Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 15-17 minutter

Antal: 40 stk.


Ingredienser:

  • 6 æg
  • 500 g. sukker
  • 250 g. mel
  • 250 g. smør
  • 2 tsk. mandelaroma
  • 200 g. makroner
  • 2 plader mørk Marabou chokolade

Sådan gør du:

  • Start med at smide smørret i en gryde og sæt det i gang med at smelte
  • Hak chokoladen i stykker, der må gerne være både småfnuller og større chokoladestykker. Forsøg så vidt muligt at skære hver tern i 6-8 mindre stykker
  • Hæld makronerne i en pose, få luften ud, luk den tæt og begynd at knuse dem i mindre stykker med en hammer eller lignende. Det må ikke blive til pulver, der må gerne være nogle større stykker imellem, de skal bare være mindre end halve makroner
  • Når dit smør er smeltet skal det afkøles til du kan sætte en finger ned i det, uden at brænde dig
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Slå alle seks æg ud i en skål og hæld alt sukkeret ned til dem. Pisk det hele ved højeste hastighed, til blandingen bliver næsten hvid og meget luftig
  • Begynd at blande mel og smør i på skift lidt af gangen, mens du rører ved lav hastighed
  • Tag til sidst de 2 tsk. mandelaroma og bland i dejen
  • Tag håndmikseren op, find en dejskraber frem og begynd at vende de knuste makroner ind i dejen
  • Tag derefter chokoladen og vend i dejen
  • Find en muffinpande frem og sæt papirforme i alle huller. Fyld en god skefuld dej i hver form, så den er næsten hel fuld
  • Bag muffinene i ovnen i 15-17 minutter indtil de bliver gyldne
  • Tag dem straks op af muffinpanden med det samme de kommer ud og lad dem stå og køle på en rist. Selvom de føles helt enormt bløde, skal du ikke være bange for, at de ikke er færdige, dejen er meget bløde, makronstykkerne er bløde og chokoladen er helt smeltet. Jo mere de køler af, jo mere faste bliver de
  • Husk at smage på dem mens de stadig er lidt lune. Chokoladen er helt fantastisk og kagen er dejlig blød

Det her skulle egentlig have været tigersmåkager, men dejen ville ikke være med. Så vi lavede det om til makronmuffins. Måske jeg skulle forklare. Freia havde valgt at vi skulle bage tigersmåkager, så vi gik i gang. Vi lavede dejen, som der stod i opskriften, lagde den på køl som vi skulle, lavede chokoladefyldet og tog dejen ud. Så skulle dejen æltes blød, men den blev bare til krummer. Freia udtrykte det bedst, det blev bare til sand, sagde hun. Og det gjorde det. Dumme dej. Så vi smed den ud og lavede makronmuffins i stedet. Det er altid et sikkert hit. Og så er det en kage, der er super nem og sjov at lave. Et meget, meget vigtig redskab er en lilla hammer. Du kan faktisk ikke lave den her muffin uden en lilla hammer. Hvis ikke du har en lilla hammer, kan jeg kun ønske dig held og lykke, krydse mine fingre og satse på, at dine muffins ikke bliver en total fiasko.

1

Du skal kun bruge 7 enkle ingredienser i denne muffin. Sukker, mel, smør, æg, mandelaroma, makroner og mørk Marabou chokolade. Og du må ikke prøve at skifte chokoladen ud med andet, det skal være mørk Marabou chokolade. Du kan selvfølgelig prøve at være kreativ, bruge M&M’s eller sådan noget, måske det bliver godt. Personligt ville jeg aldrig forsøge at eksperimentere med den her muffin, jeg synes den er perfekt som den er.

2

Start med at smide 250 gram smør i en gryde og sæt det i gang med at smelte. Normalt tjekker jeg smørret når det halve er smeltet, hvorefter jeg højlydt råber. It’s melting, it’s melting!! ARGH!

Min psykolog siger jeg er helt normal, jeg er ikke sikker på, han er uddannet på en rigtig skole.

3

Begynd at hakke chokoladen i stykker. Der må godt være nogle store stykker imellem, muffinen bliver bedst med en blanding af småfnuller og større stykker.

4

Ih altså, mums, en hel skålfuld hakket chokolade. Nu kommer det sværeste. DU MÅ IKKE SPISE AF CHOKOLADEN! Den skal bruges i dine muffins. Jeg bruger altid to hele plader chokolade til de her muffins. Og ja, Marabou kan være lidt dyrt, så derfor sørger jeg altid for at købe en god stak, når de er på tilbud. Så mit bageskab indeholder stort set altid mørk Marabou chokolade.

5

Tag nu 200 gram makroner og læg dem i en pose. Få så meget luft ud af posen som overhovedet muligt og sæt en af dem der lukke-tæt dimser på. Jeg ved ikke hvad de hedder, men de er fantastiske.

