Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 25 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser

  • 1,5 kg. små kartofler
  • 3/4 dl. olivenolie
  • 6 fed hvidløg, presset eller finthakket
  • 1 spsk. italiensk krydderi (bland evt. din egen af lige dele timian, oregano og persille
  • 2 dl. frisk, revet parmesan
  • Salt og peber
  • 1½ dl. smør
  • 1 håndfuld frisk persille

Sådan gør du:

  • Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte afhængig af størrelsen
  • Kog dem i 10 minutter i saltet vand og hæld derefter vandet fra
  • Bland olivenolie, hvidløg, italiensk krydderi, parmesan og salt og peber i en skål. Tilføj mere olivenolie, hvis blandingen virker for tør
  • Hæld kartoflerne op i en skål og ryst dem sammen med parmesan-blandingen
  • Fordel dem jævnt på en bageplade og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået
  • Smelt smøret, hak persillen og bland det sammen
  • Når kartoflerne er færdige tages de ud, vendes med persillesmøret og så er der serveret

Vi er i den heldige situation, at vi har en stor have og i den store have har jeg overbevist Claus om, at vi skal have en stor køkkenhave. Det betyder, at vi på nuværende tidspunkt og formentlig vinteren over, kan gå ud og hente vores egne kartofler til aftensmaden. Jeg elsker, at kunne hente mine egne kartofler til aftensmaden lige ude i køkkenhaven.

Og jeg elsker også at afprøve nye opskrifter med kartofler og hvis opskriften indeholder både parmesan og hvidløg, så kan det jo faktisk kun blive godt.

Så vi gik i køkkenhaven efter kartofler.


Til opskriften her skal du bruge små kartofler, olivenolie, parmesan, hvidløg, italiensk krydderi, smør, frisk persille og salt og peber. Persillen kommer naturligvis også fra køkkenhaven.


Start med at skrubbe kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte, afhængigt af hvor store de er.


Og så skal de koges i ca. 8-10 minutter så de hurtigere bliver møre, når de skal i ovnen om lidt.


I en skål blander du 3/4 dl. olivenolie…


Med 6 fed pressede eller finthakkede hvidløg…


En spiseskefuld italiensk krydderi…


Og til sidst 2 dl. friskrevet parmesan. Jeg glemte da vist et billede af salt og peber. Det skal også med.


Bland det hele sammen. Hvis du synes blandingen er for tør, så tilføj lidt ekstra olivenolie.


Hæld vandet fra kartoflerne. De skal ikke være gennemkogte, der må stadig godt være bid i dem.


Kom dem op i en skål og ryst dem godt sammen med parmesan-blandingen.


Fordel dem i et jævnt lag på en bageplade og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.


Mens kartoflerne er i ovnen smelter du 1½ dl. smør og hakker persillen fint. Jeg plejer at komme min persille op i et glas og klippe løs ned i det, indtil det er findelt. Klart den nemmeste metode, synes jeg.


Bland smeltet smør og persille.


Så er kartoflerne sprøde og dufter herligt.


Hæld persillesmøret over dem og vend dem godt rundt.


Og så er der serveret kartofler med parmesan og hvidløg.