Ferieuge

Ferieuge

Jeg har ferie i denne uge, og jeg er i fuld gang i køkkenet. I dag har jeg været i køkkenhaven og hente de første 5 kg. rødbeder, de står nu på komfuret og koger lystigt, mens jeg om lidt skal ud og gøre klar til lagen. Og inden dagen er gået, har vi fem kg. syltede rødbeder på lager. Jeg har kigget på rødbederækkerne i køkkenhaven og må nok erkende, at det har taget overhånd for mig. Sidste år fik jeg sat for mange agurkeplanter i drivhuset og vi endte med lidt over 70 glas syltede agurker på fire forskellige måder (opskrifter skal nok komme). Så i år har jeg begrænset mig til tre agurkeplanter. Til gengæld var det et elendigt rødbede-år sidste år, så i år har jeg plantet ekstra rødbeder. Det var nok en fejl. Min største rødbede sidste år nåede kun lige op på 100 gram, hvorimod den største i år indtil videre er på 490 gram. Og det var bare én. Vi kommer til at drukne i rødbeder i år 🙂

Mine planer for ugen er at nå yderligere et par omgange rødbeder, lave en god portion relish, måske sylte de første asier og så selvfølgelig en masse træning ind i mellem 🙂

Mens rødbederne passer sig selv, kunne jeg jo lige dele denne opskrift med jer. Den kommer fra en helt igennem fantastisk træningsmakker og veninde (vist egentlig mest fra hendes mand), så jeg har omdøbt den til ære for hende. Og fordi, det er det vi kalder retten herhjemme 🙂

Marlenes italienske gris