Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 2 kyllingefilet
  • 2 store eller 3 små peberfrugter i forskellige farver
  • 1 stort rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 blommetomater
  • 1 pose fajita spice mix
  • 5 dl. bouillon
  • 2½ dl. fløde
  • 1 pakke frisk fettuccine

Sådan gør du:

  • Sæt en gryde vand i kog til din pasta. Kog pastaen så den lige nøjagtig har fået nok, men ikke mere. Dræn vandet fra, når pastaen er klar
  • Start med at skære din kylling i små, mundrette tern og vend dem så i halvdelen af fajita krydderiet
  • Steg dem på panden i olivenolie, til alle stykkerne har fået farve på alle siderne. Tag dem derefter af panden
  • Mens din kylling steger, skærer du peberfrugt og rødløg i skiver
  • Hak dine hvidløg fint
  • Skær dine tomater i kvarte, skrab kødet ud og skær dem derefter i små tern
  • Kom lidt olivenolie på panden igen og hæld rødløg, hvidløg og peberfrugt på panden
  • Drys resten af fajita krydderiet ud over grøntsagerne og vend dem rundt
  • Lad grøntsagerne stege et par minutter og kom derefter tomaterne på panden. Vend det rundt og lad dem stege et halvt minuts tid
  • Tag derefter grøntsagerne af panden
  • Hæld en halv liter vand på panden og kom din bouillonterning deri. Lad det komme i kog og sørg for at bouillonterningen er helt opløst
  • Kom derefter fløde på panden, godt med salt og peber, evt. cayennepeber, og lad det hele komme i kog. Lad det koge et par minutter, til blandingen bliver lidt tykkere
  • Kom grøntsager og kylling tilbage i panden og sørg for at få alt væden med tilbage igen. Bland det hele sammen og lad det boble et minuts tid, og hæld derefter pastaen op i panden
  • Vend det hele rundt og godt sammen og så er der serveret

Nogle gange trænger jeg til at prøve noget nyt. Så er diverse kogebøger og hjemmesider altså et godt sted at starte. Grundopskriften kommer fra min madguru, the one and only, The Pioneer Woman, men nogle enkelte småting ændrede jeg undervejs. Den blev helt enormt frisk og lækker, og jeg tænker den fungerer lige godt forår, efterår, sommer eller vinter. Den er fyldt med gode grøntsager, kylling og frisk pasta og så er der bare utroligt meget velsmag i den.

Nogle gange har jeg svært ved at finde på noget til aftensmaden. Så har jeg to udgangspunkter, 1: hvilken slags kød vil jeg have, kylling, kalkun, gris, ko, fisk osv., eller 2: er det ris, pasta, kartofler eller grøntsager jeg trænger mest til. Når jeg har svaret på den ene af de to spørgsmål, går jeg i gang med at granske først min hjerne (men den er som regel totalt tom, når jeg skal finde på aftensmad) og dernæst mine kogebøger og go to hjemmesider.

I dag havde jeg lyst til pasta og kylling, og der passer den her helt perfekt ind.

1

De meget enkle, og meget sunde, ingredienser du skal bruge er: Kyllingefilet, frisk pasta, tomater, peberfrugter, hvidløg, rødløg, fajita spice mix, fløde, bouillon og olivenolie.

2

Skær begge kyllingebryst i små, mundrette tern.

3

Tag halvdelen af fajita krydderiet og vend kyllingen i det.

4

Steg kyllingen på en pande, til det har fået farve på alle side. Hæld derefter kylling og saft over på en tallerken.

5

Mens kyllingen steger, gør du grøntsagerne klar. Skær peberfrugt og rødløg i skiver.

6

Tag de fire fed hvidløg, mas dem med en kniv og hak dem derefter fint.

7

Det var nu jeg kom til at se, at det er en rigtig dum idé, at hakke tomater på et rødt skærebræt. Nå men tag dine tomater, skær dem i kvarte og skrab det våde fyld ud, så kun skrællen og kødet er tilbage.

8

Skær tomaterne i meget små tern.

9

Når kyllingen er taget af panden, kommer du en smule olie på og hælder derefter rødløg, hvidløg og peberfrugt på panden. Se hvor farverigt og sundt det allerede ser ud. Det kan kun blive godt det her.

10

Tag resten af din fajita krydderi og drys ud over grøntsagerne. Vend det rundt, så alle får lidt krydderi.

11

Når grøntsagerne har fået et par minutter tilføjer du tomat-ternene og vender det rundt. Lad det stege et halvt minuts tid igen og tag derefter alle grøntsager og væde af panden.

12

Kom en halv liter vand i panden og din bouillonterning. Jeg anbefaler, at du bruger kyllingebouillon.

13

Lad det komme i kog, så terningen opløses helt inden du fortsætter.

14

Tilføj derefter dit fløde og godt med salt og peber. Hvis du er frisk, kan du tilføje ½ tsk. cayennepeber, bare for at give retten lidt mere spark.

15

Når det hele er kogt sammen hælder du kylling og grøntsager tilbage i panden. Sørg for at få alt væde med retur i panden igen.

16

Lad det hele boble et minuts tid, inden du fortsætter.

17

Jeg glemte vist at bede dig, koge din pasta for et par billeder siden. Så gå lidt tilbage og lad som om, at jeg beder dig koge din pasta. Den skal kun lige præcis være færdigkogt.

18

Tag alt din pasta og vend det ned i panden.

19

Bland det hele godt sammen og så er vi klar til servering.

20

Server og spis med glæde, god samvittighed og god appetit.