Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Nok til: 8 personer


Ingredienser:

  • 4 kyllingefilet
  • 3 dl. rasp
  • 1½ tsk. hvidløgssalt
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. tørret persille
  • Salt og peber
  • 1½ dl. mælk
  • Olivenolie
  • 2 store glas tomatsauce, gerne omkring 1 liter i alt, men jeg klarede mig med 760 ml.
  • 1 pose frosset, optøet spinat
  • 250 g. champignon i skiver
  • Ost, enten revet cheddar, emmentaler, parmesan, provolone eller hvad du nu lyster

Sådan gør du:

  • Start med at blande rasp, hvidløgssalt, oregano, timian, basilikum, persille og salt og peber i en dyb tallerken. Husk at knuse de tørrede krydderurter i din hånd først
  • Hæld mælken op i en anden dyb tallerken
  • Fjern urenheder fra kyllingen, put dem i en frostpose og bank dem flade, ca. 1 cm. tykke. Del dem derefter evt. i to, så du ender med 8 stykker fladbanket kylling
  • Varm olivenolie op i en pande, dup kyllingerne tørre i et stykke køkkenrulle, vend dem derefter i først mælken og derefter raspen, inden du steger dem til de er gyldne
  • Steg derefter champignonerne gyldne
  • Find et kæmpestort eller to normalstørrelse ildfaste fade frem
  • Fordel halvdelen af tomatsaucen i bunden af fadet eller fadene
  • Knug derefter væden ud af spinaten og fordel den ud over tomatsaucen
  • Læg kyllingestykkerne i ét lag over spinaten, fordel derefter champignonskiverne og drys med ost, eller læg skiver af ost ud over kyllingestykkerne
  • Fordel derefter den sidste halvdel af tomatsaucen ud over kyllingerne og drys med ost igen
  • Sæt fadet eller fadene i ovnen ved 200 grader i 30 minutter (eller sæt det ene fad i ovnen og det andet i fryseren)
  • Server med lækker frisk pasta og evt. et pestobrød

Denne opskrift er simpelthen uovertruffen, fantastisk, en gentagelse værd, jeg kan ikke prise den nok. Den kommer oprindeligt fra en af mine amerikansk inspirerede kogebøger, hvilket alene er nok til, at jeg kan lide den. Jeg indrømmer blankt, at jeg har en forkærlighed for det amerikanske køkken og denne opskrift øgede kun min kærlighed. Du skal dog vide på forhånd, at der i denne opskrift er rigeligt til 8 personer, så enten halver den, inviter vennerne på aftensmad eller frys halvdelen ned. Vi tog sidste udvej, da vi ikke var forberedte på størrelsen af portionen og ikke gad have gæster her til aften. Okay det passer ikke, i virkeligheden vil vi bare ikke dele den her med andre, vi vil have lov at spise det hele selv og nyde det. Så halvdelen ligger i fryseren og venter på at blive taget op i næste uge til nem aftensmad. Mums.

1

Til denne helt fantastiske ret skal du bruge 4 kyllingefilet, en pose optøet, hakket spinat, 250 g. champignon i skiver, godt med revet ost (ca. 200 g.), mælk, tomatsauce, oregano, basilikum, persille, hvidløgspulver, timian, rasp, olie, salt og peber og frisk pasta.

2

Start med at rense kyllingefileterne for urenheder. Her lader jeg min mand styre kniven, da det er lidt for meget pillearbejde, lidt for fedtet og lidt for skarp en kniv, til at jeg må prøve.

3

Kom fileterne i en frysepose, en af gangen og bank løs med en kødhammer til de er ca. 1 cm. tykke. Heller ikke her fik jeg lov at lege med, han påstod jeg ville ramme mine egne fingre. Efter bankeriet valgte han at halvere stykkerne, så vi endte med at have 8 mørbankede stykker kyllingefilet.

4

Mens min mand bankede løs (og fik afløb for nogle frustrationer) på de stakkels kyllinger, hældte jeg 1½ dl. mælk op i en dyb tallerken.

5

Derefter hældte jeg 3 dl. rasp op i en anden dyb tallerken. Jeg hældte ca. 1½ tsk. hvidløgspulver ned i raspen.

6

Og derefter 1 tsk. tørret basilikum. Husk at knuse urterne ned i håndfladen først, så du får alle smagsstofferne ud.

7

Dernæst 1 spsk. tørret persille, som vi selvfølgelig også knuser.

8

Og så tager vi også lige 2 tsk. tørret oregano, som vi selvfølgelig også knuser. Nu dufter din håndflade helt fantastisk.

