Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Nok til: 6 stk.


Ingredienser:

  • 1 pakke færdig croissant dej
  • 6 store tsk. pesto
  • 6 cheddar stave

Sådan gør du:

  • Rul dejen ud
  • Kom en stor tsk. cheddar på den brede ende af hver croissant. Læg en ostestav på
  • Fugt alle kanter og rul croissanten sammen fra den brede mod den spidse ende
  • Vend den først med spidsen op, luk siderne grundigt og læg dem ind mod spidsen. Brug igen vand til at fugte dejen, så den lukker tæt
  • Læg dem med lukningerne ned på en bageplade med papir og bag dem ved 185 grader i 15 minutter
  • Lad dem køle på en rist et par minutter, inden du sætter tænderne i dem

Jeg har en meget meget stor stak af ”dem skal jeg prøve” opskrifter og nu er vi kommet til juledagene og jeg har masser af tid til at få afprøvet et par stykker. I dag gik det ud over fire opskrifter med færdiglavet croissant dej. Og de var faktisk ikke helt dårlige. Jeg vil nærmest sige, de var helt gode. Og de kan garanteret bruges i flere forskellige sammenhænge. Denne vil måske være god til en gang rigtig italiensk pasta eller lasagne. Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg laver den. Måske den vil være god til mine ricottaruller med lasagnesovs? Det tror jeg, at jeg prøver på onsdag.

1

Du skal bruge en rulle færdig croissant dej, pesto og cheddar i stave. Jeg var så heldig at finde en pose cheddarstave fra Arla, men du kan også købe en blok ost og selv skære stave.

2

Rul dejen ud. Puha, det var faktisk næsten svært, jeg tror jeg skal have en pause nu.

3

Kom 1 stor tsk. pesto på den brede ende af hver trekant. Se det er ligefrem forskåret i trekanter, det er jo helt fantastisk.

4

Læg en ostestav ovenpå hver klat pesto.

5

Tag et glas vand, fugt fingrene og gør kanterne våde.

6

Rul croissanterne. Når de er våde skulle de gerne lukke sammen.

7

Sørg for at lukke enderne godt omkring osten, så den ikke fiser ud under bagningen. Fugt spidserne, luk dem tæt og fold dem op mod spidsen.

8

Vend dem med lukninger og ender ned, pensl dem med vand og bag dem ved 185 grader i 15 minutter.

9

Læg dem til afkøling på en rist et par minutter, inden du sætter tænderne i dem. Ost kan være djævelsk varmt.

10

Så kan du godt sætte tænderne i en lækker croissant med pesto og ost. Det var altså ikke helt dårligt. Selv ungerne var vilde med dem og det havde jeg faktisk ikke lige forventet.