Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 2 kg. kartofler
  • ½ tsk. natron
  • 5 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg, presset
  • Salt og peber
  • Frist rosmarin (eller anden krydderurt, du foretrækker)

Sådan gør du:

  • Start med at sætte en gryde vand i kog med natron i
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette bidder. Kom dem op i vandet og lad dem koge i ca. 10 minutter
  • Hæld vandet fra og ryst gryden en gang eller to
  • Bland olivenolie, hvidløg, salt og peber og rosmarin og vend kartoflerne i det
  • Hæld kartoflerne ud på en bageplade, spred dem godt ud og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter
  • Så er der serveret, fluffy, crispy kartofler

Ind i mellem har vi brug for nye måder at lave kartofler på og det her er en måde, som vi er rigtig glade for. Og den er nem.
Her får du kartofler, der både er fluffy, crispy og bløde. Det er jo nærmest et Kinder-æg af herligheder.

Listen er enkel: Friske kartofler fra køkkenhaven (eller fra nærmeste dagligvarebutik), olivenolie, salt og peber, hvidløg, frisk rosmarin og natron. Nu undrer du dig over den der natron, gør du ikke?

Kom vand i en gryde og hæld en god halv teskefuld natron derned. Lad vandet komme i kog.

Skræl dine kartofler og skær dem i mundrette bidder. Og dump dem så ned i natronvandet.

Når de er kogt i omkring 10 minutter, hælder du vandet fra og ryster gryden en gang eller to. Så har du de fineste, fluffy kartofler. Ikke ryste så meget at de helt bliver knust, så kan du ligeså godt lave kartoffelmos. Bare lige nok til at de bliver fluffy at se på.

Kom olivenolie, salt og peber, presset hvidløg og godt med frisk rosmarin op i en skål og rør det sammen.

Vend kartoflerne i olivenolien, forsigtigt.

Kom kartoflerne på en bageplade og spred dem godt ud.

De skal alle være godt vendt rundt i olivenolien. Sæt dem så i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Ser de ikke lækre ud. Den fluffyhed de havde før er nu blevet helt crispy og fordi der var så meget fluf, er der nu ekstra meget crisp. Det giver mening. Det er natronen, der laver det der fluf.

Så er der serveret fluffy, crispy kartofler med slow cooker cheddar corn og en fed bøf.