Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

Suppen

  • Olivenolie
  • 500 g. oksefars
  • 1 løg
  • 1 solohvidløg eller 3-4 hvidløgsfed
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1¾ dl. kidneybønner
  • 1¾ dl. hvide bønner eller black-eyed bønner
  • 4 dl. suppehorn
  • 1 l. vand
  • 2 bouillonterninger eller fond-dimser
  • 2 tsk. chilipulver
  • 1½ tsk. spidskommen
  • 1¾ dl. revet ost

Brødet

  • Olivenolie
  • Ciabattabrød
  • Revet cheddar
  • Krydderi efter eget valg

Sådan gør du:

  • Hæld væden fra begge slags bønner, hak løget, pil hvidløget
  • Varm olien op i en gryde og kom løg og oksefars derned. Pres hvidløg ned i gryden. Brun kødet af
  • Kom vand, bouillonterninger, hakkede tomater, bønner, chilipulver og spidskommen ned i gryden og bland det hele sammen, mens det kommer i kog
  • Kom suppehornene i suppen og lad det koge til de er klar
  • Drys osten ud over suppen, tag den af varmen og læg låg på til osten er smeltet
  • Brødet skæres i tykke skiver og vendes i olivenolie. Drys med ost og krydderurt og bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter
  • Server suppe og brød sammen

Vintertid er suppetid. Og pludselig kan jeg mærke, at min krop kræver suppe i en grad som aldrig før. Men det skal ikke være den almindelige hønsekødssuppe eller oksekødssuppe fra Mou, forstå mig ret, den kan være fantastisk, men nogle gange vil jeg godt bare have en anden form for suppe. Google er min ven, når jeg har lyst til at prøve noget nyt, så jeg googlede løs og fandt flere forskellige suppeopskrifter, der skal afprøves denne vinter. Den første er denne mac n’ cheese suppe, som jeg bare var nødt til at afprøve. Og det til trods for at den indeholder bønner, som jeg på ingen måde er fan af. Men den var fantastisk og mættende, så det er ikke sidste gang, jeg laver den. Måske dog med mindre bønner i næste gang, men det er bare mig. Du gør, som du vil.

1

Til denne suppe skal du bruge oksefars, olivenolie, kidney bønner, hvide bønner, hakkede tomater, suppehorn, bouillon eller fond, hvidløg, løg, chilipulver, spidskommen, ost, brød og salt og peber.

2

Start med at hælde 1¾ dl. kidney bønner og 1¾ dl. hvide bønner op i en si.

3

Hak et løg i små tern.

4

Tag et helt solohvidløg og skær i kvarte eller tag 3-4 fed hvidløg og pil dem.

5

Kom en god sjat olivenolie i en stor gryde og lad det varme op.

6

Kom løg og oksefars ned i gryden.

7

Og pres hvidløget ned i gryden også.

8

Lad kødet brune af og nyd duften. Du kan allerede mærke, hvordan hvidløget hjælper blodet med at flyde nemmere gennem dine blodårer.

9

Når kødet er brunet, hælder du 1 liter vand ned til det.

10

Kom også to bouillonterninger eller fonder ned i gryden.

11

Hæld en hel dåse hakkede tomater ned i gryden.

12

Og så de der grimme bønner. De bliver altså aldrig helt mig, men ja ja, nu prøver vi da.

13

Og så skal der krydres, først med 2 tsk. chilipulver. Kom endelig mere i, hvis du er glad for den varme, chili giver.

14

Dernæst tager du 1½ tsk. spidskommen og kommer ned i suppen. Lad det boble lidt.

Nu har jeg nok lige glemt at tage et billede her, men kom pastaen i suppen og lad den småkoge til pastaen er gennemkogt.

15

Når pastaen er klar, tager du to håndfulde revet cheddar og smider ned i oven i suppen. Tag suppen af varmen, læg låg på og vent i 2 minutter.

16

Når osten er smeltet er suppen klar til servering.

17

Mens suppen bobler varmer du ovnen op til 200 grader og hælder en sjat olivenolie op i en tallerken.

18

Skær et ciabattabrød i brede skiver.

19

Dyp skiverne i olien på begge sider og læg dem på en rist eller et stykke bagepapir.

20

Drys list ost og basilikum eller oregano på (kun hvis du har lyst) og sæt dem i ovnen i 15 minutter ca.

21

Så er lækkert og sprødt ostebrød klar til suppen.

22

Lækker, varm, lidt spicy mac n’ cheese suppe med ostebrød. Hold nu op det var lækkert og tilfredsstillede den værste af min suppesult.