Meatball casserole

Meatball casserole

Jeg tror alle børn på et tidspunkt har drømt om at få spaghetti og kødboller, som vi ser i Lady og Vagabonden når Disney’s juleshow kører over skærmen d. 24. december. Eller er det kun mig? Jeg fandt denne udgave, der både er super nem og lækker.

Til denne opskrift skal du bruge fars, vi brugte hakket kalv og flæsk, du kan også bruge rent oksefars. Derudover skal du bruge tomatsauce, mozzarella, æg, hvidløg, løgpulver, herbes de provence, chiliflager, cayennepeber og salt og peber. Har jeg glemt noget?

Naturligvis har jeg glemt noget, det er jo mig, vi taler om! Du skal også bruge parmesan. Du kan bruge en frisk blok, du selv river, eller du kan bruge en bøtte færdigrevet.

Start med at komme farsen op i en skål sammen med ægget, hvidløg, løgpulver, herbes de provence, chiliflager, cayennepeber, salt og peber.

Og så skal mozzarella og parmesan i med det samme.

Smosh det hele sammen til en ensartet blanding.

Form 12 kødboller. Ja jeg ved godt, der kun er seks her, men der var to fade i gang, en til i dag og en til i morgen. Til to mennesker er seks kødboller rigeligt.

Du sætter fadet med kødbollerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. De skal være gennemstegte.

Tag kødbollerne op af fadet, men vent, du er ikke færdig endnu.

Kom tomatsaucen i bunden af fadet, fordel kødbollerne hen over saucen og drys mere osv. Sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter.

Drys med lidt frisk, hakket basilikum og server med pasta.

Helt ærligt, så ville jeg da helst have serveret kødbollerne med spaghetti, men jeg prøvede at være lidt voksen og valgte pastaskruer. Jeg vælger totalt spaghetti næste gang. Det her er simpelthen så nemt at lave, tager ingen tid og meget lille indsats. Vi bagte det ene fad på dag et, satte det andet i køleskabet og bagte det i 20 minutter på dag to.

____________________

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Nok til: 4 personer

____________________

Ingredienser:

700 g. fars (oksefars, hakket kalv og flæsk eller kalkunfars)

1 æg

2 tsk. presset hvidløg

2 tsk. løgpulver

½ tsk. herbes de provence

½ tsk. cayennepeber

½ tsk. chiliflager

Salt og peber

1,5 dl. revet parmesan

2,5 dl. revet mozzarella

500 g. tomatsauce efter eget valg

2½ dl. revet ost efter eget valg

Frisk basilikum

____________________

Kom farsen op i en skål og tilføj æg, hvidløg, løgpulver, herbes de provence, cayennepeber, chiliflager, salt og peber, parmesan og mozzarella.

Saml farsen og lav 12 kødboller.

Læg kødbollerne i et ildfast fad og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gennemstegte.

Tag kødbollerne op af fadet og hæld tomatsaucen ned i fadet.

Læg kødbollerne tilbage i tomatsaucen og fordel det sidste ost ud over.

Sæt fadet tilbage i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Server med frisk basilikum og pasta efter eget valg.