Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 25 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 1 færdig pizzadej
  • Spinatblade
  • Grillede peberfrugter
  • Friskrevet cheddar
  • Rotisseri kylling
  • Buffalo sauce (eller anden semi-hot sauce)

Sådan gør du:

  • Pil kødet af kyllingen. Tag et par håndfulde fra og vend det med buffalo sauce
  • Vask spinaten og lad dem dryppe af
  • Hæld de grillede peberfrugter i en si og lad dem dryppe af
  • Rul pizzadejen ud, lad den ligge på papiret der følger med, men løft den, så den løsner sig. Så kan du også strække dejen
  • Læg et lag revet ost ned over midten, men lad to cm. være tomme i hver ende
  • Fordel dernæst spinat, grillede peberfrugter og kylling inden du topper af med ost igen
  • Start med at folde enderne op over fyldet og fold dernæst hver side ind over fyldet
  • Rul strombolien af det medfølgende papir, så den lander med den lukkede side ned på et stykke bagepapir på en plade
  • Stik huller i dejen rundt omkring, så dampen kan slippe ud. Pensl den derefter med olivenolie og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter
  • Serveres varm og lækker og måske med en god salat til

Jeg elsker mad med sjove navne og dette er bestemt i kategorien af sjove navne. Hvis det så samtidig er mad, der findes i et væld af udgaver, så er der bare dobbelt op på bonus. Og navnet på denne ret minder mig om en af mine jule-dvd’er Sneet inde hos Mickey, hvor hattemageren fra Alice i eventyrland snakker om hatte, bl.a. en på hovedet af Stromboli. Jeg er stor Disney-fan, så stor fan at jeg har mit helt eget Disney jule-service og ja det bruges gladelig i december. Og jeg ser Disney’s juleshow hvert år. Og jeg hader at se Disney show om fredagen, for det er overhovedet ikke det samme, som da jeg var barn. Hvor er vores Bubbi Bjørne, Darkwing Duck, Luftens Helte og alle de andre gode gamle tegnefilm??? Det var tider. Og ja, jeg kan alle sangene og ja jeg elsker at gå amok i Disney-medley sange med min storebror. Vi er totalt seje til det.

1

Det her er en super nem udgave af en stromboli med kylling, men nemt kan stadig godt smage super. Du skal bruge en færdig pizzadej, frisk spinat, friskrevet cheddar, grillede peberfrugter i olie, buffalo sauce og en rotisseri-kylling.

2

Kom de grillede peberfrugter i en si, så olien kan dryppe fra.

3

Vask spinaten og læg den i en si, så vandet kan dryppe fra.

4

Rul pizzadejen ud, læg ost nederst, så spinat og dernæst de grillede peberfrugter ned langs midten. Træk dejen i siderne, så den bliver tyndere og bredere. Og sørg for at der er tom dej i begge ender.

5

Tag kyllingen og pil kødet af skroget. Vupti nu har du pulled chicken helt uden at skulle bruge tid på tilberedningen.

6

Ja ja, hvis vi nu vores bz-kat stadig kom i huset, ville han være en glad kat nu. Men eftersom han har boykottet os efter vi fik hund, må skroget jo ryge i skrallespanden.

7

Kom en smule buffalo sauce over en portion kylling og brug fingrene til at vende det rundt. Du skal formentlig ikke bruge alt kødet i en enkelt stromboli, så tag en portion fra på en tallerken. Du behøver ikke nødvendigvis bruge buffalo sauce, du kan bruge almindelig barbecue eller bare helt lade være med at blande kødet med noget som helst.

8

Fordel kødet ud over det andet fyld på pizzadejen.

9

Og så et sidste lag ost, bare fordi vi kan.

10

Start med at trække enderne op over fyldet.

11

Tag derefter hver side og fold op over fyldet. Så er den helt lukket nu.

13

Rul den forsigtigt, så den lukkede side er ned og prik så huller i dejen, så dampen kan komme ud.

Pensl den med olivenolie og sæt den i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

14

Så er vores stromboli klar. Den dufter fantastisk.

15

Skær brede skiver og server den dejligt lun. Se hvor smuk den er.

16

Det var en himmelsk mundfuld og en super nem frokost sådan en lørdag. Det er altså ikke altid jeg gider rugbrød til frokost i weekenden, så ind i mellem skal der ske noget andet. Og det her var noget super godt andet. Der er jo et væld af muligheder i sådan en stromboli, du kan skifte fyldet ud med lige hvad du lyster. Og så fungerer den faktisk også som nem aftensmad, nu havde vi ligesom bare bestemt os for medister og kartofler til aftensmad og så måtte strombolien jo blive en middagsmad i stedet.