Syltede rødløg

Syltede rødløg

Syltede rødløg er virkelig blevet populær de seneste år og mulighederne er da også mange. Jeg elsker, når min kantine har syltede rødløg i salatbaren. Og jeg elsker en snasket hotdog med rødløg. Eller i en god burger. Eller i tortillas. Som sagt, masser af muligheder.

Fordi vi elsker rødløg så meget, og fordi de er super lækre at give som værtindegaver, så har jeg plantet masser af rødløg i køkkenhaven i år. Jeg havde ikke nok rødløg sidste år, så i år har jeg doblet produktionen og jeg tænker jeg kan klare mig hen over vinteren nu.

Vi skal naturligvis bruge rødløg, eddike, salt, sukker og vand. Mine rødløg har lagt og tørret med toppene på, nogle bliver bundet op og hængt mørkt og køligt til senere brug, andre syltes med det samme.

Pil dine løg, halver dem og skær dem i skiver.

Hæld vandet af glassene og pres så mange løg derned som muligt. Bare pres på, men stop 1 cm. fra kanten.

Kom 3 dl. eddike og 2 dl. vand op i en gryde og skru helt op for varmen.

Tilføj 200 g. sukker.

Og tilføj 50 g. salt.

Vandet vil være uklart indtil lagen er kogt op og sukker og salt er helt opløst.

Se bare, nu kan vi jo se bunden i gryden igen. Så er din lage klar.

Tag gryden af, kom atamon i lagen efter anvisning på flasken og hæld så lagen over løgene.

Luk glassene til med det samme. Efterhånden som lagen køler af, vil der opstå vakuum i glassene og de lukker helt tæt. Sæt dem mørkt og køligt indtil de skal spises. De vil miste farve over tid, så spis dem inden for de næste 2-3 måneder.

____________________

Ingredienser:

Rødløg

3 dl. eddike

2 dl. vand

200 g. sukker

50 g. salt

____________________

Gør dine glas klar, skyl dem i atamon og kogende vand.

Pil dine løg, skær dem i halve og derefter i skiver.

Hæld atamon-vandet af glassene og kom så mange rødløg op i glassene som overhovedet muligt.

Kom vand, eddike, sukker og salt op i en gryde og kog det op til salt og sukker er opløst.

Tag gryden af varmen, kom atamon i lagen og hæld lagen over løgene.

Luk glassene til og sæt dem køligt og mørkt, til de skal bruges.