Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Nok til: 6 stk.


Ingredienser:

  • 1 rulle færdig croissant dej
  • Skumfiduser
  • 6 tern mørk Marabou

Sådan gør du:

  • Rul dejen ud og fordel skumfiduser og chokolade på hver dejstykke. Jeg brugte 10 små skumfiduser på hver croissant og ville forsøge med 2 i hver croissant, hvis det var de store jeg brugte
  • Fugt alle kanter og rul dem sammen. Husk at lukke alle ender, så chokolade og skumfidus ikke stikker af
  • Bag dem ved 185 grader i 15 minutter og lad dem køle et par minutter på en rist, inden du serverer dem lune for ungerne. Du bliver en helt nu

Dette var den sidste af de fire forskellige croissanter jeg lavede 3. juledag. Og denne var ungernes klare favorit, men det kom nu ikke meget bag på mig. Det er i bund og grund en sommer klassiker, som du nu kan lave året rundt og ungerne vil elske dig. Det er en ”søndag eftermiddag” snack, en ”hygge til Disney Sjov” snack eller en ”bare fordi” snack, som du kan lave når som helst. Og dine børn vil elske dig. Jeg syntes faktisk også selv, den var ganske god.

1

Du skal bruge en færdiglavet croissant dej, små eller store skumfiduser og 6 tern mørk Marabou.

2

Start med at rulle dejen ud. Faktisk kan du lade ungerne være med til denne her, det er ikke så svært.

3

Jeg brugte 10 små skumfiduser og en tern chokolade i hver croissant. Havde jeg haft store skumfiduser, tror jeg at jeg ville have brugt 2. Jeg ville i hvert fald have forsøgt at få proppet 2 ind i mine croissanter. Husk at fugte alle kanter med lidt vand.

4

Rul dem sammen og husk at folde venstre og højre spids ind mod midten og brug vand til at få det til at lukke tæt. Ellers stikker chokoladen eller skumfiduserne måske af.

5

Læg croissanterne med de lukkede ender ned og pensl dem med vand. Bag dem ved 185 grader i 15 minutter.

6

Tayson er noget utilfreds med mine bagerier i dag. Han ligger og holder øje med mig og ovnen og det eneste han har fået indtil videre er et stykke æble. Totalt uretfærdigt at være hund i mit køkken.

7

Så er vores croissanter klar. De er meget mere opblæste end vores tre tidligere croissanter, men jeg tror det skyldes skumfiduserne.

8

Åh nej, en enkelt skumfidus forsøgte at stikke af. Men den nåede det ikke. Lad dem køle lidt på en rist inden du serverer dem for ungerne. Bare så de ikke brænder sig.

9

Muuums, chokolade til venstre og skumfidus til højre. Ungerne var vilde, især da de fik lov at spise to hver. Det er ikke sidste gang vi laver dem.