9

Og til sidst tager vi en omgang timian. Jeg brugte frisk timian denne gang, jeg hakkede det fint inden jeg kom det ned i raspen. Du kan selvfølgelig også bruge 2 tsk. tørret timian. Jeg brugte bare frisk, fordi jeg har en timianplante, der er ved at vokse ud af bedet for at overtage min græsplæne.

10

Bland rasp og krydderurter godt sammen. Du kan også være eksperimenterende og bruge paprika, parmesan eller hvad du nu har lyst til. Hav det lidt sjovt med denne her. Husk for resten godt med salt og peber.

11

Varm en sjat olivenolie op i en pande ved middelvarme.

12

Dup kyllingestykkerne tørre på et stykke køkkenrulle.

13

Dyp dem derefter i mælken.

14

Og vend dem i raspen. Du skal nu stege dem gyldne på begge sider, men vi glemte at tage et billede af det. Så du må tænke dig til det. Hold godt øje med, at der er olie nok på panden.

15

Tag nu det ene glas tomatsauce og hæld det ned i et fad. Da vi havde så mange stykker kylling valgte vi at fordele det i to fade. Jeg havde fundet en rigtig lækker tomatsauce med pecorino i, hold nu op den smager fantastisk. Hav det sjovt her, kig på udvalget i butikkerne og vælg ud fra intuition og eventyrlyst. Min eventyrlyst belønnede mig med en fantastisk, velduftende, lækker ret.

16

Tag nu posen med den optøede hakkede spinat (eller hele spinat, det bestemmer du selv), knug vandet ud af spinaten og fordel den ud over tomatsaucen.

17

Efterhånden som den panerede kylling er stegt gylden, fordeler du stykkerne oven på spinaten. Oh momma, this is gooood.

18

Smid nu de skivede champignon på panden og steg dem gyldne.

19

Min mand begyndte nu at se på mig med det der ”du er da et fjols” blik, som han kan rigtig godt. Det blik der fortæller mig, at jeg nu har gjort noget dumt igen. Jeg kiggede ned af mig selv og opdagede, at jeg måske havde været lige ivrig nok i mine bevægelser, da jeg fordelte tomatsaucen. Så et godt råd fra mig til dig, tag nu et forklæde på, eller lad være med at lave mad i hvidt tøj. Og her var jeg så stolt af mig selv til frokost, da jeg undgik at svine mig selv til. Suk.

20

Fordel de gyldne skiver champignon over kyllingen.

21

Og tag nu en god portion revet ost og drys ud over. Du kan også overveje at tage en lækker emmentaler eller provolone i skiver og fordele ud over stykkerne. Jeg havde ingen af delene, så jeg gik direkte til min røde cheddar. En god stærk cheddar ville også være helt eminent her. Igen leg med opskriften og prøv dig frem.

22

Fordel nu endnu et glas tomatsauce ud over kyllingen. Og husk nu et forklæde eller at fjerne hvidt tøj. I hvert fald hvis du er lige så ivrig i dine bevægelser, som jeg er.

23

Igen lidt revet ost ud over. Her kunne en rigtig lækker parmesan også være lykken. Men det havde jeg heller ikke i køleskabet. Jeg må have en snak med den person, der fylder mit køleskab, for jeg synes der mangler nogle ting.

24

Efter 30 minutter i en 200 grader varm ovn, har du denne fantastiske, lækre, velduftende, himmelske ret klar. Vi lagde det ene fad i fryseren, da vi hurtigt måtte indse, at vi på ingen måde kunne spise et helt fad til aftensmad.

25

Oh yummy, oh yummy, oh yummy, oh yummy, oh yummy, oh yummy, oh yummy. Frisk pasta (en af Pastella’s grøntsagsvarianter), med et stykke lækkert kylling, spinat, champignon, ost, tomatsauce, ost og lidt mere tomatsauce. Hurra hvor er jeg glad for rester, hurra hvor er jeg glad for, at vi har et fad liggende i fryseren til en anden god gang. Den gode gang kommer allerede i næste uge kan jeg mærke.

Please please please hør på mig og lav dette allerede i aften, eller i hvert fald senest i morgen. Du vil ikke fortryde det. Du vil tvært i mod knuselske mig for denne opskrift, din familie vil ophøje dig til helgen og tilbede den jord du betræder, der vil blive lavet sange om din fantastiske kogekunst, livet bliver aldrig det samme igen. Overdriver jeg, tror du? Prøv den, så ved du, at jeg ikke lyver.