Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 1½ time

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 6-700 g. gullaschtern
  • 1 stort løg
  • 3 gulerødder
  • 225 g. champignon
  • 1 dl. sherry
  • 1 l. vand
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 oksebouillon
  • ½ dl. creme fraiche
  • Jævner
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Start med at rense, pille og skrælle dine grøntsager
  • Gulerødder og løg skæres i tern og champignon i skiver
  • Varm olien op i en gryde og kom grøntsagerne derned. Lad dem blive stegte og bløde og tag dem derefter op i en skål
  • Kom kødet i gryden, krydr godt med salt og peber og lad det få farve på alle sider
  • Kom sennep, sherry, bouillon og vand i gryden og lad det komme i kog
  • Det skal derefter småkoge i 1 time
  • 10 minutter før servering kommer du grøntsagerne tilbage i gryden sammen med creme fraichen og jævner retten, hvis du føler for det
  • Serveres med kartoffelmos og rødbeder

Når det er koldt og mørkt, har man ofte behov for en god tung, varm vinterret. Det her er en god tung, varm vinterret når det er bedst, nemlig beef stroganoff med kartoffelmos. Når jeg også har givet den tilnavnet ”a’la Lykkebo” er det fordi, jeg har taget en opskrift, pillet lidt ved den, tilføjet lidt, fjernet lidt og måske blandet to forskellige opskrifter. En opskrift er kun et forslag.

1

Til denne blandede og redigerede udgave af en beef stroganoff skal du bruge 6-700 g. gullaschkød, løg, gulerødder, champignon, olivenolie, sherry, dijonsennep, creme fraiche, oksebouillon, salt og peber og måske noget jævner.

2

Start med at skære løg og gulerødder i små tern. Okay, måske skal du starte med at pille løget og skrælle gulerødderne, men derefter skal du skære dem i tern.

3

Rens champignonerne og skær dem i skiver.

4

Varm 2 spsk. olivenolie i en gryde.

5

Kom løg, gulerødder og champignon i gryden. Ih, hvor er vi sunde lige nu.

6

Når det hele er stegt blødt og mørt, kommer du det op i en skål og stiller det til side.

7

Kom nu kødet ned i gryden, krydr godt med salt og peber og steg det på alle sider.

9

Når kødet har fået farve på alle sider, kommer du 2 store tsk. dijonsennep ned i gryden.

10

Derefter hælder du 1 dl. sherry i gryden.

11

Du kommer de to oksebouillon-ting ned i gryden.

12

Og derefter 1 l. vand. Lad nu retten stå og simre i 1 time. Gullaschkød har brug for tid til at blive mørt.

13

Efter en time kommer du grøntsagerne tilbage i gryden. Vi bestemte os for, at de ikke skulle tilbringe en hel time i gryden, for så ville de være totalt udkogte og forsvundet.

14

Kom ½ dl. creme fraiche i gryden. Lad gerne creme fraichen stå på køkkenbordet et stykke tid, så det når at blive stuetemperatur.

15

Nu er det så, du helt selv bestemmer om du vil jævne retten, så den bliver lidt tykkere. Jeg jævnede min ret.

16

Server din beef stroganoff med kartoffelmos og rødbeder. Se det er en rigtig god, tung, varm vinterret, der varmer helt ned i tåspidserne. Og fordi kødet havde fået god tid, var det blevet dejligt mørt. Den tager lidt tid af lave, men den er helt fantastisk sådan en kold og mørk aften.