Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • Olivenolie
  • ½ løg i tern
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 2½ dl. sorte bønner
  • 2½ dl. tomater, uden kerner og i tern
  • 2½ dl. frosne majs
  • 1 grøn chili i tern
  • ½ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. oregano
  • 1½ l. vand
  • 3 kopper kyllingefond
  • 1 rotisserikylling, kødet revet i stykker eller skåret i små tern
  • Salt og peber
  • Tortillachips
  • Revet ost

Sådan gør du:

  • Varm olivenolien op i en gryde og kom løg og pressede hvidløg op i gryden. Lad det stege et par minutter til løgene bliver klare
  • Kom tomater, bønner, majs og chili op i gryden og varm det igennem et par minutter, mens du rører med mellemrum
  • Tilføj oregano, chilipulver og spidskommen og rør det hele godt sammen
  • Kom vand og kyllingefond op i gryden og lad det komme i småkog
  • Tilføje derefter kyllingen og smag til med salt og peber
  • Lad det simre, mens du varmer tortillachipsene
  • Server suppen med varme tortillachips og revet ost

Nogle aftener rammer aftensmaden bare plet. Som i aften, hvor vi afprøvede en ny opskrift med kylling. Efter at vi har fået vores Broil King ynder vi at lave rotisseri kylling i ny og næ og når vi nu er i gang med at lave en kylling, kan vi ligeså godt lave to. Det betyder jo så, at vi en aften spiser rotisseri kylling med salat og lækkert brød og så har vi en hel kylling, vi skal finde ud af at bruge til noget andet. Vi har tidligere lavet twice baked med kylling og spinat, hvilket var helt fantastisk, men nu er det meget kold vinter, og vi har brug for noget at varme os på. Så jeg fandt en opskrift på kyllingesuppe, og den er absolut fantastisk. Den er lettere spicy, varmer fantastisk, er utroligt hurtig at lave og så er den sprængfyldt med smag. Så bliver det ikke bedre på en kold januar aften.

Opskriften er meget enkel. Du skal bruge kødet fra en rotisseri kylling, sorte bønner, majs, løg, tomat, hvidløg, chili, kyllingfond, oregano, spidskommen og chili, salt og peber og tortilla chips. Og vand.

Start med at varme olie op i en gryde og kom løg og 4 fed presset hvidløg deri. Steg det, til løgene er gyldne.

Jeg siger ikke mine dyr tigger, de kan bare rigtig godt lide at følge med i madlavningen og se, hvad de forhåbentligt får rester af senere. Selv katten har nu lært at sidde pænt og holde øje. Vores lille køkken bliver ind i mellem lidt overbefolket.

Nå men tilbage til maden. Når løgene begynder at blive klare tilføjer du tomater, sorte bønner, majs og chili. Det ser jo helt farverigt ud. Lad det hele blive godt varmet igennem, lad det stege et par minutter og rør i det ind i mellem.

Så skal vi have krydderier i. Først chilipulver. Jeg brugte ½ tsk. men hvis du kan lide det rigtig spicy, kan du altid tilføje mere.

Så tilføjer vi spidskommen. Jeg er meget uvidende om mexicansk mad, men hver gang der er spidskommen i, får jeg en følelse af, at det er mexicansk. Spidskommen og mexicansk mad hører ligesom sammen for mig.

Til sidst tilføjer du oreganoen. Rør det hele godt sammen.

Så skal der 1½ liter vand i gryden. Ellers bliver det altså en meget tør suppe.

Kom 3 kopper kyllingefond i gryden og lad det komme i småkog.

Og til sidst tager du kyllingekødet og hælder det i gryden. Lad det igen komme op og simre et par minutter, til kødet er helt gennemvarmt. Smag til med salt og peber.

Varm samtidig dine tortillachips i ovnen.

Så er der serveret, mexicansk kyllingesuppe, varme tortillachips og revet ost.

Hæld suppen op, knus tortillachips ud over og drys revet ost ud over. Og så er det bare at kaste dig over denne spicy, lækre suppe, der varmer helt ned i tæerne. Og som en bonus kan vi vist alle blive enige om, at kalorietallet i denne ret ligger i den lave ende. Så det går ikke ud over vores nytårsfortsætter.