Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Nok til: 2 personer


Ingredienser:

  • 2 store burgerboller
  • 500 g. oksefars
  • 4 skiver bacon
  • 100 g. revet skarp cheddar
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. finthakket syltede paprika
  • 1 spsk. fintrevet løg
  • ½ spsk. worcestershire sauce
  • Friskkværnet peber
  • Salat
  • Tomat

Sådan gør du:

  • Start med at rive osten, rive løget og hakke den syltede paprika
  • Bland mayonnaise, worcestershire sauce, løg, syltet paprika, revet ost og friskkværnet peber i en skål. Rør det godt sammen, nu er din pimento cheese færdig
  • Steg baconskiverne sprøde
  • Form farsen til to store bøffer og steg dem ved medium-lav varme
  • Når der er ca. 4-5 minutter tilbage af stegetiden fordeler du pimentoen på de to bøffer og lægger låg på panden
  • I mens varmer du brødene op, skyller salaten og skærer tomaten i skiver
  • Saml din burger, sørg for at få alt pimentoen med og skynd dig at sætte tænderne i den, mens den stadig er varm. Og husk at puste, for osten er rigtig rigtig varm

Julen er overstået og det er burgertid her i huset! Og nu har jeg haft den her opskrift liggende længe, den har kigget på mig, jeg har kigget på den, vi har sukket efter at mødes og nu skete det endelig! Nu kan jeg så gå og banke mig selv i hovedet for ikke at have prøvet den for længe siden, for hold nu op den smager godt. Og er så ganske nem, at det gør helt ondt.

1

Du skal bruge burgerboller, oksefars, bacon i skiver (fordi vi havde lyst til bacon i vores burger) salat, tomat, løg, mayonnaise, worcestershire sauce, ost og syltede paprika.

2

Start med at rive 100 g. cheddar. Det må gerne være en skarp cheddar, en ekstra modnet en af slagsen, som virkelig smager af noget.

3

Tag så nogle syltede paprika, hak dem fint og kom så 1 spsk. af dem ned i en skål.

4

Riv dit løg på den fine side af et rivejern og kom 1 spsk. revet løg ned i samme skål. Det er godt saftigt og river lidt i øjnene.

5

Kom 3 spsk. mayonnaise ned i samme skål.

6

Og ½ spsk. worcestershire sauce (jeg kan stave til det, men jeg er aldrig helt sikker på, at jeg udtaler det korrekt).

7

Smid nu den revne ost ned i skålen.

8

Og så bare for at toppe det af, så giver vi det en god omgang friskkværnet peber. På nuværende tidspunkt tænkte jeg, hvordan skal det her nogensinde komme til at fungere?

9

Men så begyndte jeg at røre det sammen og vupti, så så det sådan her ud. Din pimento cheese er nu klar.

10

Mens jeg lavede pimentoen, stegte min mand baconskiverne. Vi lægger dem altid på lidt køkkenrullle, så fedtet kan blive suget op.

11

Der var kun os to gamle fjolser hjemme og jeg havde købt de helt store burgerboller, så vi delte oksefarsen i to lige store dele, formede vores bøffer og klaskede dem på panden.

12

Mens bøfferne fik farve på begge sider, skyllede jeg salaten og skar tomaterne i skiver.

13

Da bøfferne havde fået stegeskorpe på begge sider, og det var tid at de fik de sidste 4 minutter, fordelte vi pimentoen på de to bøffer. Hvis du laver mindre bøffer, fordeler du selvfølgelig pimentoen på det antal bøffer du har lavet.

14

Læg låg på din pande og lad pimentoen smelte langsomt ud over bøfferne.

15

Når pimentoen er smeltet, uden at den er helt smeltet ned i panden og væk fra bøfferne, samler du din burger. Først underbollen, så lidt salat, tomat, bøffen med pimento cheese, baconskiver og overbolle. Og så er der burgere mine damer og herrer. Dem skal jeg snart lave igen.