6

Tag nu din lilla hammer frem. Og igen, hvis du ikke har en lilla hammer, så er du på den nu. Jeg fik min lilla hammer, i en lilla værktøjstaske, da jeg flyttede i en ny lejlighed, efter en skilsmisse. Mine kammerater Marco og Karsten, syntes det var en skæg joke, at give mig en lilla værktøjstaske i indflyttergave, formentlig fordi Marco mente, jeg heftigt manglede værktøj, efter at have brugt diverse køkkenredskaber til at samle møbler og hænge billeder op. Ha, joke’s on them, nu bruger jeg bare mit lilla værktøj, når jeg bager.

Bank forsigtig ned i midten af hver makron med den flotte, lilla hammer. Knus dem lidt, men ikke til pulver.

7

Se lidt pulver, lidt mellemstørrelse krummer og lidt større klumper. Sådan skal de se ud, når du er færdig med at hamre.

8

Nu burde dit smør være smeltet. Tag det af varmen og lad det køle godt ned, inden du fortsætter. Her tog jeg mig en smøgpause, det passede ca. med den tid, det skulle bruge på at køle ned. Jeg har sagt det før og siger det igen, hvis du ikke er ryger, så skal du altså ikke begynde, bare for at følge mine opskrifter. Jeg ryger Pall Mall 100 og det tager da. 11-12 minutter at ryge sådan en. Så ved du det.

9

Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft. Slå 6 æg ud i en skål. Hvorfor er der altid mindst én, hvor blommen går i stykker. Hvis der ryger lidt æggeskal med ned i skålen, så pyt med det, der kommer jo også makroner i kagerne, så det knaser lidt det hele. Hvem ved om det er æggeskal eller makron. Okay, hvis det er alt for store stykker skal du måske fiske dem op.

10

Dump 500 gram sukker ned i skålen til æggene og så er det bare med at piske løs nu. Hvis du skal lave muffins til folk med sukkersyge, så er det her ikke opskriften du skal følge.

11

Brug en håndmikser og giv den fuld gas. Du skal blive ved så længe, at blandingen helt har glemt, at der er æggeblommer i. Altså den skal blive næsten helt hvid. Jo hvidere og mere luftig blandingen bliver, jo bedre bliver dine muffins.

12

Nu synes jeg min blanding i klar. Læg mærke til, hvor meget det fylder i skålen i forhold til billedet, hvor sukkeret lige var hældt i.

13

Start med at hælde 1/3 af melet i blandingen og pisk det stille ind i blandingen. Gå ikke mere end 1-2 trin op på håndmikseren.

14

Tag dernæst 1/3 af det smeltede smør og bland forsigtigt i. Så tilbage til 1/3 mel, 1/3 smør, det sidste mel og det sidste smør. Bliv ved med stille og roligt at blande mel og smør i skålen på skift.

15

Tag så 2 tsk. mandelaroma og bland i dejen. Åh det dufter herligt nu.

17

Hæld de knuste makroner i dejen og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber. 

19

Dernæst hælder du alt chokoladen ned i dejen og vender det forsigtigt sammen.

Ih nu fik jeg helt lyst til at lave Daimmuffins. Det tror jeg bliver næste weekends projekt.

20

Så er dejen klar. Det her er bare alt for godt.

21

Jeg bruger altid muffinpande til den her dej. Den er nemlig meget tung, så hvis jeg bare sætter papirforme på en bageplade, så presser dejen så meget på formene, at de flader helt ud. Fyld hver papirsform med en stor spiseskefuld dej. De må godt være næsten fyldte med dej.

22

Sæt pladen i ovnen i 15-17 minutter. Når de kommer ud, tager du dem straks op af muffinpladen og sætter dem på en rist. De er helt uhyggeligt bløde, så du skal være forsigtig, når du tager dem op. Jeg bruger altid en tandstik og lirker dem forsigtigt op. Når de har stået et kvarters tid er de blevet lidt mere faste. Når de er helt kølet af, er de langt mere faste og så er chokoladen også blevet fast igen. Men lader du dem stå i muffinpanden, så har de det med at falde sammen i midten og det er ikke så pænt.

23

Det er ikke nemt at tage et billede af de her muffins, der yder dem fuld retfærdighed. Hvis du forsøger at tage dem ud af formen, mens de stadig er lune, risikerer du, at der sidder en masse chokolade på papiret og så skal du til at gnave det at. Men de er bedst, når de stadig er lune, for så er de ekstra bløde inden i og chokoladen er smeltet og varm. Freia og Patrich fik begge lov at spise dem, mens de stadig var lune og de sad begge med chokolade om munden og ned af hagen bagefter. Det gjorde jeg for øvrigt også.

24

De falder nogle gange en smule sammen i toppen igen, men det gør ikke så meget. De smager stadig helt fantastiske. Og der er absolut ingen grund til at putte frosting eller andet muffinsnask på dem her, de skal spises præcis som de er.

Du kan sagtens fryse dem, når de er kølet helt af, bare i en pose med dem og så i fryseren. Eneste problem er at papiret har det med at falde af, når de har været frosne, men det kan jeg leve med. Altså hvis de lever længe nok til, at der er nogen tilbage at fryse. Når først Claus og ungerne har været forbi, så er der som regel ikke så mange tilbage.