Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: En hel masse kugler


Ingredienser:

  • 175 g. havregryn
  • 100 g. flormelis
  • 4½ spsk. kakaopulver
  • 50 g. blødt smør
  • 50 g. abrikosmarmelade
  • Kokos eller krymmel

Sådan gør du:

  • Hæld havregryn, flormelis og kakao op i en skål og bland tingene sammen
  • Kom det bløde smør og abrikosmarmelade i skålen og mos det hele godt sammen med hænderne
  • Hvis dejen er lidt for tør, så kom 1-2 spsk. mælk i blandingen
  • Rul dejen til små kugler og rul dem i kokosmel eller krymmel
  • Sæt dem på køl på en plade et par timer, inden de pakkes i en lufttæt kagedåse eller boks
  • Kan holde sig i køleskabet en uges tid

Da Bettina og jeg ledte efter opskrifter på havregrynskugler, fandt vi denne her med abrikosmarmelade og tænkte, ja hvorfor ikke. Så den bestemte vi os for også at prøve. Og endnu en gang fik jeg Bettina til at stikke lapperne ned i skålen, så jeg slap for at blive svinet. Jeg skulle jo også tage billederne, så det gik sandelig ikke, at jeg stak fingrene i skålen. Neeeej, det var vel nok ærgerligt.

1

Der er ikke meget forskel på denne opskrift og den originale, dog skal du denne gang skifte noget af smørret ud med abrikosmarmelade. Du skal bruge flormelis, havregryn, smør, abrikosmarmelade og kakao. Og lidt mælk, hvis du synes dejen er for tør.

2

Vi starter med de 175 g. havregryn i en skål.

3

Så de 100 g. flormelis op i samme skål.

4

Og så de 4½ spsk. kakaopulver ned i skålen.

5

Bland tingene godt sammen. Indtil videre er det jo meget magen til den originale opskrift.

6

Nu tager vi så kun 50 g. blødt smør denne gang.

7

Skær smørret i små tern ned i skålen og kom samtidig 50 g. abrikosmarmelade ned i blandingen.

8

Få så en af ungerne til at stikke hænderne ned i skålen for at mosle det hele sammen. Jeg fik Bettina til det, ha ha. Hun var ikke helt tilfreds med dejen, så den fik lige en lille sjat mælk, for bedre at hænge sammen.

9

Bettina rullede de fineste kugler til mig, hvorefter jeg rullede dem i forskelligt krymmel. De originale havregrynskugler blev rullet i kokosmel og disse med abrikosmarmelade blev lavet med krymmel. På den måde kan jeg se forskel på dem. Ha, hvor er vi kloge, Bettina og jeg.

10

Havregrynskuglerne skal stå på en plade i et par timer i køleskabet, inden de pakkes i en lufttæt boks eller kagedåse. Og så serveres de selvfølgelig på Disney juletallerken med Bambi på glatis. Hvilket barn vil ikke elske disse farverige og flotte kugler.