Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 6 tortillas
  • 290 g. kylling inderfilet, stegt og halveret
  • 200 g. bacontern, stegt næsten sprøde
  • 3 små peberfrugt, skåret i små tern og stegt møre
  • 2 store løg, skåret i kvarte skiver og stegt møre
  • 250 g. champignon, skåret i skiver og stegt
  • Jalapeños
  • 6 æg, rørt sammen og stegt som små omeletter eller æggepandekager
  • Revet ost

Sådan gør du:

  • Start med at sætte en pande over medium-høj varme med en klat smør på
  • Tag en tortilla, start med revet ost, put det fyld i du lyster, top af med ost og en tortilla
  • Læg din quesadilla på panden og lad den stege et par minutter, til den er gylden på undersiden og osten er begyndt at smelte. Pres den lidt ned undervejs, så fyldet fordeler sig
  • Tag en tallerken og læg den med bunden op oven på din quesadilla, hold din quesadilla fast og vend det hele rundt, så din quesadilla lander på tallerkenen
  • Lad din quesadilla glide ned på panden igen med den ustegte side ned og giv den et par minutter
  • Tag den af, skær den i kvarte og fortsæt med de næste to quesadillas

Du kan bruge næsten hvad som helst som fyld. Mens jeg sad og skrev dette kom jeg bl.a. i tanke om avocadoskiver, store rejer, spinat, pulled pork, pulled beef, ananas i stykker osv. Der er masser af muligheder, så det handler bare om at bruge fantasien.


Jeg er altså ikke altid til en standard middagsmad med rugbrød og pålæg. Faktisk er jeg slet ikke vild med rugbrød, og undgår helst gerne at skulle have det til frokost alt for mange dage i løbet af en uge. Og ind i mellem vil jeg gerne være lidt kreativ til frokost. Så i dag lavede jeg quesadillas. Det fantastiske ved denne ret er, at du kan udskifte fyldet med stort set hvad som helst. Undtagen måske koldskål. Og suppe. Det tror jeg ikke, jeg ville prøve, hvis jeg var dig. Hvis du alligevel prøver at lave quesadillas med koldskål eller suppe, så send mig venligst et billede.

Jeg har før lavet quesadillas til morgenmad, men i dag blev det mere en brunch-agtig ting, eftersom vi spiste meget tidlig middagsmad. Børnene skulle ud til min mor og hendes kæreste og geo-cache i dag, så jeg ville sikre mig de fik en god tung brunch, inden de skulle afsted, så de havde noget energi at tære på. De nød i allerhøjeste grad deres quesadillas. Og selvom min mand mente, at jeg havde lavet alt for meget, så var der kun tre små kvarte stykker tilbage af de i alt 12 kvarte quesadillas jeg havde lavet. Så ha ha!

1

Jeg har her stillet de forberedte ingredienser op. Bagerst fra venstre har vi: 250 gram champignon skåret i skiver og ristet på en pande, 2 store løg skåret i kvarte skiver og ristet på en pande, 3 små peberfrugter i gul og rød, skåret i meget små tern og ristet på en pande og til sidst en pakke fuldkorns tortillas.

I forreste række har vi fra venstre: Æggepandekager, 200 gram ristede bacontern, 290 gram kylling inderfilet stegt på pande og skåret i halve, samt en hel del revet ost. Og i midten et lille glas jalapeños.

Æggepandekagerne har jeg lavet ved at piske 6 æg sammen med salt og peber og stege dem på panden i små runde pandekageforme. Der blev til seks styks i alt. Nærmest små omeletter i pandekageform.

2 

Sæt en pande over medium-høj varme med en klat smør på og begynd så at samle dine quesadillas. I den første her startede jeg med en tortilla, godt med ost, to æggepandekager, peberfrugt, løg, champignon og bacon. Jeg slutter derefter af med endnu et lag ost og en tortilla.

3

Læg din quesadilla på panden og lad den stege indtil den bliver gylden på undersiden. Den vil krympe lidt i omkreds, men det gør ikke så meget. Pres lidt ned på din quesadilla undervejs.

4

Læg en tallerken med bunden i vejret oven på din quesadilla, klem den ned i panden, mens du vender hele herligheden om, så din quesadilla lander på tallerkenen. Lad den derefter glide ned på panden igen, men den ustegte side ned. Giv den et par minutter og tag den så af.

5

Skær dem i kvarte med et pizzahjul eller en almindelig kniv. Jeg brugte mit pizzahjul, fordi jeg syntes det var nemmere.

6

Her har jeg lavet en quesadilla med ost, to æggepandekager, kylling, peberfrugt, løg og bacon. Top af igen med ost og en tortilla og gentag så billede 3 og 4.

7

Åh mums mums, quesadillas med kylling, ost, bacon og grøntsager. Så bliver det næsten ikke bedre.

8

Så blev jeg lidt frisk her. Ost æggepandekager, jalapeños, peberfrugt, champignon, bacon og toppet af med ost igen.

9

Nøj det blev helt godt. Min papsøn insisterede på at prøve en, fordi han mener, han elsker jalapeños. Efter første bid spurgte han, om vi havde mælk. I de sidste to bider måtte han fjerne sine jalapeños, så han kunne få det sidste ned. Jeg vil her gerne have lov at tilføje, at vi flere gange sagde til ham, at han ikke behøvede spise det.