Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 1 time

Nok til: 12 personer


Ingredienser:

  • 300 g. friske blåbær
  • 1 spsk. mel
  • 350 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 170 g. smør
  • 400 g. sukker
  • 4 store æg, stuetemperatur
  • 2 tsk. vaniljeessens
  • ¾ dl. citronsaft
  • 2 spsk. revet citronskal
  • ½ dl. olivenolie
  • 230 g. creme fraiche, stuetemperatur

Sådan gør du:

  • Start med at skylle dine blåbær, lad dem dryppe af og vend dem i mel. Sæt dem til side
  • Bland mel, bagepulver og natron i en skål og sæt det til side
  • Pisk smør og sukker i en skål, til det er luftigt og lyst
  • Rør et æg i af gangen
  • Tilføj vaniljeessens, citronsaft, citronskal og olivenolie og rør det godt sammen
  • Rør melblandingen i dejen
  • Tilføj creme fraichen og rør det godt ud
  • Vend blåbærrene i dejen med en dejskraber
  • Mel en form og kom dejen deri
  • Bag kagen ved 175 grader i ca. en time. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt
  • Lad den køle på en rist i ½ time, inden du vender den ud på et fad
  • Pak den godt ind og frys den, eller pynt den med det samme med glasur lavet på flormelis og citronsaft

Endnu en af de lidt for mange bundt cakes, jeg fik lavet til Thanksgiving sidste år. Jeg har lidt problemer med at begrænse mig, men jeg kan garantere dig for, at der havde været dobbelt så mange kager, hvis ikke min mand havde stoppet mig. Han er god til at balancere mine ekstremer ud, afbøde det værste af mit vanvid.

Den her kage smager nu faktisk helt fantastisk, så den har jeg lavet et par gange siden da. Den er god både sommer og vinter, men dog nemmere at lave, når det er til at få fat i friske blåbær.

Til denne lækre kage skal vi bruge blåbær, mel, bagepulver, natron, smør, sukker, æg, vaniljeessens, citronsaft, citronskal, olivenolie og creme fraiche.

Start med at skylle dine blåbær, lad dem dryppe af og vend dem derefter med 1 spsk. mel.

Sørg for at alle er dækket med mel. Vi vender vores blåbær i mel, for at sikre, at de fordeler sig jævnt i hele kagen, når vi bager den. Hvis ikke vi meler vores bær, risikerer vi, at de alle synker til bunds, og det er lidt småtræls.

Bland mel, bagepulver og natron i en skål og sæt det til side.

I en anden skål blander du sukker og smør.

Pisk det godt sammen, indtil det er lyst og luftigt.

Rør æggene i et af gangen, indtil alle 4 er rørt i.

Kom så vaniljeessensen ned i skålen.

Sammen med citronsaften.

Og citronskallen.

Og sidst men ikke mindst olivenolien. Rør så tingene godt sammen igen.

Kom melblandingen ned til dejen i skålen og rør det hele godt sammen igen.

Og til sidst tilføjer du creme fraichen. Rør igen det hele rigtig godt sammen,

Nå ja, til aller, allersidst vender du selvfølgelig blåbærrene i dejen. Ellers er det jo ikke en lemon blueberry bundt cake.

Så meler du en randform. Giv den en omgang bagespray og ryst den så grundigt med en skefuld mel, til alle sider er dækket. Hæld overskydende mel ud.

Kom dejen i formen og sæt den i ovnen ved 175 grader i ca. en time. Tjek med et træspyd, om kagen er helt gennembagt.

Og hvis der er lidt dej til overs, kan du jo hurtigt mele en muffinpande og bage resten deri i ca. ½ time.

Lad kagen stå og køle i ½ time på en rist, inden du vender den ud på et fad.

Næææ, smagsprøver, det var vel nok heldigt og tilfældigt da.

Så er vores kage kølet og vendt ud. Jeg valgte at pakke denne her godt ind i vitavrap og en frysepose og frøs den i en måneds tid.

Jeg tog den ud af fryseren dagen før Thanskgiving og på dagen pyntede jeg den med glasur lavet på flormelis og citronsaft. Absolut ikke en dårlig glasur til en lemon blueberry bundt cake.

Også denne kage blev der rigeligt til overs af til mine kolleger den efterfølgende uge. Vi spiste godt af den i et par dage uden at den blev tør eller kedelig. Jeg tænker det er olivenolien og creme fraichen, der gør at den holder sig dejlig saftig så længe.