Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Antal: 24 stk.


Ingredienser:

  • 2 æg
  • 270 g. sukker
  • 6 tsk. bagepulver
  • 2 vaniljestænger
  • 200 g. bananer
  • 1 appelsin, skal og saft
  • 300 g. mel
  • 1 dl. A38
  • 1 dl. skummetmælk
  • 6 tsk. kakaopulver
  • 50 g. mørk chokolade
  • 24 dumlekarameller

Sådan gør du:

  • Start med at skrabe vaniljekornene ud af stængerne og mos bananerne godt
  • Slå æggene ud i en stor skål, hæld sukkeret i og pisk til det er næsten hvidt
  • Hæld chokolade, bananer, appelsinskal, vaniljekorn, sigtet bagepulver og sigtet kakaopulver i skålen og bland det godt sammen
  • Hæld appelsinsaften, skummetmælk og A38 i dejen og rør godt sammen igen
  • Tilføj melet lidt efter lidt, mens du rører i dejen
  • Hæld dejen i papirforme og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter
  • Skru derefter ned til 180 grader og tryk en dumle let ned i toppen af hver muffin
  • Bag videre i 20 minutter og tag dem derefter ud

Igen en af de der ”jeg må prøve den her en gang ved lejlighed” opskrifter, som nu har lagt i en mappe et par år. Jeg må indrømme med det samme, at min mand ikke var så begejstret for denne muffin, så hvis du heller ikke er til banan-chokolade, så brug evt. opskriften på chokolademuffins med skildpadde og skift skildpadderne ud med dumle.

1

Her er ingredienserne du skal bruge: Æg, sukker, bagepulver, vaniljestænger, bananer, appelsin, mel, A38, skummetmælk, kakao, mørk chokolade og dumle.

2

Start med at skære 2 vaniljestænger op på langs og brug bagsiden af kniven til at skrabe kornene ud.

3

Mos 200 gram bananer med en gaffel. Jo mere modne de er, jo mere smag giver de til kagerne.

4

Slå to æg ud i en stor skål.

5

Hæld 270 gram sukker ned i skålen og pisk det godt sammen til blandingen er næsten hvid.

7

Hæld de moste bananer og 50 gram hakket chokolade ned i skålen og bland det godt sammen.

8

Tilføj vaniljekornene og revet skal af en appelsin.

9

Sigt 6 tsk. bagepulver ned i skålen.

10

Og sigt 6 tsk. kakaopulver ned i skålen. Rør det hele godt sammen.

Nogle gange kører der en lille sang inde i mit hoved mens jeg skriver. ”Så ta’r vi vaniljekornene frem, så ta’r vi bananerne frem, så ta’r vi bagepulveret frem og så rører vi det lidt, så si’r vi boogi woogi og så drejer vi omkring, og så går vi i ring. Hey!” Jeg kan kun gentage, min psykolog siger, jeg er helt normalt.

11

Tag saften af den tidligere nævnte appelsin og hæld ned i skålen. Opskriften gav mig ingen mængde, der stod bage saften af en appelsin. Så vi må håbe at alle appelsiner giver ca. samme mængde saft.

12

Hæld 1 dl. skummetmælk ned i dejen.

13

Og til sidst 1 dl. A38. Rør det hele godt sammen. Nu virker dejen her en hel del vandet, men ingen panik, det retter vi op på i næste trin.

14

Begynd at blande 300 gram mel i dejen lidt efter lidt, mens du rører det sammen.

15

Så er dejen klar nu.

16

Fyld dejen i de papirsforme, du har sat klar i muffinpanden. Jeg fandt efterfølgende ud af, at jeg havde gjort klogt i at bruge den store muffinpande og de store papirforme med den lille pyntekant på.

Sæt pladen i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

17

Skru ovnen ned på 180 grader og sæt en dumle i toppen af hver muffin. Lad dem bage i yderligere 20 minutter.

18

Så er de klar. Og det var her jeg opdagede, at det havde været smart at bruge den store muffinpande, de store papirforme med pyntekant, kun fylde formene halvt op og så sætte dumlen på. For i de små forme her rendte dumlen ud over det hele og snaskede muffinpanden til.