Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 25 minutter

Nok til: 4-6 personer


Ingredienser:

  • 4-5 kyllingefilet
  • 250 g. bacontern
  • 1 bundt porre
  • 1 pakke pikantost
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2½ dl. piskefløde
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. paprika
  • Salt og peber
  • Frisk pasta

Sådan gør du:

  • Start med at skærepeberfrugten i rustikke tern og porrerne i skiver
  • Steg baconternene på en varm pande, til de har den sprødhed du ønsker. Kom dem derefter over i et ildfast fad
  • Hæld peberfrugten ud over baconternene i fadet
  • Steg kyllingefileterne på en pande, sørg for de er gennemstegte. Kom dem derefter over i fadet
  • Steg porrerne på samme pande, giv dem et par minutter til de er møre
  • Hæld derefter fløde og tomater op i panden og lad det komme i kog
  • Tilføj pikantost, paprika og smag til med salt og peber. Lad igen det hele komme i kog
  • Hæld hele blandingen ud over kyllingen og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 25 minutter
  • Serveres med frisk pasta

Hvis du vil have retten til at strække til flere personer, kan du skære kyllingen i tern efter stegning og bland det hele sammen i fadet, inden du sætter det i ovnen.


Den her ret er mums på så mange måder. Og så er den fyldt med grøntsager, så den er jo nærmest sund. Altså hvis vi ser bort fra bacon, flødeost og fløde. Så det synes jeg bestemt vi skal se bort fra i dette tilfælde. Livet er meget nemmere, hvis vi ser bort fra de trælse ting. Og meget sjovere. Og jeg går ind for et nemt og sjovt liv. Jeg hylder nemt og sjovt. Jeg elsker nemt mad, og jeg elsker at bo i et sjovt hus, hvor f.eks. min soveværelsesdør er zebrastribet og mit vitrineskab, til de fine, værdifulde ting, er fyldt med en blanding af smukke minder og smølfer. Ser dit hjem ikke også sådan ud? Nej? Nå, jeg indrømmer altså blankt, at jeg ikke er en af de kvinder, der har en rød tråd i mit hjem. Intet virker til at passe sammen. Det har taget mig fire år at få udskiftet mine møbler i stuen, så de umiddelbart virker til at være samme træsort, mine vægge er prydet med en blanding af New Yorker billeder og Ed Hardy billeder, jeg har to store akvarier og en kat, der ikke er min, men som af en eller anden grund alligevel har valgt at flytte ind. Giv det et par år mere og jeg bliver hende den skøre kattedame med huset fyldt af akvarier og usammenhængende indretning. Bo Bedre ville få stress af at gå ind af min hoveddør.

Hov, det tog da vist en skæv drejning det her. Hvor gik det galt? Jeg undskylder, nogle gange tager mine fingre magten og jeg når ikke at opdage, hvad der sker. Det samme sker også ind i mellem, når jeg er ekstra træt og prøver at tale. Min mund lukker ord ud, før min hjerne når at registrere, hvad det er jeg siger. Det giver altså nogle uheldige situationer.

Men den her ret er nem, lækker, fyldt med muligheder og skal snart laves igen.

1

Til denne nemme og enkle ret skal du bruge kyllingefilet, bacontern, fløde, rød peberfrugt, hakkede tomater, flødeost, porre, paprika, salt og peber. Og en pakke frisk pasta.

2

Start med at rense en peberfrugt og skær den i rustikke stykker. Jeg ved ikke hvor store rustikke stykker skal være, men lad os bare sige, de er større, end jeg plejer at skære dem, og de er ikke så ensartede i formen.

3

Tag et helt bundt porrer, rens dem, snit dem halvt igennem på langs og skær dem i skiver.

4

Smid ca. 250 g. bacontern på en varm pande og rist dem. Pas på baconfedtangreb undervejs. Jeg elsker stegt bacon, men jeg føler mig ofte angrebet og forfulgt af den voldsomme fedt.

5

Når baconternene er stegt så meget, som du nu synes de skal steges, lægger du dem over i et ildfast fad. Du bestemmer altså selv, om de skal være helt sprøde, eller om de godt stadig må være lidt bløde.

6

Fordel de rustikke peberfrugtstykker ud over baconternene.

7

Husk at krydre din kylling med salt og peber, inden du lægger den på panden. Lad stykkerne blive helt gennemstegte.

8

Og læg så stykkerne over i fadet direkte oven på bacon og peberfrugt.

9

Så er det porrernes tur. Lad dem stege på panden et par minutter til de begynder at blive møre.

10

Hæld nu 2½ dl. piskefløde direkte på panden. Hvis du ønsker at være lidt sundere i dit køkken, så skift piskefløden ud med en fedfattig madlavningsfløde.

11

Kom nu en hel dåse hakkede tomater ned til fløden. Rør det hele godt sammen og lad det komme i kog.

12

Kom nu en hel pakke pikant flødeost ned i panden og lad det hele blive blandet godt sammen.

13

Tilføj også omkring 1 spsk. paprika og smag til med salt og peber. Lad det hele komme i kog igen.

14

Hæld hele blandingen over kyllingen i fadet og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Kog din pasta, så den er klar ca. samtidig med, at kyllingen er færdig.

15

Så er vores pikante kylling klar.

16

Frisk pasta (eller så frisk som det nu kommer, når man køber Pastella), en kyllingefilet og en god klat pikantsauce. Her var rigeligt til at jeg blev mæt.

Der var tre fileter tilbage i fadet, da vi var færdige med aftensmaden. Vi tog dem op, skar dem i små tern og kom det hele i et nyt mindre fad. Aftenen efter varmede vi det op, lavede to portioner frisk pasta igen og så var der sørme mad til både os to voksne og begge unger. Så ikke kun er det nemt og lækkert, det er også økonomisk. Bonus!