Forberedelse: 2 minutter

Tilberedning: 20 minutter + minimum en time i køleskabet

Nok til: dessert til 4-6 personer


Ingredienser:

  • 3½ dl. piskefløde
  • 3 spsk. glukosesirup
  • 5 spsk. ahornsirup

Sådan gør du:

  • Kom fløde, ahornsirup og glukosesirup op i en kasserolle. Sæt det over ved middelvarme og rør konstant indtil det er blevet tyk og reduceret med ca. 1/3. Det tager ca. 20 minutter
  • Hæld på kande eller glas og sæt det i køleskabet i minimum en time inden servering

Denne her hører egentlig til fersken crispen, men jeg er sikker på, den også kan bruges til en hindbær crisp, eller en blandet bær crisp, eller en varm æbletærte (uhh), eller hvad du nu lige har lyst til. Derfor bestemte jeg mig for, at denne fantastiske maple cream skulle have sit helt eget punkt.

PS: denne opskrift står formentlig øverst på VægtVogternes top 10 liste over de mest eftersøgte. Så er du advaret.

Du skal bruge piskefløde, glukosesirup og ahornsirup. Jeg tror lige, jeg tog 1½ kg. på bare ved at skrive den sætning.

Start med at hælde 3½ dl. piskefløde op i en kasserolle.

Kom derefter 3 spsk. glukosesirup ned til fløden. Hav tålmodighed, det her stads er langsommere end Heinz ketchup (som for øvrigt er forbudt her i huset).

Og hæld så 5 spsk. ahornsirup ned til fløden.

Sæt det over ved middelvarme og rør konstant de næste 20 minutter, indtil det er blevet godt tykkere og er reduceret med ca. 1/3. Der må gerne komme en enkelt lille boble, når du stopper med at røre, så ved du, det er varmt nok, bare bliv ved at røre.

Så er vores maple cream klar. Lad den køle lidt i kasserollen.

Og hæld den så over i en lille kande eller som her et vasket syltetøjsglas og sæt det i køleskabet i minimum 1 time inden du serverer den med en varm dessert.