder, sukker og kanel.

Først blander du 80 g. hakkede valnødder, 1 spsk. kanel og 160 g. sukker i en skål.

Det ser jo egentlig ikke helt dumt ud, bortset fra nødderne, hvis du spørger mig. Stil skålen til side.

I en ny skål hælder du 450 g. mel op og tilføjer 1½ tsk. bagepulver.

Og 1½ tsk. natron. Rør det sammen og stil det til side for en stund.

Så tager vi endnu en skål frem og denne gang tager du 150 g. smør og pisker godt fluffy med 260 g. sukker.

Tilføj et æg af gangen og pisk godt mellem hvert æg.

Rør også 1½ tsk. vaniljeessens i.

Så må du godt begynde at blande din melblanding i, men kun lidt af gangen.

Lidt melblanding, lidt græsk yoghurt, lidt melblanding, lidt græsk yoghurt. Bliv ved med at blande de to ting i på skift, til du har rørt det hele i.

Så er vores dej færdig og klar.

Mel din randform godt og kom halvdelen af nøddeblandingen ned i bunden.

Kom så halvdelen af dejen i formen.

Fordel resten af nøddeblandingen ud over dejen.

Og fordel resten af dejen ud over nøddeblandingen. Så er det bare at kaste kagen i ovnen ved 180 grader i 1 time. Hvis kagen begynder at blive for brun de sidste 15 minutter, så dæk den med et stykke sølvpapir.

Jeg bliver altid overrasket over, hvor meget kager vokser i sådan en ovn. Men nu er vores kage færdig, sæt den på en rist og lad den køle en halv times tid, inden du vender den ud på et fad.

Jeg valgte at fryse min kage, da den var kølet helt af. Pak den godt ind i vitavrap, en stor frysepose, husk at sætte en seddel på, så du ved hvilken kage det er og så bare i fryseren med den. Det giver mindre stress og jag på dagen.

Jeg tog kagen ud af fryseren dagen før Thanksgiving og lod den tø helt op. Derefter pyntede jeg den helt enkelt med hvid glasur og valnødder. Det så absolut ikke helt dumt ud, hvis jeg selv skal sige det.