Masser af liv på gården

Masser af liv på gården

Uha, som tiden da går, når man har travlt. Her på gården går det strygende.

Sidst kunne jeg fortælle, at vi netop havde fået vores første kalv på gården. To dage efter kom kalv nr. to, så vi har nu en lille kviekalv ved navn Elsa og en lille tyrekalv ved navn Ymer. Navnene har vores nevø og niece bestemt på forhånd, så det var jo meget heldigt, at vi fik en af hvert køn. Mødrene passer godt på de to små, men de er allerede godt eventyrlystne. Den anden dag kom vi hjem til begge kalve, der stod på grusvejen og kiggede på os. Så Claus måtte ud næste dag og sætte yderligere tråd på indhegningen, så de små ikke smutter ud igen.

Første kuld kyllinger klarer sig super godt og næste kuld kommer ud om små to uger. Vi regner med at udruge i alt tre kuld i år, der alle skal slagtes senere på året. Sådan er det jo. Alle hønsene fra sidste år leverer æg i stride strømme, så vi er opfindsomme i forhold til at få brugt æg. Og heldigvis har vi gode naboer, familier og venner der kan aftage æggene. Jeg henter pt. ca. 15 om dagen i gennemsnit, det er altså lige en anelse mere, end vi kan konsumere på en dag 😄

Så var vi jo i Tyskland i sidste måned, for at få vores tæve Gabby parret. Og i mandags fik vi bekræftet, at det gav pote (tihi 😉), Gabby venter sig. Vi var nu allerede rimeligt sikre, da hun er begyndt at blive godt hormonel. Hun er langt mere pirrelig, Tayson og kattene skal ikke komme for tæt på og hun knurrer af ingenting. Samtidig er hun blevet meget opmærksomhedskrævende og skal helst nusses meget og længe flere gange i løbet af dagen. Så det er et par spændende uger, vi går i møde.

Claus er i fuld gang med at bryde ned og bygge op, så vi kan få et stort nyt viktualierum, der samtidig skal bruges til hvalperum. Det bliver ikke færdigt inden Gabby føder i år, men så er det klart til næste år. Jeg glæder mig bare til et godt stort viktualierum til alle mine sylteglas og flasker, min tuttifrutti og vinteropbevaring af vores afgrøder fra køkkenhaven.

Og som det allersidste nye, har jeg i går for første gang i år været på bi-skole, så jeg kan lære at være biavler. Og det ser ud til, at vi får bier på gården allerede i år, så det glæder vi os til 😃

Og nu til det, vi egentlig er her for, maden. Vi får lige endnu en opskrift med kylling, nem og hurtig. Jeg har flere på lager, vi kan nok ligeså godt forberede os på, at der bliver en del kylling på menuen det næste stykke tid, for jeg skal have tømt ud i fryserne.

Kylling og spinat i fad